Minnesanteckningar – Maj

31. Sista dagen i maj och värmen håller i sig. Vädret idag är i stort sett en upprepning av gårdagens med över 25 graders värme. Jag satt ute i skuggan och läste på fm och låg i solstolen en stund. Efter lunch kom ett par grannar in och bjöd på eftermiddagskaffe, så idag har det inte blivit mycket uträttat.

30. Idag har det varit riktigt varmt. När jag gick hemifrån vid 12-tiden för att gå till Kupan och jobba, var det redan nästan 27° och det har blåst en otäck byig vind som rivit och slitit i all växtlighet. När jag kom hem igen gick jag ett antal vändor med vattenkannan.

29. Inlägg: Mors Dag 2016

28. Idag har jag varit på årets bussutflykt med SPF till Norrlanda med omnejd. Vädret har varit växlande med ömsom sol och ömsom moln. Det blev t o m en regnskur just som vi lämnade Norrlanda fornstugor, men då satt vi redan i bussen. Jag måste säga att vi hade tur med vädret! Bilder från dagen finns på föreningens hemsida. Klicka HÄR om du vill se dem.

27. Det har varit mulet hela dagen och bara en 14-15 grader, men något regn blev det inte. På fm gjorde jag en lätt fredagsstädning och såg på prinsdopet en stund. På em var jag och jobbade ett extrapass på Kupan i Klinte.

26. Svalt idag också, runt 15° och blåsigt. Var och plockade liljekonvaljer på fm och var på graven med dem. Hos frissan efter lunch. Klippte gräset och vattnade rabatterna när jag kom hem.

25. Betydligt svalare idag, bara runt 16° och ganska blåsigt. Gjorde lite skrivjobb för SPF och satt ute och läste på fm. Onsdagsträff i Hejde bygdegård på em och ett styrelsemöte med BRF på kvällen.

24. Riktig högsommarvärme med lite över 25°. Plock ute och inne och en stund i solstolen på fm. Ett styrelsemöte med SPF på em. Vattnade rabatterna ordentligt i reklampauserna under Tillbaka till Adensfield när jag kom hem. Jag hinner med tre kannor under varje avbrott.

23. En varm dag med 22-23 grader, men otäckt blåsigt. Pyssel på fm, Kupan på em.

22. Inlägg: Med RK på Stafva Gård

21. En varm och skön lördag. Satt ute och läste och löste korsord på fm. Gick en promenad runt Varvet på em. Pratade med Rut en stund när jag kom hem. Konsert i Fröjel kyrka på kvällen.

20. Inlägg: 20 maj 2016

19. Det var lite mulet på morgonen idag också, men bra mycket varmare än igår. Det har nog varit en 15-16 grader idag. Jag gick en promenad på förmiddagen, handlade kantband som jag skulle ha till en pläd och sydde på det när jag kom hem. På eftermiddagen klippte jag gräset och rensade rabatterna, sen en skön stund i solstolen innan jag satte mig på framsidan och läste.

18. Efter en mulen morgon blev det en ganska fin dag, men lite blåsigt och bara 10-12 grader. Jag gick en promenad på förmiddagen och efter lunch tog jag en middagssuss i solstolen. Nu blir det en kopp kaffe och läsning ett tag.

17. Det har varit mulet hela dagen och bara ca 12° som mest. Mot eftermiddagen har solen tittat fram då och då. Jag har inte gjort många knop idag och i eftermiddag har jag mest suttit och läst.

16. Vi fick 11 mm under natten och idag har det varit mulet och regnat lite till och ifrån hela dagen. Jag har jobbat på Kupan i Klintehamn på em och när jag kom hem var det 7 mm till i mätaren, alltså totalt välbehövliga 18 mm pingstregn.

15. Pingstdagen, 7-8 grader, blåsigt och duggregn till och ifrån. Var på Åkes grav med blommor. Eva bjöd på middag. Bosse o Edoardo processade ved. Det började regna lite ordentligare sent på eftermiddagen.

14. Pingstafton, 7-14 grader. Svårklätt, för det har varit varmt ena stunden och nästa har kyliga dimmoln drivit in. Satt ute på fm och läste. Låg i solstolen en stund efter lunch, men sen mulnade det till och då gick jag en promenad. Fika och läsning på framsidan när jag kom hem igen. I kväll blir det finalen av ESC.

13. Härligt väder, nästan ingen blåst och 17°. Fastnade vid datorn efter frukosten och sen fredagsstädade jag. Efter lunch en skön stund i solstolen, lite läsning och sen en sanering i duschen. Tillbaka till Aidensfield och vattning i reklampauserna.

