Nostalgi

Gårdagens fina väder är utbytt mot regn och rusk den här första söndagen i advent. Nog är det märkligt att det bara blir någon enstaka fin dag. Jag har varit vid Skolgården i Fröjel i eftermiddag och när jag körde dit vräkte regnet ner och jag skänkte en tacksamhetens tanke över att inte all den här nederbörden har kommit i form av snö. Hur skulle vi haft det då??

Igår träffade jag en fröjelbo på Rondo som berättade att det finns en utställning med gamla skolkort i Skolgården och att Åke var med på några av dem. Folkskolan fyller 175 år i år och det är anledningen till att man ordnat den här utställningen. I Skolgården, som i dag ägs av Fröjel Hembygdsföreningen, bedrevs det skola ändå fram till 1963. Han erbjöd sig att följa med mig dit i dag och visa foton och givetvis tackade jag ja till det.

Åke längst till höger

Det var roligt att få se alla skolfotona, även om jag inte kände igen så många av barnen. Jag blev ju inte fröjelbo förrän 1961 och då var alla på fotona vuxna, men Åke kände jag igen.

Åke är två från höger i övre raden (med mössan på)

Tack Ukka, för att du gav dig tid att visa mig utställningen.

Nu har decembermörkret sänkt sig över Odvalds, men i fönster och på balkonger lyser adventsljus, ljusslingor och granar så vackert. Jag ska åka upp till Stenstugu om ett par timmar och fira mina två förstfödda decemberbarn, Eva fyllde igår och Bosse fyller i morgon. Smörgåstårta ska det bjudas på och så ska vi lägga upp planerna inför julen, så att var och en vet vad man ska bistå med. Barnen har ärvt sin fars organisationsförmåga!

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Åke, Nostalgi. Bokmärk permalänken.

16 svar på Nostalgi

 1. Znogge skriver:

  Visst känner man igen Åke även om det är en barndomsbild! Vi är bortbjudna på julafton vilket gör det enkelt men på juldagen blir det nog kalkon.

  Kram och god adventskväll!

 2. Så roligt att dessa gamla bilder finns bevarade! Och så roligt för dig att se din man som liten skolpojke!
  Jag såg din dottersons fina hälsning till sin mamma på Facebook!
  Även här fick vi regn och rusk idag. Och vi har också börjat planera vem som ska göra vad till julafton. Det blir ungefär som vanligt…
  Kram, Monica

 3. Helena skriver:

  Så trevligt att se gamla foton på din man Åke. Det är viktigt att ta tillvara historiska foton och visa dom för nya generationer.
  Här är det blixthalka, hoppas ni slipper det.

 4. Gunnel skriver:

  Gamla foton är alltid spännande att titta på. Då ser man verkligen hur mycket man förändras utseendemässigt. Bra idé att alla hjälpas åt med julmaten. Här blir det av naturliga skäl mest Ulrika och jag som står för maten och Katarina fixar glögg, mumma och annat gott att dricka till. Kram

 5. Gunnar skriver:

  Vad kul med de gamla klassfotona! Särskilt som din Åke var med på några. Man kan undra över hur många av dagens digitala foton som finns kvar för framtiden.
  Trist med regnandet tycker jag. Här är det sol och fint idag men prognoserna lovar regn framöver

 6. Bosse Lidén skriver:

  Vad bra att du fick reda på den utställningen och kunde komma dit. Det är intressant att se på gamla svartvita skolfoton. Både andras och egna. Jag tar ibland fram gamla kataloger och bläddrar. Undrar hur de levt sina liv sedan skolåldern.
  Grattis till min namne.
  Kram Bosse

 7. Eftersom min mamma jobbade på ett fotolabb så är jag totalt ointresserad av gamla kort på min familj. Vi hade så vansinnigt många+ en massa diabilder. Dom tittade jag inte ens på innan jag kastade dom! Jag sparade endast ett stort album, det fick räcka. 🙄
  Låter väldigt krasst, men…den riktiga anledningen till att jag inte ville ha dom kvar eller titta i dom var inte ointresse utan att jag blir så fruktansvärt rörd att jag sen gråter i flera timmar. 😥 Klarar helt enkelt inte av det känslomässigt, så då tyckte jag att det var lika bra att göra sig av med albumen. Sen har Rolle och jag ett antal videofilmer från fester vi hade med släkten – och en massa på vår första hund taxen Brasse – och dom tittar jag inte heller på. Jag är lite fånig, men jag har alltid varit sån….. 😳
  KRAM
  Susie

Kommentarer inaktiverade.