Nu är den vår

Nu har vi fått nycklarna till vår nya lägenhet, ja vi har ju haft en nyckel förut, men nu är affären avklarad och samtliga nycklar våra.

Spishäll, ugn och diskmaskin till köket är beställda och en liten tvättmaskin till badrummet också. Och så har jag varit på Colorma och tittat på färg och tapeter. Det där med tapeter är inte lätt, för nu är de så fasligt stormönstrade, men jag tror att jag hittat en bra lösning. I vardagsrummet blir det en nästan vit tapet med ganska stora blommor i relief och i sovrummet funderar jag på att ha en stormönstrad tapet på två väggar och låta måla de andra två i en matchande färg.

Nu ska snickar/rörmokarsonen och målarsvågern ta vid och sen kan vi fundera på att flytta in. Garageplats har jag också bokat till vår Golf, den är ju bortskämd med att stå inne.

Det har varit en varm och skön dag, men det var en otrolig dagg i morse. Gräsmattorna behöver klippas, men det gick inte förrän sent i eftermiddag, så jag hann inte bli färdig. Det får bli en vända i morgon också. Jag hade väl kanske kunnat stå på och göra klart, men jag vill vara lite rädd om mig, så det inte kommer surt efter.

Just nu sitter maken och ser fotboll, men sen blir det Lotta på Liseberg, det tycker jag nästan är bättre än Allsång på Skansen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Flytten och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

27 svar på Nu är den vår

 1. Birgitta skriver:

  Låter mysigt att börja lite på nytt så där. Men det blir nog en enorm skillnad för er. Hoppas ni kommer trivas.

  Jag gillar också bättre Lotta på Liseberg än Allsång på Skansen. Lotta är roligare, trevligare och har lyckats få väldigt många folkkära gäster till sig. Jag ser det när jag hinner.

  Kram

 2. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Grattis till nya boendet och tänk jag tror detta blir jättebra, även om det kommer att kännas lite konstigt i början. Lite som att börja på ny kula igen och det är aldrig fel.
  Låter som ett väldigt bra tapetval du gör.

  Vi kom hem från Danmark igår och idag har det varit städ och uppackningsdag. Gräsmattan fick Lennart klippa två gånger, men nu är det fint igen.

  Ha det så gott och hälsa till Åke!
  Kramar
  Berit

  • Ingrid skriver:

   Tack Berit! Det är klart att det bli ovant, men jag tror att det blir bra för oss och att vi kommer att få många fina år tillsammans på Odvalds 🙂

   Jag kan tänka mig att gräset hade vuxit en hel del medan ni varit borta, men att Lennart fixade till det.

   Kram

 3. Gratulerar till nya boeendet.

  Vad ska Du döpa det till ?

  Det blir spännande.

  Jag vill också flytta, men vart, närmare stan, men då får jag längre till Maxi.Dyrt är det också.Inte aktuellt i dagsläget.Men det smittar av sig lite kan Du tro.

  Kram Majsan

 4. Margaretha skriver:

  Grattis till nya boendet. Vad tufft av er att göra den här stora förändringen. Självklart kommer att gå bra, det är ju inställningen till det hela som gäller.
  Fast nog kommer det väl att kännas konstigt i början.

  • Ingrid skriver:

   Jag är säker på att jag kommer att gilla det nya livet som börjar. Lite svårare blir det väl för Åke, men han orkar mindre och mindre och känner nog en lättnad att slippa ha så dåligt samvete för allt han inte orkar med.

 5. BARBRO skriver:

  Grattis syster yster!!

 6. Kicki skriver:

  Vilken omställning det kommer att bli, från ert stora till detta lilla. Men jag tror att du har förberett dig ett tag mentalt redan. Vad jättetrevligt att det blir ena sonen som tar över gården, det måste väl ändå kännas skönt att den blir kvar i släkten.
  Kram och lycka till med flyttandet!

  • Ingrid skriver:

   Att Bosse tar över gården är det bästa av allt. Nu behöver vi inte fundera över vad vi ska göra med alla stora möbler som vi inte kan ta med. De får helt enkelt stå kvar!

 7. Elisabeth skriver:

  Det låter spännande att planera målning och tapeter. sen är kruxet förstås att välja det som ska med in i det nya. Det är svårt att välja bort, men jag kan trösta dig med att skåp och utrymmen snabbt fylls på igen. ha dé!

