Minnesanteckningar – Juni

30. Den här sista dagen i juni har bjudit på både sol och moln, men det har varit varmt, ca 21-22°. Jag satt och läste en stund på fm och sedan gick jag en promenad. Efter lunch började jag lyssna på dagens sommarpratare, Danica Kragic Jensfelt, som berättade om hur man programmerar robotar och lite om hur och varför hon kommit till Sverige. Trots att hon spelade skaplig musik lyckades hon inte hålla mitt intresse vid liv och efter en halvtimme slumrade jag in, därför blir betyget bara 6/10.

29. Inlägg: Konsert i Sicklingsparken

28. Det har mest varit mulet idag, men varmt och skönt och i em kom solen fram också. Jag läste färdigt boken om pilgrimsvandringen på fm och sen åkte jag upp på kyrkogården ett tag och så en vända in på Konsum innan jag åkte hem för att lyssna på Gunhild Stordalen, läkare, miljöaktivist och miljardärshustru. Hon talade en behaglig och lättförståelig norska och hon var mycket intressant att höra på och spelade bra musik. Att inga miljarder i världen kan garantera en god hälsa framgick klart, för själv har hon en dödlig autoimmun sjukdom som blossat upp igen efter en tid av förbättring. Hon var verkligen värd att lyssna på och jag hoppas att hon får leva många år till, trots att läkarna bara gav henne ett par år när hon fick diagnosen. Betyg: 8/10.

27. En varm och skön dag. På fm satt jag ute och läste en stund. Nu läser jag Under Vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson. Den handlar om en kvinna som går pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela. Jag har en bloggvän som gjort det 2012 och för inte alls länge sen såg jag en dokumentär på tv om vandringen, så boken känns verkligen aktuell. På em har jag varit på kupan i Klinte och jobbat.

26. Blixtar och dunder, 9 mm regn och strömavbrott på hela ön, så har vi haft det i natt. Idag har varit ca 25°, men mulet till och ifrån och det har känts åskkvalmigt. På fm fick jag några trevliga telefonsamtal och en stunds grannsnack och i em har jag lyssnat på Annika Lantz, hon är inte någon stor favorit och inledde tramsigt som vanligt och då hade jag svårt att hålla mig vaken. Sen ändrade hon ton när hon talade om sin man och sin cancer och då vaknade jag till igen. Betyg: 7/10

25. Det kom en åskskur igår, 5 mm fick vi, men kvällen var solig, varm och skön och mycket trevlig. Idag har det varit sol och snudd på 30°. Jag har inte gjort speciellt många knop och efter lunch har jag lyssnat på Sommar i P1 med David Lagerkrantz. Han var otroligt bra och spelade skaplig musik också. Betyg: 9/10. Det blev en givande stund i skuggan.

24. Inlägg: Glad Midsommar! – Brexit

23. En varm och fin sommardag. Jag tvättade en maskin och gick en promenad på fm. Jag gick upp till Klinte kyrka och tittade till graven där och sen fortsatte jag över Bönders och Valle. På em läste jag ett tag och så tog jag bilen och åkte och handlade och var på Fröjel kyrkogård.

22. Inlägg: Malva och ormspott

21. Solen visade sig lite svagt på fm och då tog jag mig en promenad, men på em har det varit mulet, men inget regn. Jag ”daterade” ett tag och så läste jag. Jag har börjat på ännu en bok av Jojo Moyes, Etthundra mil. Vad jag tyckte om den förra, Sista brevet från din älskade, kan du läsa HÄR.

20. Molnigt då och då på förmiddagen, men i stort sett en fin sommardag.
Pyssel inne och ute på fm. Kupan i Klintehamn på em.

19. En varm och skön söndag. Jag röjde upp i täppan lite efter fredagens regnväder på fm och så lagade jag lunch, för jag skulle få gäster. Krister och Thomas kom och hälsade på och jag bjöd på pannbiff med stekt lök och jordgubbspaj till efterrätt. De åkte upp till kyrkogården med blommor från sin trädgård när vi ätit och sen kom de tillbaka och drack eftermiddagskaffe innan de åkte tillbaka till stan. När de lämnat mig satte jag mig ute på framsidan och läste.

18. 22 mm till var det i mätaren i morse och så har det kommit några till i skurar under lördagen. Det har blåst hemskt och en kruka med plantor hade blåst ner från hörnhyllan på framsidan. Den går nog att rädda, men den blev ordentligt decimerad. På fm tittade Eva in en stund och i em har jag varit och handlat och så det vanligt lördagspysslet med korsord och melodikryss.

17. Jag trodde ju att det skulle bli mera regn igår, men vi fick nöja oss med de 14 mm som kom på morgonen. Idag har det dock varit mulet hela dagen och SMHI varnar för stora regnmängder i kväll/natt. Jag pysslade med lite av varje på fm och så var jag och jobbade på Kupan i Klinte på em och när det var dags att åka hem hade det börjat regna och nu är det redan 10 mm i mätaren. SMHI kanske har rätt den här gången. Uppdatering 23.00: tömde mätaren på 25 mm.

