Mörkret sänker sig över oss…

…för idag är det haustjamninggi.

Dag u nat jär likk si langge när vörr har hinne ti haustjamninggi, vilket betyder att dag och natt är lika långa, när vi har hunnit till höstdagjämningen.

Hittills kan man absolut inte beklaga sig över höstvädret, för det har varit väldigt skönt, men jag gillar inte hösten. Jag älskar ljuset, solen och värmen och den här tiden känns det alltid så enormt långt till nästa sommar. Det där att sitta inne och kura med tända ljus är inte något lockande alls.


Det är inget idealväder idag för promenader, för det blåser och har regnat lite lätt, men det kanske blir bättre fram på dagen. Idag bör man ju avstå från att ta fram bilen, för det är den Internationella Bilfria Dagen och även om den kanske inte slagit igenom så stort som man skulle kunnat önska, så uppmärksammades den i en rad städer i Sverige förra året i alla fall.

Jag har suttit vid köksbordet och kollat på ett gäng skator som farit omkring och bråkat. En av dem är helt klart mobbad, för det har varit tuffa slagsmål på vägen här utanför där mobboffret blivit riktigt illa åtgånget. Jag var ute och skällde på dem ett tag, men det brydde de sig inte om. De skrattade bara åt mig och flög iväg över hustaken.

Dagens ordspråk:

Det örat inte hör, det hjärtat inte rör.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Temadagar, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Mörkret sänker sig över oss…

 1. Znogge skriver:

  Även om hösten i sig har varit riktigt fin så är ändå våren och sommaren min grej! Men man får göra det bästa av situationen…

  Ha en fin söndag!

  Kram

 2. Skatan skriver:

  Här har du en som inte heller är stormförtjust i hösten. Den går väl an i september och kanske någon vecka in i oktober …men sen …

  Jag har också lagt märke till att de där småslynglarna bland skatorna kan vara väldigt dumma mot varandra. Det är väl innan de lärt sig lite hyfs och fason … Men vackra att se på är de i alla fall.

  Kramar!

 3. Hejsan Ingrid !

  Det är ju synd att inte solen skiner idag också.
  Kan ju inte få allt.Hoppade in från Skogssnuvan till Dig, för Eva hade en
  länk på FB. Som Du brukar göra med Din egen. Jag med.ibland.
  Det var ju så jag gjorde i en tidig början, innan jag själv hade en skrivblogg.
  Vandrade runt.Och hittade än den ena än den andra.

  Läste att Ola Skinnarmo tycker att alla ska gå ut varje dag, för att må bra.

  Det gör vi ju.

  Må så gott !

  Kram Majsan Mi

 4. Gunnel skriver:

  Jag gillar höstens färger och att man kan sitta inne och kura med ett handarbete. Det jag inte gillar med hösten är allt regn och att man måste börja plocka på sig mer kläder. Men du slipper väl snart höstvädret? Kram

 5. Rigmor skriver:

  Jag håller verkligen med dej, det ska vara varmt och sol…men den här hösten har bjudit på många vackra dagar, så jag ska inte klaga. Annars är jag ingen älskar av hösten, men det kan bero på att vintern kommer efteråt…Däremot tycker jag om att tända ljus, värmeljus…det är nog jag som håller Ikea rullande vad det gäller den varan…törs inte räkna efter hur många jag köper på en vinter!!
  Kom hem för en stund sen från Oxelösund, har haft en liten minitur med husbilen. Det regnade och var lite småsnålt där i morse, så vi åkte sakta hemåt, inte så många mil, men vi tog det lugnt. Å så kommer vi hem till en kväll med strålande sol!! Ibland ska man ha tur…
  Ha det gott där på ön!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Min sonhustru har nog också en del i IKEA´s strålande affärer, för hon hamstrar ljus varje gång hon är där.
   Så skönt att ni fick lite sol på kvällskvisten i alla fall.
   Ha det så gott själv!
   Kram

 6. Bosse Lidén skriver:

  Ljuset som kommer på våren och sedan sommaren är den tiden som jag alltid uppskattat mest. Sedan är hösten vacker när den visar upp sina fina sidor. Det är det andra. Mörkret som faller allt tidigare, blåsten, regnet, kustdimman och mycket annat som så lätt smittar av sig på mig. Ändå uppskattar jag levande ljus och sitta och kura med en bra bok eller film. Fick jag rösta bort en årstid hade hösten legat risigt till. Helst november.

 7. Ja usch, det finns tydligen mobbning i djurvärlden också 🙁
  Om du tycker hösten är lång och levande ljus inte hjälper så kanske en god bok gör det? Och ett litet glas vin?
  Kramar!

 8. Inger Johansson skriver:

  Jag gillar inte hösten så värst mycket heller men i år har vi ju fått sol och värme så jag tror vi klarar höst och vinter bättre än förra året.

  Tror jag har förlikat mej med hösten ändå för jag tycker det är skönt när svarta jorden vänds upp och det blir ett lugn i naturen.

  Mobbning finns tyvärr överallt 🙁

  Kram Inger

Kommentarer inaktiverade.