12. Blåsigt, 15°, bara 3 på morgonen. Planterade pelargonior, husarknapp, petunior och lobelia som jag köpte på Granngården igår. Satt ute och läste Låna är silver, råna är guld. Vilade i solstolen en timme efter lunch och tog sedan en promenad. Fikade på Kupan innan jag gick hem igen. Eurovision på kvällen – Polen är min favorit efter den här andra semin.

11. Blåsigt och bara 12° på fm, sol och lite varmare på em. Strök och pulade med diverse på fm, åkte till Hemse efter lunch och var på Granngården och köpte lite plantor. Planterade Stjärnöga på gravarna i Klinte och Fröjel. Medarbetarmöte på Kupan på kvällen.

10. Härligt väder, 22°. Tvättade en maskin och gick en promenad på förmiddagen. Solade ett par timmar efter lunch och sen klippte jag gräset och vattnade. Eurovision på kvällen.

9. Stilla och fint väder, 23°. Tvättade en maskin och solade på fm. Kupan i Klintehamn på em.

8. Stilla och fint väder, 23°. Jag solade, läste, löste korsord och solade igen på förmiddagen. Skrev ett referat från gårdagens SPF-träff och gick sedan en promenad runt Varvet. Tittade in till Birre och såg på hennes kungsängsliljor. Fika på Hamncaféet. Vattnade rabatterna.

7.
16-20 grader, men lite blåsigt och en kall natt, bara +2,6°. I Vänge rasar en svår skogsbrand, men den lär ska vara under kontroll nu på kvällen. Jag satt ute och njöt i solskenet på förmiddagen och på eftermiddagen var det ett månadsmöte med SPF i Klinte församlingshem. Sen tog jag en tur till kyrkogården och åkte in till Stenstugu för en lite pratstund innan jag åkte hem igen.

6.
16-17 grader varmt, men bara +3° på morgonen. Satt ute och drack morgonkaffet och solade ett tag innan jag gick i duschen. Ett extrapass på Kupan i Klintehamn på eftermiddagen.

5. Kristi Himmelsfärdsdag, härligt väder och jag låg i solstolen, tog en promenad och låg i solstolen igen. Läste färdigt Åke Smedbergs bok Den mörka floden. Bra!

4. På lasarettet och träffade dr Maria Sääf, som ska hjälpa mig så att jag ska kunna hålla mig på benen några år till. Sen blev det en promenad i Botaniskan och upp på Öster, innan jag åkte hem. När jag hemma igen fick jag se att Kurt hade klippt hela Odvalds för första gången i år, så då jag klippte min framsida också.

3. Planterade ut de fyra stora pelargonierna, solade en stund efter lunch och for sedan iväg till ”Gamen i Fardhem” och köpte jord och några fröpåsar. Köpte kryddväxter på ICA och planterade sedan kökshörnan.

2. Skönt väder med 15-16 grader. Efter lunch var jag i Väte hos Rut på SPF-möte. Åkte med Laila och Irma. När jag kom hem klippte jag framsidan och plockade fram trädgårdsmöblerna där.

1. En solig och fin första maj med lite kyliga vindar. Jag tog en promenad på förmiddagen och var på Stenstugu på em för att se på deras nya katt, Sally.

Vad är nu det här?? Kunde hon inte hålla sig ifrån datorn i alla fall? Nej det kunde hon inte! Sommarvädret försvann i ett huj och då kan jag ju bryta sommarlovet också. Någonting ska man ju pyssla med, när man inte kan vara ute och rusta i rabatterna.

Jag har skrivit dagliga noteringar i över 30 år och en sån vana bryter man inte hur som helst, så under ”sommarlovet” har jag gjort korta anteckningar varje dag, precis som jag gjorde förut i mina 10-årskalendrar. Jag har använt bloggen och hållit inlägget privat, men för att inte bloggen ska försvinna helt, så kommer jag tillsvidare att uppdatera den på detta sätt en månad i taget, tills lusten att skriva mera ingående återvänder. Så välkommen att följa Livet efter 70 via i första hand Minnesanteckningar – Maj. Sen får vi se hur det blir?

Ha en skön fortsättning på sommaren!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i PM. Bokmärk permalänken.

52 svar på Minnesanteckningar – Maj

 1. znogge skriver:

  Så trevligt med ett livstecken från dig här inne på din egen blogg! Smart sätt att hålla liv i bloggen utan att känna tvånget att skriva varje dag 😀

  Kram och fortsatt trevlig 17: e maj!

