Nepal – Vad är det här?

Det blev regn igår kväll och det har regnat lite lätt idag också. Åtminstone precis då jag var ute i soprummet. Solen har dock tittat fram då och då och på förmiddagen satt jag på uteplatsen och löste korsord och stundvis var det riktigt skönt.

Jag satt också och läste på helagotland.se om jordbävningskatastrofen i Nepal och om den stödgala som arrangerades igår kväll av Vasilis Kannelos tillsammans med Sundar Tamang som är från Nepal, och hans fru Sofia Gardarfve. Det känns som om det är långt till Nepal och att det bara är en i raden av alla katastrofer på jorden som vädjar om vårt stöd, men landet kommer närmare när man ser bilderna av Sofia och Sundar och från Sundars hemby Tholo Gaun där han och Sofia vigdes för några veckor sedan. Jag har lagt en länk till deras blogg i högerlisten och där kan man få följa vad som händer i byn och där finns även kontonummer om man vill skänka pengar för återuppbyggnaden av byn. Själv swishade jag över en slant till Sofia och Sundar igår. Inte så stor kanske, när man tänker på det enorma behovet, men alla bäckar små….

Någon som vet vad det här är? Jag tog bilden för ett par dagar sedan och på långt håll såg det ut som små gula rosor, men det är det ju inte fick jag se när jag kom närmare. Frågar man i bloggen brukar man ju få svar.

Uppdatering 16.27
: Och visst fick jag svar. Britta Stenberg-Tyrefors visste att det var en Kerria – Kerria Japonica. Tack Britta!

Efter lunchblev jag kallad till en granne som datorexpert 😉 en stund och sedan gick jag ut en sväng, samhället tur och retur och en vända in på Coop för att köpa lite godis.

Trevlig fortsättning på söndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Nyhetskommentar, Odvalds, Tänkt. Bokmärk permalänken.

14 svar på Nepal – Vad är det här?

 1. Margaretha skriver:

  Ja, det är förskräckligt i Nepal. Jag skickade pengar dit i går. En liten slant men om fler gör det så är det ju alltid något. Vi i vår trygga värld kan nog aldrig sätta oss in i det hela på fullt allvar. Vilket vi ju ska vara glada för och inte gnälla så mycket.

  Kram 😕

 2. Hej Ingrid, jag tror busken heter Kerria Japonica och den verkar klara Gotlandsklimatet, vet inte om den heter något på svenska, skottarna kallade den bara Kerria.

 3. Znogge skriver:

  Visst är det en Kerria du har fotograferat. En fin buske med vackra blommor tycker jag!

  Ja, det händer mycket i vår omvärld och alla kan vi göra något.

  Kram och trevlig kväll!

 4. Vonna skriver:

  Godis är sååå gott ibland. He en fortsatt skön Söndag.
  Kram

 5. Jag tänkte vara ”duktig” och tala om att det var en Kerria – jag har ju en sån här på baksidan. Men då var man ute alldeles för sent….. *fniss* 😉
  KRAM
  Susie

 6. Kicki skriver:

  Visst är det hemskt med alla naturkatastrofer i världen, som om det inte räckte med alla krig och nu också båtflyktingarna som drunknar som flugor dagligen.
  Vi har lätt för att gnälla, men egentligen ingenting alls att klaga över.
  Kram/Kicki

 7. Geddfish skriver:

  Jag är lite dålig på blomnamn. Det var en vacker buske. Solig och grann.
  Jag försöker hjälpa till där jag kan, hålen är stora och många i världen.
  Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Det vädjas hela tiden om att man ska skänka pengar till än det ena och än det andra och när man går och handlar sitter det tiggare utanför varenda affär…..
   Kram

Kommentarer inaktiverade.