Nog kan man bli gråtfärdig

….när man ser hur grisar hanteras! Alla har väl sett de hemska bilderna på TV och i tidningarna och jag hade inte tänkt skriva något om det, men kan inte låta bli ändå, för sånt här måste vi diskutera.

Vi har själva haft grisar, så jag vet att grisar är renliga och sociala djur. Vår grishållning var inte i någon större skala, vi hade 2 suggor och födde upp ett 10-tal slaktsvin och övertaliga griskultingar såldes till livdjursförmedlingen.

Grisar som, har tillräckligt med utrymme, lägger sig aldrig i sin egen gödsel utan de gödslar på ett ställe och ligger på ett annat. På deras liggplats behövdes det nästan aldrig göras rent, utan där var det bara att byta ut halmen då och då. Den här vanvården som pågår är helt förfärlig och de som missköter sina djur på det här sättet borde förbjudas att ha sina grisar kvar. Griskött är billigt, men inte är det väl grisen som ska betala för att vi konsumenter ska kunna köpa billiga skinkor nu till jul? I Sverige har vi nog förhävt oss när vi förfasat över hur man hanterar sina grisar i bland annat Danmark, en del av de svenska grisbönderna är tydligen inte ett dugg bättre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.