  • Ingrid skriver:

   Jag fundera och mäter och mäter och går och tittar i garderober, skåp och lådor och funderar över vad som är oumbärligt. Tur att vi har stora och bra förrådsutrymmen som hör till lägenheten.

 8. Pia skriver:

  Nu när du fått nycklar kan du väl ta före kort och när allt är klart efter kort . det är så roligt att se hur det kan bli . Tror nog Åke vänjer sig så småningom Mina svärföräldrar flyttade från Malmö till Tollarp efter 40 år i samma hus .De stormtrivdes . Kram

 9. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!

  Att välja tapeter är en mardröm för när dom väl är på plats, ja då ser det annorlunda ut än den lilla biten man ser i butiken. Jag älskar just relief, ton i ton, diskret men ändå mönstrat. Alltid ”rätt”. En viss elegans tycker jag. Bra med ljusa enfärgade överlag så kan man ha mönstrade gardiner, överkast och annat utan att tänka på att det skär sig mot tapeten. Jag märker ju här hur solen/ljuset ”tar” och när jag skulle flytta en tavla så var tapeten nästan ”vit” bakom så det blev till att hänga tillbaka igen. Så helt vitt är ingen bra idé för det blir gult ganska så snabbt.

  Det kommer säkert att gå jättebra för Åke nu när han vet att Bosse finns kvar ”hemma” så dit kommer Åke säkert att åka ofta för att umgås 😉 En superbra lösning för annars vete katten…
  Ack ja, så spännande för många detta blir, både barn o barnbaran och så får ni grannar väldigt tätt inpå, men det är en vanesak. I en hyresrätt som jag bor i måste man lära sig grannarna och deras vanor. Men visst blir jag lite lätt grinig när grannarna står på balkongen och pratar i mobilen…ekar över hela gården ju. Man måste visa hänsyn.

  Men oj så mycket folk det var på Liseberg i kväll, packat till sista plats. l mitten ligger den stora ”Spegeldammen” med bollarna i och den tar upp plats men är så vacker så när fontänen är i gång.
  Lite synd bara att dom inte sveper med kameran över Lisebergs vackra park, Göteborgs hamn, Operan m.m. någon gång, för det är så grönt och vackert nu överallt. Lotta är en pigg och glad tjej som har vanan inne och även jag gillar att gästerna får sitta ned vid flygeln och språkas vid. Blir lite mer hemtrevligt. Hon har ju haft allsång på Liseberg länge, utan TV. Men det var ju tur att någon smart person kom på idén att göra en TV-sändning till slut!
  Man blir på gott humör av sång o musik!
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Åke har just reagerat på och funderat över hur det ska bli att ha folk runt sig hela tiden. Men vi har en väldigt lugn och avskild uteplats utan insyn, så där kan man sitta i lugn och ro. Sen tror jag nog att Åke kommer att tycka att det är roligt att det finns folk att prata med. Han är redan bekant med flera av våra blivande grannar än jag är. Han är väldigt social och älskar att prat med folk.

   Visst var det bra igår kväll. After shave och Pappa jag vill ha en italienare var toppen!!

   Hoppas att du har haft en skön dag!
   Kram

 10. Jah Hollis skriver:

  Det ser ju fint ut. Hoppas ni inte får ”hemlängtan” tillbaka.

 11. Eva skriver:

  ser fram emot att fà se lite fotografier senare i dag.

  Hàr vàntar en ny dag pà stranden, det drar i musklerna pà baksidan utav benen efter promenaden i sanden i gàr, jag àr ju van att gà med skor med klack och dà blir muskler och senor fòrkortade, sà det blir nog simining och ”vattengympa” i dag.

  Nu har jag preliminàr bokat 24.11 – 06.12

  Kramar

  eva

 12. Helgi skriver:

  Hej!

  Grattis! Men har ni mycket renovering kvar? Kanske skulle du vilja skriva om renoveringen som är kvar på ett byggforum för en liten morot?

  Hör av dig till mig så berättar jag mer,
  helgibyggla@gmail.com

  Vänliga hälsningar
  Helgi

 13. Ama de casa skriver:

  Det ser verkligen jättefint ut det nya boendet också! Hoppas ni kommer att trivas finfint där 🙂

Kommentarer inaktiverade.