 2. Agneta skriver:

  Där var du! Trevligt! Och det där med bloggandet går ju i vågor, just nu tycker jag det är roligt, kan det bero på att man får energi av solen, tro?
  Och ja, Norge är väl vackert! Ett underbart land med mycket av allt!
  Kram Agneta

 3. Så glad jag blev när jag fick se att du gjort ett inlägg! Du har varit saknad!
  Jag önskar att jag också gjort en liten minnesanteckning varje dag, ibland bara försvinner tiden och man minns inte vad man sysslat med…Vilken tillgång att kunna gå tillbaka och titta efter när man gjorde det eller det!
  Så jag ser fram emot dina minnesanteckningar och hoppas att det kommer lite fler inlägg så småningom!
  Kram, Monica

 4. Gunnel skriver:

  Bra att göra lite anteckningar varje dag, för det är väldigt så kort minnet har blivit med åren. När man då läser vad man skrivit upptäcker man att oj, så flitig man varit vissa dagar, fastän man tror att man inte gör något. Kul och läsa lite om vad du pysslar med under din ”bloggsemester”. Kram

 5. Inger Johansson skriver:

  Roligt att se Dej här igen! Jag saknar Dina inlägg 😐
  Kram Inger

 6. Susie Bloom skriver:

  Så skönt att se att du inte gett upp bloggen helt och hållet! 😆 Man blev ju lite orolig ett tag!! 🙄 Du lär väl se när växthuset är klart och jag håller på och donar där inne, så då är du välkommen att kika på nära håll!! 😉
  KRAM
  Susie

 7. Eleonora skriver:

  Tänk att du skrivit dagbok så länge. Jag gjorde det förr men så blev det sparadiskt och nu är det bara anteckningar ang. läkarbesök å sånt. Jag beundrar dig som hållit ut så många år.

  Inte slutar du att blogga i alla fall. Det sitter i din ryggmärg och det slutar man inte med så lätt men kanske kommer du att vara inne mer sällan. Så är det för mig och det funkar bra, men jag har heller inte så många besökare att tänka på.

  Sköt om dig och fortsatt trevlig vecka önskar jag dig
  Kram från Eleonora

  • Ingrid skriver:

   Mitt dagboksskrivande har inte varit så utförligt, men jag har skrivit varje dag om väder och vind, sådd och skörd, om djuren, om barnen, om fester vi haft och om resor vi gjort. Det är roligt att ha de böckerna att gå tillbaka i.
   Kram

 8. Skogsnuvan skriver:

  Tack och lov att du är tillbaka Jag har saknat dig så

 9. wiolettan skriver:

  Roligt och se dig här igen, om än tillfälligt. Mailade till dig men kanske jag har en för gammal adress. Jag har saknat dig och och dina inlägg här.
  Jag har en 5-års dagbok, har haft en 10-års bok men fick inte tag i någon sådan detta år.

  Syns snart här igen hoppas jag.
  Sköt om dig och ha en trevlig sommar.
  Varm kram!

  • Ingrid skriver:

   Så bra att det fungerade för dig att kommentera här. Jag har fått ditt mail, men tyvärr inte hunnit svara.
   Jag kommer att uppdatera det maj-inlägget månaden ut och sen får jag se hur det känns.
   Kram

 10. Hillevi skriver:

  En bra kompromiss och nog är det bra att på ett enkelt sätt ha koll på sig själv, väder och omgivning. Har kattfröken före Sally förolyckats eller är denna ”bara en tiil”?

  • Ingrid skriver:

   Det är en till, men Smulan och Sally kommer inte överens. Eva hoppas ju att de ska tolerera varandra till slut, för just nu är det lite pyssel med en huset uppdelat för de två katterna.
   Kram

 11. Anna skriver:

  Nu blev jag glad, Härligt att höra av dig 😀
  Nästan så jag får hoppas på en regnig sommar, så du skriver lite
  Hälsningar från Anna

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du tycker om att jag givit ett livstecken och jag kommer nog att återgå till normalt bloggande snart. Jag var bara så himla trött på mig själv…..
   Kram

 12. Viola skriver:

  Jag håller med övriga kommentatorer, det är roligt att se dig på bloggen.
  Själv är jag inte så flitig med datorn. Men släppa bloggandet helt tänker
  jag inte göra. På kvällarna, när teven inte känns så underhållande, läser jag
  bloggar och försöker tala om att jag har varit på besök.
  Jag skriver också dagbok. 5 och 3 års böcker har jag.
  Ha en trevlig helg.
  Kram Viola

 13. Kicki skriver:

  Åh så skönt att ha dig här igen.
  Även om du sagt att det är sommarlov, så har jag ju fått titta in då och då för att se om du ångrat dig.
  Dagboksanteckningar i pappersform skriver jag också fortfarande, för det mesta dagligen. Bloggandet kan jag hoppa över nån dag då och då, men jag kommer nog inte att lägga av.
  Jag började ju med dagbok på hemsidan redan 2004, sen har det rullat på på nätet.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Nu skriver jag inte några dagliga anteckningar i pappersformat längre, utan sedan jag började blogga, precis som du förresten 2004, så har bloggen fått ersätta det.
   Kram