16. Inlägg: Äntligen regn och mer ska det bli

15. En varm och skön sommardag, men blåsigt, blåsigt. Jag skulle lämna bilen för service idag, så redan vid ½9-tiden fick jag mig en promenad från Preem och hem. På fm satt jag ute och läste en stund och så städade jag köket, putsade fönstret och satte upp rena gardiner. På em blev det ännu mera läsning och sen en ny promenad, för att hämta bilen på verkstaden. Jag tog en sväng in på ICA och köpte jordgubbar från Källunge. Mycket goda! Mycket godare en Stenhuses, som var en stor besvikelse när jag provade dem förra veckan.

14. Sol och 16-17 grader varmt, men förfärligt blåsigt. Jag tog vara på tvätten och gick en promenad på fm. På em låg jag i solstolen en stund och läste i Gösta Hassellöfs bok om Norpargränd. Den fick jag låna av Göran och Vonna igår.

13. Inte blev det något regn igår och idag har solen lyst från en i stort sett molnfri himmel, men det har bara varit 15-16 grader varmt. På fm var jag och handlade och tvättade en maskin. På em var jag hos Vonna och fick en trevlig pratstund och gott kaffe.

12. Inlägg: Det mulnar till….

11. Blåsigt och ganska kyligt. Satt i köket på fm och löste korsord och sedan Melodikrysset, som jag för en gångs skull klarade. På em har jag läst färdigt Jojo Moyes’s bok Arvet efter dig. Mycket bra!

10. Jag hade ju hoppats kunna rapportera om ett ordentligt regn, men förväntningarna kom på skam, vi har fått ynka 2mm, så det är bara att sätta igång med vattenkannan igen. På morgonen hade jag ett samtal med min läkare på osteoporosmottagningen och senare på fm fredagsstädade jag och gick en promenad. I em har jag suttit och läst och sett på tv. Jag försökte sitta ute och läsa, men det var för kallt. 😈

9. Strålande sol hela dagen, men ganska svalt och blåsigt. Klippte gräset och ansade i min täppa på fm och så gick jag en promenad. På em har jag läst och solat. Det är bäst att passa på, för i morgon ska det ev bli regn.

8. Solen visade sig en stund på morgonen och sen på kvällen, men annars har det varit mulet, mycket blåsigt och bara 12-13 grader. På fm mullrade åskan, men det blev ingenting av det och inget regn heller. Jag pysslade med ditten och datten på fm och var på osteoporosmottagningen på em. På promenaden från busstationen till lasarettet kom det ungefär 20 droppar regn på mig.

7. Inlägg: En vända till Visby

6. Sveriges Nationaldag inleddes med soligt väder, men det mulnade till under dagen. Det har bara varit ca 15° och i natt var det snudd på frost. 2,2° stod det på termometern i morse. På fm åkte jag en sväng upp till kyrkogårdarna och tittade in på Stenstugu som hastigast och i em har SPF firat Nationaldagen på Klinteberget. HÄR finns det bilder från eftermiddagen.

5. Det blev en solig fm efter en kall natt. Vi hade bara +4,1&#176 tidigt i morse och idag har det varit 17° som varmast. På fm satt jag ute i solen och läste ut min morsdagsbok, Mari Jungstedt´s Det andra ansiktet. Den var så spännande att jag inte kunde släppa den. På em mulnade det till och då gick jag en promenad runt Warfsholmen.

4. En varm och skön dag, med lite tunna höga moln, så det har ”bara” varit 20-22 grader idag. Fram mot sen eftermiddag försvann molnen helt och det blev strålande solsken igen. Jag har varit ute i stort sett hela dagen. Tog en kort promenad på fm och har suttit ute och löst korsord och läst.

3. 26° och inte alls så blåsigt som tidigare. På fm blev det en lätt fredagsstädning, jag körde en maskin tvätt och tog en promenad. På hemvägen slank jag in till Suderviljan och köpte några plantor. Det är dags att byta ut penséerna nu. I eftermiddag har jag suttit ute och läst färdigt Bombmakaren och hans kvinna . Helt kort kan jag sammanfatta vad jag tycker om den med uttrycket: Mycket snack och lite verkstad.

2. 26° varmt och blåsigt idag också. Jag var på Suderviljan och köpte paradisblomster på fm, som jag varit och planterat på gravarna i Klinte och Fröjel. I eftermiddag har det varit vila i skuggan och läsning och en liten stund i solstolen också.

1. 28° Inlägg: Juni månad börjar….

