Missa inte Främmande Fågel…../Award från Benita

Tisdag 16 september 2008 | 14:15 | 9&#176

…den nya TV-serien efter Anna Janssons roman med samma namn. Anna Jansson är gotländska och född i Klintehamn och handlingen i boken/tv-serien utspelas här på ön. Serien börjar i TV4 ikväll och ska gå i 4 avsnitt. Jag hoppas att filmatisering är lika bra som boken. Jag är själv väldigt förtjust i Anna´s sätt att skriva och njuter av hennes vackra behandling av det svenska språket och det missar man givetvis. Ibland känner man direkt att “boken var bättre” och ibland är man väldigt glad att man läst boken innan man ser filmen. Det ska bli spännande att se hur reaktionen blir den här gången.

På förmiddagen idag var vi på Klinte och handlade och med oss hade vi också en kasse med glasflaskor som maken hittade i skogen igår. Någon eller några hade haft partaj nere i vår skog och haft det dåliga omdömet att lämna de tomma flaskorna under en buske. Nog är det konstigt att folk inte fattar att allemansrätten inte innebär att man får kasta skräp varsom helst ute i naturen!

När vi handlat färdigt släppte Åke av mig och så tog jag mig en promenad hem. Jag hade egentligen planer på att fortsätta ute i trädgården idag, men det har regnat i natt och det regnade lätt ännu í morse, så det får vara tills det torkat upp lite. Det var mulet och ganska kyligt, men när man går är det ju bara att öka farten, så blir man genast varm och det blev en skön promenad. Det är så mysigt när man går i Värsendekvior för där är det alltid så mycket fasaner. Man hör hela tiden hur de skrockar och rätt vad det är kommer en springande, kastar sig upp i luften och flyger tvärs över vägen. När jag kom hem stod maken och väntade, han kunde inte komma in för jag hade nyckeln i fickan. Inte tänkte jag på det när vi skildes åt!
Väl hemma igen upptäckte jag ett så trevlig meddelande från Benita och störtade omgående in till hennes blogg för att se vad det var för något hon ville. Hon ville ge mig en utmärkelse för att hon tycker om min hemsida, så glad jag blev! Jag fick ett sånt här vackert GULDKORT:

Tack snälla Benita!

Men den här utmärkelsen innebär givetvis regler och de är:

  1. Endast fem personer får utmärkas.
  2. Fyra måste vara hängivna läsare av din blog.
  3. En måste vara ny eller nyligen ny, och bo i en annan del av världen.
  4. Du måste länka tillbaka till den person som gav dej utmärkelsen.

Ganska enkelt – det är ett sätt att säga tack till dom som tar sej tid att lämna underbara kommentarer att förgylla din dag med.

Jag har väl varit dålig på att skicka sådana här utmärkelser vidare, men jag ska göra ett försök och hoppas att ingen tar illa upp över att inte bli “den lyckliga” (dessutom vet jag att det är några av de jag skulle velat ge utmärkelsen till, som redan fått den).

Nu till de som får GULDKORTET av mej:

  1. Astrid, som jag har haft kontakt med länge. Hon har en underbar hemsida, är en flitig bloggskrivare och kommer ofta på besök och kommenterar vad jag skriver.
  2. Pellispricken har också en fin hemsida med massor av tips och hon hjälper andra som inte är så hemma i hemsidesnickrandet. Hon är också en av de som är flitiga att kommenterar här hos mig.
  3. Hönsakadorran är en ganska ny bekant, men vi har många trevliga utbyten, både när det gäller bloggande och inte minst alla fototeman vi är med i.
  4. Eleonora har en verkligt trevlig blogg, tittar ofta in till mig och kommenterar flitigt (just nu har hon en liten bloggpaus, men jag hoppas hon snart är tillbaka).
  5. Mimo, en ny bekantskap, som låter oss följa hur hon lever i Spanien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gåvor & Awards, Irriterande, TV o Video o Kultur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.