 14. Bosse Lidén skriver:

  Vilken kul idé du kom på. Jag skriver om varje dag i min femårsdagbok. Mycket kul att jämföra åren med varandra på varje uppslag och ibland leta upp något ”viktigt”. Tråkigast är första året i boken.
  Kram Bosse

 15. Anne-Lie skriver:

  Så intressant att gå tillbaka år efter år och se hur det var vid samma tid då.
  Jag skriver också 10-års dagbok. Men ibland går det flera veckor innan jag skriver. Så jag är inte alls lika duktig som du.
  Kram!
  (Nu är sommaren tillbaka, i alla fall i Småland)

 16. Aha! Du ha gjort ett tillägg till ditt förra inlägg! Jag tyckte väl, att jag kände igen det när jag kom en bit ner…
  Inspirationen att ha en hörnhylla på altanen kom från dig – jag tyckte det såg så fint ut hos dig, men Clas Ohlson har inte den hyllan längre, så jag har letat! Men nu har jag ju hittat, som du såg!
  Det skurna brödet var, som du misstänkte, lite torrt dagen efter. men om man rostade det lite, så var det fortfarande ganska gott!
  Högsommarvärme här idag igen…
  Kram, Monica

 17. Va!? Var det blåsigt här nere, det märkte jag inte av när jag var i Visby igår. 😆
  Inte Rolle heller, men han stod inne i växthuset och putsade fönster samt gjorde lite andra småjobb – så han hade nog varit glad för fläktar. Det var nämligen 47-51 grader där inne. Måste nog snarast få upp någon typ av skuggväv. 🙄
  Idag har jag vattnat, sen har jag börjat klippa gräs (det har inte gjorts på grund av kusinbesöket) så jag måste göra klart det. Sen ska jag hänga tvätt, därefter ska jag plantera 7 blomplantor som inte har kommit i jorden. Man blir ju lite hämmad av att man har besök – men roligt är det och härliga utflykter har vi gjort. Men gissa om jag var trött igår. Har sovit 10 timmar i sträck i natt. Otroligt! 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det blåste så jag blev tvungen att leta fram buskstöd till mina pioner för att de inte skulle bli helt nerblåsta. Ja i växthuset blir det varmt, men ni får väl öppna vädringsluckorna.
   Kram

 18. Gunnar skriver:

  Trevligt med en dagbok. Verkar som maj har varit bra på det hela taget

 19. Karin skriver:

  Gick på bloggrunda ikväll, för jag ville inte börja med strykhögen. Träligt! Tänkte att jag går väl inom Ingrid, hon kanske har skrivit något. Och det blev en glad överraskning!
  Varma kramar!
  Karin

 20. Skogsnuvan skriver:

  Ser att ni har haft varmt och skönt ett tag nu. Här är det lite si och så Idag ser det ut att bli regn så jag får väl flytta mig ner till loppisen och försöka att fortsätta måla

 21. Znogge skriver:

  Här har vädret också blivit betydligt svalare de senaste dagarna men ack så torrt här är. Nästan så att ett rejält regn vore på sin plats.

  Kram och god morgon!

 22. Kraka skriver:

  Det var väl en bra idé! Skönt med lite livstecken från dig.

  Kram

 23. Lambergsfrua skriver:

  Vad glad jag blev, när jag tittade in hos dig och fick se att du skrivit lite igen. Mycket trevligt!
  Jag kommer troligen också att göra ett eller ett par inlägg om den rundresa i Portugal, som vi kom hem från i söndags. MÅnga foton blev det, alldles för många som vanligt och nu har jag rensat och rensat och rensat… 😉
  Varmkram,
  Lambergsfrua 🙂

 24. Margareta skriver:

  Va kul att se bilder från Barbro Sandell. Där har jag varit. Det fanns till för några år sedan en ljusfabrik i Norrlanda bredvid kyrkan. Där jobbade min dotter Sara för CA 6 år sedan. Finns den kvar där? Eller har den flyttat? Margareta. Stora skedvi Dalarna

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du hittade bilder som du kände igen. Ljusfabriken finns kvar, men där var vi inte den här gången.
   Ha en fin sommar där i Dalarna!

 25. Znogge skriver:

  Här fick vi ett rejält regn- och åskväder vilket inte var helt optimalt i dag. Men nu har solen hittat oss igen och det uppskattas 😀

  Kram

Kommentarer inaktiverade.