Motionerat Golfen

Det har varit en alldeles strålande vacker dag och jag har varit ute och åkt hela dagen. Jag hade ett ärende till Sparbanken i Roma för SPF:s räkning och hade läst noga på deras hemsida att de öppnade klockan 10, så då var jag på plats, men inte var det öppet. På dörren stod det en lapp där de meddelade att just den här onsdagen, dagen för Kristi Himmelsfärdsdag, öppnade de först klockan 11. Först tänkte jag ändra dagens planer helt, men så tänkte jag till en gång extra. Varför inte ta en förmiddagspromenad i Roma?

På promenad i Roma

Nu finns det ju inte så mycket att se längs Bruksgatan, men utbudet av service är bra mycket bättre i Roma än i Klintehamn och i det gamla Sockerbruket tillverkar man numera inte socker utan snus och whisky. Annars verkade det lite ödsligt och jag gick där alldeles ensam och såg inte till en människa, bara bilar som susade förbi. När jag kom fram till Yngves Corner gick jag in där och tog mig en kopp kaffe och sen var det dags att gå tillbaka till banken och uträtta mitt ärende.

Blommande rapsfält

Sedan fortsatte jag till Endre, för att hälsa på min svägerska. Jag köpte med mig lite sallad och bröd för klockan närmade sig tolv och man kan ju inte komma lagom i lunchtid och inte ha med sig något. Vi hade en trevlig stund, tycker i alla fall jag, och satt och pratade gamla minnen. Kommer du ihåg…….

Nästa anhalt på min tur var Visby och Östercentrum där jag skulle till polisen och hämta ut mitt nya pass.

-Då ses vi om fem år, sa kvinnan i luckan när hon räckte över det till mig.

En ny ställjas

Sen åkte jag till Ann-Marie, som bjöd på eftermiddagskaffe i trädgården. Hon hade gjort en ny anläggning med armeringsjärn där det ska växa klematis och en klängros och framkanten har hon en blå hibiscus där bladen precis hade börjat spricka ut. Det ska blir roligt att se rabatten när allt börjar växa till sig.

Provtur med nya bilen

Österhemsgatan blev dagens sista stopp innan jag vände hemåt och där bjöd Krister och Thomas på en provtur med sin nya fina bil, eller man kanske ska kalla den för en dator, för den kan i stort sett göra allt själv. Den känner till och med av när föraren börjar bli trött och föreslår då en kopp kaffe.

På hemvägen åkte jag in vid Valbyte i Västergran, för det var så enormt vackert över havet och Karlsöarna. Vi brukar vara där med SPF en gång i juli månad och grilla och det har vi planerat in i år också.

Valbyte i Västergarn

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby. Bokmärk permalänken.

18 svar på Motionerat Golfen

 1. Laila skriver:

  Du verkar ha haft en trevlig dag. Det har vi också haft. I går köpte jag en hammock i Tofta och vi började montera den när vi kom hem och vi hade jobb med det i förmiddags också innan vi var klara. Efter ett par timmars gräsklippning så invigdes hammocken med eftermiddagskaffet.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Så mysigt med en hammock! Här hade vaktmästaren redan börjat klippa när jag åkte iväg i morse och när jag kom hem var det så helgfint överallt. Utom hos mig då. 🙂
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken trevlig dag och du var verkligen effektiviteten personifierad 😀 Det var en minst sagt imponerande bil men känner den av om man vill ha te också 😉

  Kram

 3. Gigi skriver:

  Du gjorde verkligen det bästa av situationen, när banlen hade ändrat sina öppettider just idag. Vilken spännande kombination med snus- och whiskytillverkning 🙂
  Vackra bilder visar du som vanligt och så säger jag stort grattis till Krister och Thomas till den nya fina bilen!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Vi var på besök på whiskytillverkningen för några år sedan med SPF och det var en imponerande anläggning.
   Jag tackar å’ Krister och Thomas räkning!
   Kram

 4. Gunnel skriver:

  Det gäller att kunna improvisera när det inte blir som man tänkt. Ibland kan det vara en fördel, för man ser sånt man kanske inte hade gjort annars. Dagens bilar är fantastiska. Ska bli bra när de tar över körningen helt så man slipper alla usla bilister. Kram

  • Ingrid skriver:

   Det är väl mot självkörande bilar vi är på väg. Då får i säga som min svåger sa första gången han körde en automatväxlad bil: föraren ansvarar inte för vad bilen gör.
   Kram

 5. Leila skriver:

  Vilken toppendag. Återigen blev jag påmind om att jag måste skaffa nytt pass. Tack

  • Ingrid skriver:

   Här går det fort att få pass. Jag lämnade in ansökan en fredag och på tisdagen fick jag besked att det var klart för avhämtning, men det kan ta mycket längre tid på sina ställen.

 6. anna/notonmusic skriver:

  Vilken trevlig bil säger jag bara! Nästa modell kanske till och med brygger kaffet och serverar!

 7. Helena Sandegren skriver:

  Så vacker ö du bor på. Vilken härlig dag du haft, med alla besök och ärenden. Maj är bästa månaden tycker jag, lagom varmt och allt blommar.
  Ja dagens bilar är verkligen tekniska. Inget för amatörer att öppna motothuven och försöka sig på något.
  Ônskar dig en fin långhelg!

  • Ingrid skriver:

   Maj är en fin månad, men ofta lite sval här på Gotland. Vi har mycket kallt vatten som kyler av vindarna.
   Nej de här nya bilarna är nog ingenting för en bymek att ge sig på.
   Kram

 8. Vilken givande dag och så mycket du hann med! Det gotländska landskapet påminner mycket om Österlen här i Skåne! Samma natur och samma ljus! Såå vackert!
  Vilken bil Christer och Thomas har köpt! Jag, som tycker att det är fantastiskt när vår bil piper och varnar om man kommer för nära något när man backar… utvecklingen går onekligen framåt! Kul med kaffet!
  Ännu en solskensdag här idag!
  Kram, Monica

 9. Var ligger Valbyte i västergarn!? Har försökt hitta det på mina fina detaljerade kartor, utan att lyckas. Alltså måste jag be om hjälp….. 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det ligger strax innan man kommer in i samhället. Det finns en infart till en parkering inhägnad med bandfast tun. Mitt foto är taget nerifrån stranden, så det är stora vägen man ser där grusvägen tar slut.
   Man passerar en gård, ett hus (eller två?)och sen kommer infarten och efter den en modern enplansvilla.
   Du hittar nog dit!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.