Jag fortsätter med mitt sommarlov och kör samma upplägg under juni månad som jag gjorde i maj. Hoppas att du hittar något att läsa i min blogg i alla fall och ett och annat inlägg ska jag väl kunna prestera under den här sommarmånaden också.

Trevlig fortsättning på sommaren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i PM. Bokmärk permalänken.

59 svar på Minnesanteckningar – Juni

 1. Znogge skriver:

  Här har det också varit lika varmt i dag men det har jag inte haft så stor nytta av tyvärr…

  Kram och trevlig kväll!

 2. Skogsnuvan skriver:

  Här har det varit väldigt varmt under några dagar men igår kväll kom åskan och regnet och i morse blåste det som attan och är inte alls så varmt längre. Vi satt upp paveljongen för att jag skulle ha lite loppis i den och idag blåste den in i skogen och där får den väl ligga till det lugnar ner sig med blåsten

 3. Musikanta skriver:

  Jag önskar att det vore lite svalare – mår inte bra när det är så här hett. Jag behöver vara ute i trädgården och jobba, men det är för varmt på dagen och på kvällen är jag trött. Och vi måste ut och vattna varje kväll, hoppade över det i går kväll och penséerna var inte glada idag. Hoppas de klarar sig – dels har vi vattnat rejält, dels kom det en ordentlig åskskur för några timmar sen.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Grattis till den regnskuren! Nu är det snart en månad sedan vi fick något regn och det är ruskigt torrt. Givetvis är det bevattningsförbud och nu ska de sänka trycket i ledningarna också.
   Kram

 4. Lite väl varmt för min smak också – och dessutom så torrt att många växter slokar trots vattning.
  Roligt att du tittar in då och då – saknar dina inlägg!
  Kram, Monica

 5. Gunnar skriver:

  Härliga sommarbilder från Gotland Vi har också stora Vallmo men dom har inte slagit ut ännu.

 6. Agneta skriver:

  Underbart varmt här också! Jag tycker om det och tillbringar mesta tiden på verandan och utanför den altanen med parasoll, då är det som i södern, det tycker jag om. Eller så tar vi vår segeleka ut sådär 50 meter från bryggan och ligger där mitt på fjorden och bara njuter!
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   Jag ”bor” också utomhus nu. Älskar att sitta ute i skuggan och läsa. Man får passa på att njuta, för ingen vet hur länge sommarvädret varar.
   Kram

 7. Elisabeth skriver:

  Vilken vacker bild på dina vallmoblommor!

 8. Ölandsvindar skriver:

  I dag är det lite, lite svalare och jag har äntligen haft tid att ligga flera timmar på solsängen och läsa. Härligt!

 9. wiolettan skriver:

  Så vacker sommarbild.
  I morse hade vi bara plus 10 grader och nordanvindar, nu är det i alla fall uppe i plus 15, men det är bättre än 25 för min del.
  Fortsätt och ha en finfin sommar och varm kram till dig.

 10. Skogsnuvan skriver:

  Här var det faktiskt en fin dag igår så vi (brorsan och jag) var på Kälarnedagen och där var det tjo och tjim minsann. Annars har det varit kalla och blåsiga dagar så man har blivit på riktigt dåligt humör.

  • Ingrid skriver:

   Värmen kan man inte klaga på här, möjligen blåsten, annars har det varit härligt sommarväder. Nu är det lite svalare igen och det känns nästan skönt. Man är ju inte van vid 27-28 graders värme. 😉
   Kram

 11. Ljuvliga bilder från din vackra ö! Blåelden vid knuten magnifik.
  Ha det så gott
  /Anette

 12. Vi var till Visby och shoppade lite igår, plus att vi åkte till Endre på vägen hem för att köpa GOD färsk potatis. Den skånska hos ICA går ju knappt att äta, men det gotländska var underbart god!
  I Visby fick vi två stänk på oss, men det såg riktigt grått ut när vi närmade oss Eksta – men inte 17 hade det kommit något regn här inte! 👿
  Så nu ska jag ut och vattna – med kanna – dom växter som ser mest lidande ut. Och så växthuset och altanens krukor förstås! Hoppas bara att det blir lite varmare…fast då, om det blir både värme, sol och blåst, blir det ännu besvärligare för växterna!! 😥
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag vet inte vad det var för färskpotatis jag köpte på Konsum igår, men den smakade alldeles utmärkt och med en klick smör på, rent himmelskt gott.
   Jag har kannvattnat i kväll jag också och är tacksam att jag inte har så mycket att hålla liv i.
   Kram

 13. Znogge skriver:

  Här är det sol och sommar men den riktiga värmen är det inte. Men vore väl skam att klaga 😀

  Kram och trevlig lördag!

