Nu är den slut

Igår gick sista avsnittet av Shetland, en kriminalserie baserad på Ann Cleeves böcker om polismästare Jimmy Perez. Det är en serie som jag tycker mycket om. Har du inte sett den, så finns ännu avsnitt 2-6 på SVTPlay. Åke tyckte inte om serier av den här lite eftertänksamma och lågmälda sorten. ”Det är för segt”, sa han och tog till tidningen i stället, men jag älskar just Shetland, men nu är den slut för de här gången.

Annars vet jag inte riktigt vad jag ska säga om tv-utbudet. Vad är det för larviga lekar de håller på med?? Babbens Bäst i test till exempel. De skriker och gapar och skrattar och har hejdlöst roligt själva. Jag vill inte titta på när andra har roligt, jag vill bli road! Tävlingar gillar jag och just nu är det Mästarnas mästare som jag ser och Femteklassarna förstås.

TV4Guld har annars varit räddningen, men nu har jag sett alla de där kommissarierna nästan till leda; Barnaby, Frost, Gently, Maigret, Morse, Foyle och Banks, nu får de vila, för nu är det Netflix som gäller. Jag hade en gratis provmånad när jag var på Teneriffa, men nu prenumererar jag på kanalen. The Crown såg jag färdigt på semestern och nu är det The Good Wife som gäller. Nu är jag inne på trejde säsongens 18:de avsnitt och det är verkligen räddningen när det inte finns något av intresse i de vanliga kanalerna.

I dag lyser solen igen och även om det blåser snålt blir man lite glad då. Jag har pysslat med lite av varje och efter lunch tog jag bilen upp till kyrkogården för att hälsa på Åke ett tag. Ännu går det inte att plantera någonting där heller och det lär visst ska blir riktigt kallt om nätterna igen. Enligt SMHI blir det bara ett par grader varmt om dagarna nästa vecka och minus 6-7 nattetid.

På hemvägen svängde jag in på Stenstugu och pratade med Eva ett tag och så var jag och klippte av några kvistar forsythia. Förhoppningsvis ska knopparna slå ut lagom till nästa helg. Det är trevligt som påskris tycker jag.


Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk, Stenstugu, TV och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Nu är den slut

 1. Ja, jag har också sett ”Shetland”, inte för att jag är så förtjust i deckare, men jag älskar miljöerna i den serien. Spännande att få se hur det är på dessa vindpinade öar!
  Jag gillat ”husletar-program” och ser gärna ”Escape to the continent” och liknande. Det finns rätt mycket sådant på kanal 7 och 8.
  Och så ser jag förstås Mästarnas mästare och Smartare än en femteklassare. Den 91-åriga damen. som var med igår, var kvällens höjdpunkt i TV, tyckte jag! Vilken härlig människa!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar också ”Escape to the continent” och kanske ännu mera ”Escape to the country” där engelska par från städerna söker boende på den engelska landsbygden. Man får lära sig så mycket om England och alla deras grevskap och småbyar. Det är riktig lärorikt.
   Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Shetland har vi inte följt, men väl flera av de andra programmen du nämner. Sedan håller jag helt med dig om de larviga lekprogrammen som erbjuds på TV nu. Jag gillar Babben, men inte det här programmet – och varför i hela friden måste de flesta programledare hojta och gapa så. Det låter enbart fånigt och blir inte mer roligt eller spännande för det.
  Mästarna följer vi också och självklart Femteklassarna med sina härliga och duktiga barn och sköna tävlande. Och så får vi inte glömma Let’s Dance, som vi bara måste se. Men jag undrar ju vad som har fått Claes Malmberg och Martina Haag att tacka ja till att delta. Det kändes nästan lite jobbigt att se dem kämpa.
  Idag skiner solen här och vi har 6 plusgrader. Dagsmejan tär hårt (och välkommet!) på snö och is. Säkert kommer det bakslag, men det är ändå VÅR!
  Varm kram,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Let´s Dance såg jag första avsnittet av, men jag brukar krökna efter några omgångar och nöjer mig med reprisen på danserna på slutet.
   Söndagskvällarna är trevliga med Mästarnas mästare och sedan Gränsfall.
   Kram

 3. Kicki skriver:

  Nu har jag läst ikapp. har slarvat med att besöka mina bloggvänner senaste dagarna.
  Shetlands sista avsnitt har jag kvar att se, Berra har också sett den, men igår ville han gå och lägga sig, så vi får titta på Play i stället.
  Netflix har otroligt många sevärda serier, speciellt om man gillar spänningsgenren.
  Jag gillade The Killing bl.a. Det värsta är att jag har en benägenhet att se flera avsnitt efter varandra när jag borde göra annat, Påskstäda t.ex. Ser ju att du varit duktig med både fönstertvätt och gardinbyte.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag sitter också och ser flera avsnitt i rad och det blir en del sena kvällar. Dagtid är tv:n inte på här, eller inte före klockan fem på eftermiddagen i alla fall. 😉
   Kram

 4. skogsnuvan skriver:

  Jag har sett Shetland och gillar den skarpt. Det är dessutom ett ställe som man sett väldigt lite av och knappt ens vetat om att den fanns. Vilken miljö liksom dyster och ändå vacker. Synd att den är slut. Här snöar det för fullt och har så gjort hela dagen. AMV och jag åkte spark ner till byn för jag lovat att sätta på värmen på Håsjögården inför gäster. Det var första gången jag åkt spark i vinter för det varit så snöigt och subbigt på vägen och så timmerbilarna. Nu är det i alla fall lugnt när det är helg som tur är.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det en väldigt ovanlig miljö på Shetlandsöarna. Dit borde man ju åka någon gång, men det lär aldrig bli av.
   Nu kan det snart få sluta snöa även hos er tycker jag!

 5. helena skriver:

  En bra serie på Netflix är Grace. Ung kvinna som kämpar för rättvisa. Jeg ser hela serier på en gång, en gång i veckan är alltför trögt.
  Shetlandsöarna verkar vara otroligt vackert.

 6. Znogge skriver:

  Tyvärr tycker jag att TV-utbudet är en smula klent. Själv föredrar jag en välspelad och gärna engelsk serie i stället för alla fjantiga program!

  Kram

 7. Vackra vyer i Shetland, har kollat lite då och då, men vill inte se något väldigt våldsamt, och jag kanske bara har trott att det här är en våldsam serie…?
  Kram!

 8. Elisabeth skriver:

  Hajade till när jag såg rubriken, men blev lättad varefter jag läste. Forsythiakvistar tycker jag är vackra! Passar perfekt till påsk!

 9. Kraka skriver:

  Slutet gjorde mig ledsen, men det kunde knappast slutat annorlunda. När det gäller TV-utbudet så tycker jag The Sinner är sevärd. Jag tittar nästan bara på krimserier.

  Kram

Kommentarer inaktiverade.