Mors Dag

Söndagen den 29 maj 2005

Igår, lördag var vi i trädgården hela dagen både Åke och jag. Jag klippte gräsmattorna och hackade och kupade upp potatisen. Sedan la jag gräsklippet mellan potatisraderna efterhand som uppsamlaren blev full. Det brukar bli bra, det blir rent och fint i landet för ogräset trivs inte med en massa gräsklipp. Dessutom får potatisen en hel del näring från gräset. Åke gick med trimmaren och fixade och slog gräs under staketen och runt träden.

Idag har det varit Mors dag och jag har blivit uppvaktad av sönerna. 


Krister och Thomas kom med en riktig bjässe till Surfina


     Av Bosse och Carina fick jag lotter. Här är vinstlotterna.

Det blev några småvinster och för dem tar jag nog nya lotter. Då får man en chans till. 

Egentligen skulle man väl inte fira Mors- och Fars dag. Belackarna säger ju att det är dagar, som handlarna hittat på för att få lite extra snurr på försäljningen en helg på våren och en på hösten. Många familjer struntar i att fira, men vi har alltid gjort det och tycker allt att det är litet roligt.  Man måste ta tillvara på tillfällena för att träffas och fira och äta litet gott.   

Som varmrätt hade jag lagat till  inkokt lax med majonäs och potatis och sallad och till efterrätt hade jag gjort rabarberpaj med vanlijsås. Härlig försommarmat, med andra ord. Rabarbern börjar redan bli väldigt stor, men är fortfarande god.

I eftermiddag har vi suttit ute och gottat oss i solskenet, druckit kaffe och ätit tårta. Vi har ett helt strålande väder idag, men enligt väderleksprofterna ska det bli sämre nästa vecka, så det gäller att ta vara på solen och värmen. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Trevliga händelser. Bokmärk permalänken.