Nu är det klippt….

….gräset alltså! Det har varit mulet idag och några stänk regn har farit i luften, men trots det har jag varit ute och klippt gräsmattorna. Gräset var jättelångt och det ser inte helt snyggt ut där jag gått fram, för jag hade inte samlaren på. Ryggen gillar inte att tömma den där tunga gräsmassan, så jag körde utan samlaren och dessutom var gräset ganska vått, så nu blir det till att räfsa grässträngar när det torkat upp. Egentligen kunde vi ha klippt igår, för då var det soligt och fint väder, men vi hade förhoppningar om att det skulle vara fint idag också. Nu är det gjort i alla fall.

Månadsbilden är det dags för idag och efter lunch for vi ner på Klinte för att handla, lämna av några grejor i lägenheten och för att ta den där bilden i Donnersparken. Det var bara det, att när jag skulle ta fram kameran ur handväskan, så fanns den inte där. Den var kvar hemma! Jag får göra ett nytt försök i morgon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Flytten, Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

11 svar på Nu är det klippt….

 1. Åsa! skriver:

  Här har det också blivit klippt idag, med strängar 😉
  Tinnitus måste vara gräsligt att leva med, morfar hade det och han upplevde det väldigt jobbigt när det var som värst.

 2. Znogge skriver:

  Skönt att få klippt gräset. Blir det för högt så blir arbetet så tungt, så tungt! Retfullt med kameran men det går i morgon också!

  Kram

 3. Elisabeth skriver:

  Det doftar gott med nyslaget gräs! Själv ska jag i väg på en veckas semester i morgon, så jag får läsa ifatt på din blogg när jag kommer hem. Ha dé gott!

 4. Hej Ingrid !

  Vilken dag det varit.Hur fin som helst, lite lagom varmt emellanåt.Men nu ikväll vid 19.30 tiden kom regnet, som oväntat.Nu blir väl allt blött i busken igen.Inte på hela dagen har de varit där.femte gången nu ikväll, kom de alla tre springade efter mig, hur gulligt som helst.Sen åt de.Sen lekte jag med dem,om jag la mig ner på gräset kanske de vågar sig fram.Det är bara det att jag kommer inte opp efteråt.Satte mig på bänken.Och de lekte vid buskingångarna.De har säkert legat och sovit på ett annat ställe.Som inte är så bevakat.Alla vet ju att det kan finnas katter där.

  Jag har fått katterna på hjärnan.
  Hela dagen har det installerats enhetsdrivrutiner, inte färdigt än.
  bara för att få över foton från mobilen till datorn.Ska det behöva ta en hel dag.Det är den gamla med kontantkortet.

  Du får veta mer i morgon,för då far jag till stan och ska träffa Maggan om det inte spöregnar.

  Nu kör de en gammal Elvis/dokumentär.Sen kommer Lykke, den danska, rätt bra.Sedan blir det Medium.Den lilla familjen är så gullig.Då gör det inget att det är en repris.
  kram Majsan

 5. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Här har vi då inte haft några stänk regn utan ett skyfall utan dess like! SMHI varnade inte, lokalradion var helt utslagen i två timmar och det kom in 300 larm till räddningstjänsten som fick ta det viktigaste. Vatten i källare som nådde 70 cm. Bilar som man bara såg taket på…hemskt. Att SMHI inte kunde ana att detta skyfall skulle komma med katastrofala följder för många husägare är underligt 🙁 En familj hade renoverat i flera år, njutit i några veckor men i morse var allt borta av regnet 🙁
  Minnen, möbler…rubbet!
  Att på väder är svårt men svarta moln kan ju vem som helst se…! I går kväll började eländet och jag kunde knappt se ut, men fick till ett foto i alla fall.
  En underlig sommar med underligt väder har vi haft och inte vet då jag vad som är på gång men helt klart är ju att vår kära moder jord håller på att förändras i rasande fart..!

  Hörde på radion att man skulle sända upp en ”dammsugare” för att rensa bort all skit efter alla satteliter m.m. som ligger som packade sillar runt jorden. Men förr eller senare rasar det väl ner, i små partiklar och klart att väder och luft påverkas negativt.

  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag har ju inte kunnat undvika att se hur hemskt ni har haft det i Göteborgstrakten. Visst är det konstigt det här vädret, men jag hörde någon meteorolog som påstod, att såna här mera extrema väderleksförhållanden inträffar med viss regelbundenhet. Om inte annat kan man minnas den förfärliga torrsommaren 1959 som följdes av en lika förfärlig regnsommar 1960.
   Hoppas att ni har det bra idag!
   Kram Ingrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *