Musik i sommarkväll

Tisdagen började molnigt, men det klarnade upp fram på dagen och när det var dags att gå till Kupan och jobba var det riktigt fint väder och vi hade många glada kunder som satt ute på terrassen och fikade eller gick runt i butiken och fyndade.

När jag kom hem kom min granne Rut in och frågade om jag ville åka med henne till Sproge kyrka på kvällen och lyssna på en stunds kvällsmusik. Rubriken på evenemanget var ”Musiken kring ett traditionellt gotlandsbröllop” och visst ville jag ta del av det. Det blev en trevlig stund i den vackra kyrkan och det var många som hade sökt sig dit.

Man är verkligen flitiga i pastoratet; under perioden 3/6-3/8 ordnar man vid 16 tillfällen Musik i sommarkväll i de olika församlingarna. Nästa gång är redan nu på torsdag, då man kan åka till Mästerby kyrka och lyssna på ”Barock och folkton” och nästa tisdag spelar Gotlands Blåsarkvintett i Klinte kyrka.

På hemvägen körde Rut runt i socknen och visade mig var hon hade bott en gång i tiden. Jag har ju hört talas om gården Kruse och de andra gårdarna runt omkring i Sproge och sett bilder av dem då vi hållit på med dokumentationen kring släktforskningen som Rut håller på med, så det var väldigt roligt att få ta sig en titt på dem i verkligheten.

I dag skiner solen och det blåser nästan ingenting, så en stund i solstolen medan jag lyssnar på Sommar i P1 är en självklar punkt i dagens program.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik. Bokmärk permalänken.

8 svar på Musik i sommarkväll

 1. Skogsnuvan skriver:

  Vad det låter härligt. Enligt väderlekstjänsten skulle det sluta blåsa men som vanligt har dom fel. Det har varit frost inatt på många ställen och nu är det 7 grader och blåser fortfarande. Fy vad less jag blir men det regnar inte och inte snöar det heller om man nu ska vara positiv för något

 2. Gunnel skriver:

  Musik är något som passar väldigt bra i kyrkan. Akustiken är i regel mycket bra där. Någon sol syns då inte här, men det gör ingenting eftersom jag ändå tänkt hålla mig inomhus. Kram

 3. Znogge skriver:

  Vilken bra gårdag och kväll det blev. Här har vädret varit rätt okej och solen har tittat fram men idag blåser det snudd på storm igen. Detta eviga blåsande är inte speciellt roligt alls…

  Kram och ha en fin onsdag!

  • Ingrid skriver:

   Här är det väldigt växlande väder och ganska kyligt i luften, men jag fick en timme i solstolen i alla fall, se bockade molnen upp sig och det blev för kallt.
   Kram

 4. ”Musik i sommarkväll” låter så trevligt och så roligt att din granne kom och frågade om du ville följa med! Då blir det liksom av! jag är gärna med på många olika saker, men jag behöver någon som liksom puffar på mig…
  Här är det soligt, varmt men blåsigt idag. Hoppas att vädret håller sig, för ikväll är det utomhusteater på Marsvinsholms slott! Matsäcken är packad!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Man behöver få en spark i baken ibland för att det ska bli av att lätta från tv-soffan.
   Hoppas att ni hade en trevlig teaterupplevelse i kväll!
   Kram

Kommentarer inaktiverade.