Nu är det femte dagen i rad…

…som det är mulet och grått. Jag måste erkänna att jag blir lätt deprimerad och inte får lust att göra varken det ena eller det andra. Ett par dagar den här veckan har jag trots allt varit ute och promenerat, men idag är det -2° och det blåser en snål nordanvind, så jag håller mig nog inne.

Jag läste någonstans att vi tänker en massa onödiga tankar och att det kan göra oss deprimerade. Tankar som gör oss på dåligt humör och får oss att känna stress. Man skulle försöka släppa allt gammalt och sådant man inte kan påverka, låta bli att oroa sig för sådant som väntar och leva i nuet.

Vad tänker jag för onödiga tankar?

Just nu går jag och funderar över hur mitt nya avtal med Telia om bredband/bredbandstelefoni/TV kommer att fungera. Kommer den där nya Telia Smart Gateway att funka så att jag får ett trådlöst nätverk precis som jag har nu? Kommer min gamla PC att acceptera det?

Men varför ska jag gå och fundera på sådant? Mina tankar kan ju inte påverka det, utan det får jag se när utrustningen kommer. Och det går säkert att få hjälp om jag inte lyckas installera allt själv.

Sedan har jag en förmåga att älta gamla oförrätter och gamla tillkortakommanden när jag blir lite ”låg”. Totalt onödigt! Hjärnkapaciteten skulle kunna användas till något mycket bättre än att hålla på och rota i allt möjligt som inte går att påverka längre. Sagt är sagt, gjort är gjort och kan inte göras ogjort!

Nej nu ska jag ta en omgång med DN:s torsdagskryss medan tvättmaskinen gör sitt. Egentligen har man det ju ganska bra……

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Nu är det femte dagen i rad…

 1. skogsnuvan skriver:

  Så är det med oss människor. Känner igen mig men jag blir deppad när det är kallt. Då vill man helst gömma sig och så kommer tankarna om allt som gott snett under vintern. Alla krämpor och hur ska pengarna räcka till och allt onödigt kommer i ens huvud.
  Här har det varit fint hela veckan ända tills inatt då stormen drog in från fjällen och höll mig vaken hela natten.
  Snart snart blir det vår och allt känns bättre.

  • Ingrid skriver:

   Jag tänkte på dig när jag såg väderleksrapporten igår. Här har det inte varit någon riktig storm på hela vintern, men det kommer väl……….

 2. Corina skriver:

  Man ska tänka possitiva tankar, helt rätt för då mår man mycket bättre 🙂 Men det är inte så lätt alla gånger. Kram !

 3. Hej Ingrid!

  Mitt namn är Lena Olsson och jag arbetar på Telias kundservice. Jag tror säkerligen att allt kommer att gå bra med ditt nya abonnemang och Telia Smart. Skulle du ha frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig. Du kan då antingen ringa oss på telefonnummer 90200 eller maila oss på e-postadressen jag lämnat med kommentaren.

  Vänliga häslningar från ett lika mulet Göteborg
  Lena Olsson

  • Ingela skriver:

   Hej
   Jag har Telia och deras Smart-modem.
   Det funkar för det mesta, men ibland är det helt dött och vid kontakt med supporten blir jag ej trodd då dom säger att enligt deras mätningar så fungerar modemet.
   Så visst, det brukar hoppa igång efter några timmar, men helt problemfritt är det inte.
   Det finns ett reset-hål på baksidan i ena hörnet, ha en nål tillhands för att reset-a modemet när det behövs, ett litet tips 🙂
   Mvh Ingela

 4. Ailas skriver:

  Hej! I går hade vi sol ett tag på eftermiddagen och onekligen piggade det upp tillvaron. Helt plötsligt blev det LJUST. Idag är det gråtrista vädret dessvärre tillbaka igen, så jag känner mig nästan trött. Särskilt när jag tittar på Sotis som ligger och småsnarkar här intill mig. Ska kanske ta och läsa lite i soffan… med risk för att nicka till.

  Inte ska vi älta gamla saker ej heller oroa oss för mycket för nya. Precis som du säger, så påverkar inte våra tankar på allt som sker i alla fall.

  Jag hoppas att du återfått humöret och skickar en kram härifrån
  /Ailas

  • Ingrid skriver:

   Jag tittade på väderprognos för helgen och blev faktiskt på lite bättre humör, men jag litar inte på dom. Det påstods att det skulle klarna upp på eftermiddagen, men inte sjutton blev det så, det är fortfarande lika grått.

   Tack för den goa kramen!

 5. Inger Maryissa skriver:

  Själv har jag en tendens att lätt oroa mig för saker och ting, och att tankar kommer om saker som är svåra att släppa.
  Men ibland är det svårt att styra sina tankar, speciellt när man känner sig lite låg av olika orsaker

  Hoppas att ditt Bredband/bredbandstelefoni/ TV hos Telia kommer att funka.
  Kul att vi båda skriver om bredband osv idag 🙂

  Ha en bra fortsatt dag och hoppas solen lyser lika fint hos dig som den gör här idag
  kramar

  • Ingrid skriver:

   Visst är det dumt och gå och oroa sig över saker som man inte kan påverka, men vi har nog alla sådana perioder.

   Här är det minsann ingen sol 🙁

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men visst är det så som du skriver, för många av oss. Att älta gamla ting och särskilt då trista händelser kanske är nödvändigt för att få dom ”ur systemet” eller p.g.a stigande ålder se dom ur en annan synvinkel. Lätt att säga, mindre lätt att ”tänka om'”, men försöka duger ju!
  Undrar varför Telia gör sig besvär med att skriva här? Gör dom så med ALLA ”nya” kunder? Jag har då aldrig hört ett ljud fr. dom.

  Läste i dagens tidning att dom förmodligen ska gå tillbaka till det gamla systemet igen. Vi ska alltså betala för den tid vi är uppkopplade, som när vi ringer….sitta och räkna minuter igen! Aktieägarna vill ha högre utdelning, så pengar måste in…. 🙁
  Gillar jag inte alls, utan kommer då att byta leverantör per omgående!

  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Det där har jag inte läst något om! Det låter verkligen oroväckande. Här står datorn på för det mesta och man har ju blivit så van att bara kunna gå och använda den precis när man har behov av det.

   Har man bredbandstelefoni och TV, måste man ju vara uppkopplad hela tiden.

   Jag hoppas verkligen att det inte blir så.

   Ha en fin fredag!
   Kram Ingrid

 7. Doris skriver:

  Kan vara svårt att tänka positivt alltid och släppa funderingar, jag har det värst när jag ska sova, då vill gärna alla möjliga och omöjliga funderingar komma …
  Sköt om dig !
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Som tur är sover jag rätt bra, men visst snurrar tankarna på natten också ibland. Det märker man om inte annat så på alla knasiga drömmar 😉

Kommentarer inaktiverade.