 14. Znogge skriver:

  Tack för påminnelsen! Här måste bara fönsterna putsas för de ser alldeles gräsliga ut. Men i morgon ska det visst regna…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det ska visst kunna bli regn här också, men vad gör man inte för att få några droppar. Hjälper fönsterputsning så ställer jag gärna upp. 😉
   Kram

 15. Musikanta skriver:

  Jag tror att jag läst samtliga av Jojo Moyes böcker – undrar om jag inte fick tipset av dig. Just nu håller jag på att läsa Lucy Dillon – gillar henne mycket.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Och jag fick tipset in Jojo Moyes av Znogge tror jag och det kommer en ny bok i september, ”Toner i natten” heter den. Lucy Dillon började läsa, Hundra omistliga ting tror jag boken hette, men den gillade jag inte.
   Kram

 16. Ann-Marie skriver:

  UNDERBART med regn. Är barnvakt ikväll. Här är också torrt, denna del av Skåne har inte fått så mycket. Kram

 17. Karin skriver:

  Det är behövligt med regn! Vi fick en halvdags regn igår, idag är det lika torrt!
  Vill önska dig en fin midsommar var du nu firar den. Björn och jag åker till Dalarna på tisdag, för att fira nostalgisk midsommar och lyssna på folkmusik.
  Kramar Karin

 18. Agneta skriver:

  Oh, sista bilden, blåeld, som är så vacker! Har hittat lite häromkring också, det måste ha kommit med grus eller något för jag tror inte den hör hemma här! Så vacker fin blå färg!
  Kramar Agneta

 19. Znogge skriver:

  Här försvann regnet så vi fick en riktigt varm och skön sommardag! Men visst blåser det…

  Kram och trevlig kväll!

 20. Kicki skriver:

  Även om regnet var välkommet så är det lite väl ruggigt ute nu, för det är ingen värme alls att tala om.
  Just nu ska vi ut på en skogstur med hundarna, det har blivit lite klent med det, eftersom vi varit på utställning i helgen.
  Kram/kicki

 21. Znogge skriver:

  Här är vädret lite omväxlande. Dagen inleddes med regn men nu skiner solen. Finns alltså hopp om kvällens grillning 😀

  Ha en fortsatt bra dag!

  Kram

 22. Kicki skriver:

  Åh, du läser Jojo Moyes. Riktiga feelgood-böcker. Jag lyssnade på alla du läst + nån fler när jag åkte till Uppsala för strålningen, fram och åter i fem veckor. Det hann bli många böcker 🙂
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag kan tänka mig att du hann lyssna på en hel del under de där veckorna. Hon är lite ojämn tycker jag. Nu håller jag på med ”Etthundra mil” och den är bättre än den förra..
   Kram

 23. Znogge skriver:

  Här har det ösregnat tre nätter i rad och i dag är luften helt annorlunda och betydligt svalare. Lite synd men…

  Kram

 24. Kicki skriver:

  Regn här också idag, men utan åska och strömavbrott.
  Vilken tur att du skriver om sommarpratarna, som vanligt missar jag dem om jag inte blir påmind.
  Kram

 25. Musikanta skriver:

  Ska lyssna på David L. nästa gång jag är ute och promenerar. Tack för tipset! För övrigt hoppas jag på kyligare dagar – jag mår inte bra i denna värme. AC:n som vi har hemma kyler också för mycket för att vara skönt. Men de kommer säkert inom kort :-).
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Det blir nog kyligare nu igen. Jag tycker om värmen, men man orkar ju inte göra så mycket då. Det är bäst att hålla sig i skuggan och läsa eller lyssna på radion.
   Kram

 26. På förmiddagen var tempen uppe i 29 grader, men efter ett par timmar när det började bli lite molnigt så gick den ner till 25 – och vad underbart det var! 😈
  Vi har ju en flyttbar AC i sovrummet, så det blir många vilotimmar där för gubben och hunden. Själv har jag svårt att ligga och läsa på dagen, då sitter jag hellre på det varma kontoret och knappar på datorn. Men nu ikväll har det blivit underbart svalt….. 😆
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag kan inte läsa på kvällen, för då blir jag så sömning. Mig passar det utmärkt att sitta ute i skuggan och läsa. Där trivs jag!
   Kram, Ingrid

 27. Bosse Lidén skriver:

  Underbar bild. 🙂
  Jag gillar att du betygsätter sommarpratarna. 🙂
  Soliga kramar från Ystad

 28. Znogge skriver:

  Det verkar vara en ordentlig utmaning att gå hela leden men en bit skulle man kanske kunna klara av. Lär i alla fall vara en upplevelse!

  Kram och fortsatt trevlig läsning 😀

 29. wiolettan skriver:

  Så vackra blå blommor du visar, snyggt.
  Vi har haft ömsom sol och ömsom molnigt, riktiga regnmoln och just nu regnar det lite.
  Ha det fortsatt bra och sköt om dig på semestern. Vi behöver också semester. *ler*

  Varm kram!

Kommentarer inaktiverade.