Näktergalningar

Det är samma härliga sommarväder i dag också och i förmiddags gick jag ut på en promenad runt Warfsholm. Det var varmt, men det kom lite svalkande vindar då och då och det är ju en fröjd att gå och beundra alla vackra blommande träd nu; körsbär, tibast, paradisäppelträd, rosenhagtorn och så hela raden av olika fruktträd.

Kungsängsliljorna är snart överblommade

I vattnet utanför Warfsholmen låg det fullt av svanar

När jag skulle lämna Warfsholmen och gå till bron fick jag höra vacker fågelsång från träden. Det var några näktergalar som höll konsert. Jag spelade in en liten snutt, men sen kom det folk, så då bröt jag inspelningen.


Uttrycket ”näktergalningar” är pappas – han tyckte att de är helt galna som kan hålla på och sjunga hela sommarnätterna och det kan man nog hålla med om. På ett ställe där mamma och jag bodde några år, gick det inte att ha sovrumsfönstret öppet på sommarnätterna för de där ”näktergalningarna, för då var det omöjligt att sova.

När jag kommit över bron kollade jag klockan och den var lite över tolv, så då gick jag ut till Hamncaféet för att se vad de hade till lunch i dag.

Jag gick längs småbåtsbryggan och över vattnet spreds ljudet av näktergalssång

Vad har hamnkontoret fått för typ av kamouflageutseende? Snygg eller fult? Jag kan inte bestämma mig.

På Hamncaféet stod det Tacosbuffé på menyn som dagens rätt. Tacos är gott och trevligt när man är ett gäng som sitter och stoppar i sig, men ensam? Ibland känns det bara helt fel.

Vid nerfarten till Klinte hamn.
Sillgrisslan och ekan med fin vårplantering

När jag kom in i samhället igen gick jag till Konsums salladsbar och köpte mig en back sallad och ett gott bröd. När jag kom hem satte jag mig ute och åt och när jag satt där låg mobilen på bordet och då fick jag för mig att jag skulle kolla på videon med fågelsången och spelade upp den ett par gånger. Plötsligt hörde jag nästa likadan sång från den närmaste björken. Där satt en koltrasthane och glodde på mig. Koltrastar är ju goda härmare och för varje gång jag spelade upp mina näktergalar, svarade han och lät mer och mer som en sådan, men till slut gav han upp och flög sin väg.

Nu har jag haft en skön stund i solstolen, slumrat en stund och bättrat på solbrännan lite. När solen lämnar rabatterna ska jag dra upp slangen och vattna en stund igen. Det behövs verkligen i den här värmen och blåsten.

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hamncaféet, Klintehamn, Promenader. Bokmärk permalänken.

14 svar på Näktergalningar

 1. Znogge skriver:

  Vilken härlig promenad du kom ut på! Vädret har verkligen varit fint i dag 😀

  Kram

 2. Fint med näktergalsång, men kanske inte hela natten…
  Håller med, tacos ska man vara många när man äter!
  Nja, vet inte heller vad jag ska säga om hamnkontoret?
  Du kommer redan att vara solbränd när du kommer till Sicilien!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Om hamnkontoret tycker jag inte. Jag har nästan bestämt mig för det nu.
   Det blir bra att ha en ordentligt grund när man ska ligga på Recanatistranden.
   Kram

 3. Märtha skriver:

  För länge sedan: folkdansstämma. Arrangören hade ordnat med en dansorkester med förskräckliga förstärkare. På en äng en bit därifrån ställde en grupp spelmän upp, och där dansade vi – bl.a. hambo i uppförsbacke (blev nästan som Sven Asmundsens hambo om bakfoten)! Och en ensam näktergal överröstade envist alltihopa!

 4. Lambergsfrua skriver:

  Så mycket vackra blommor du såg på din promenad!
  Näktergalar ska avnjutas på stort avstånd. En sommarnatt tältade vi i Kolmårdsskogarna, men sov inte många minuter för den där förskräckliga gaphalsen (näktergalningen alltså) som satt i trädet precis ovanför vårt tält. Och det var en enveten rackare. MiML försökte schasa bort den, men den bara flaxade till och slog sig ner på nästa gren och fortsatte oljudet. För på nära håll äre det verkligen inte njutbart. Vi rev tältet tidigt den morgonen…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Astrid skriver:

  Mysigt med fågeln som härmade
  Ni har så vackert nu och vi är inte långt efter helt plötsligt
  Från snö till sommarvärme har gått så fort

 6. Gunnel skriver:

  Näktergalningar är ett riktigt passande namn. Du förvirrade verkligen den där koltrasten. Så skönt det är när man kan vistas ute varje dag utan att behöva ha en massa ytterkläder på sig. Blir det för varmt går det ju att krypa in i skuggan. Kram

 7. Anne-Lie skriver:

  Vilken fin promenad du fick. Så mycket fint att titta och lyssna på den här årstiden.
  Önskar dig ännu en fin dag i solen.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.