Nationaldagen på Klinteberget

Det kom en skvätt regn i morse, så pass mycket så att det blev små vattenpussar, men det var inte mätbart en gång, så det gick inte att räkna i mm. När jag steg upp sken solen igen och det har varit en ganska behaglig dag.

På förmiddagen pysslade jag med lite av varje. Vi hade ju ett styrelsemöte i bostadsrättsföreningen igår kväll och det medför alltid en del tanke- och skrivarbete dagen efter.

Vid halvettiden åkte jag upp på Klinteberget, för att förbereda för dagens tipspromenad. SPF Klinteorten firar alltid Nationaldagen på berget och någonting måste vi ju hitta på för att aktivera oss lite. Tolv papper med frågor skulle placeras ut i träden runt platån. Som tur var har det inte blåst så mycket i dag, så det gick ganska snabbt och sen började de andra anlända. Vi blev inte så många, men vi som var där hade ganska trevligt tycker jag.

Inga Sahlsten, tillsyningsman på Klinteberget

Som inledning kom Inga och berättade historien om hur Klinteberget utvecklats och om föreningen Klintebergets Framtid som lägger ner många timmmar av ideellt arbete för att hålla berget så fint som det är i dag med bänkar och bord, en fräsch torrtoa som det tömmer själva, en flagga som hissas alla allmänna flaggdagar och kanske det viktigaste; röjning av slänter, gångar och stigar och klippning av platån. Den 9 juni kallar föreningen till en arbetsdag på berget. På facebooksidan kan man läsa:

Hej! Lördagen den 9/6 kl 0900 är det jobbardag på berget. Det blir det vanliga, måla, olja in, städa, tvätta stenarna o.s.v. Vi tar kaffepaus ca 10.15.
Alla kan inte jobba men kom och va med vid kaffepausen. (egen kaffekorg).

Välkomna hälsar styrelsen/Inga

Tipspromenad

När Inga pratat färdigt gav vi oss iväg på tipspromenaden. Ja, inte jag då förstås, men jag följde dem på avstånd och fotade lite blommor på den brunbrända platån.


Jag utnyttjade hela platån när jag satte upp frågorna, så det blev en ordentlig promenad. De som inte ville gå så långt fick alla frågorna samlade på ett papper.

Man kan inte just skryta med någon blomsterprakt nu

Sen drack vi kaffe, rättade resultatet från tipspromenaden, några spelade kubb och så var det mycket prat. Ja, vi var ett gäng som satt kvar ganska länge och pratade runt ett av borden. Det var faktiskt en rätt trevlig eftermiddag i all enkelhet.

Ha en skön Nationaldagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nationaldagen, SPF och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Nationaldagen på Klinteberget

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig nationaldag! Ibland behöver det inte alls vara så komplicerat 😀

  Kram och god kväll!

 2. Låter i mina öron som en trevlig och mysig dag! Tipspromenader är roligt – bra för både kropp och själ! Det har vi alltid på midsommarafton. Det är alltid mina syster som sätter ihop frågorna.
  Här har det varit en lite svalare dag, bara 20-21 grader, men strålande sol som vanligt.
  Kram, Monica

 3. Laila skriver:

  Det var mycket trevligt i eftermiddags. Alldeles lagom aktivitet.
  Kram

 4. skogsnuvan skriver:

  Ojså torrt gräset ser ut. Här är det väldigt grönt för marken har ju varit jätteblöt efter all snö men det har inte regnat här på väldigt länge

 5. Kraka skriver:

  Du verkar haft en riktigt trevlig dag. Min dag var också bra, men det är ju så kallt. Hoppas vi får lite värme igen snart.

  Kram

 6. Gunnel skriver:

  Ett mycket trevligt firande. Det är egentligen konstigt att några blommor kan växa och blomma i den här torkan. Kram

Kommentarer inaktiverade.