Nu är det serverat

Ska man få några småfåglar att titta på, gäller det att ”mata in” dem i tid och mina grannar har redan satt ut sina matstationer, så då måste jag ju också hänga på.

Igår när jag var på kaffebjudning fick jag se en stor flock sidensvansar, som kalasade på de sista rönnbären i ett av trädet längs vägen. De hängde och dinglade på de mjuka kvistarna och när de var färdiga fanns det inte ett enda rönnbär kvar. Några sidensvansar lär jag inte få på besök, men en och annan talgoxe, blåmes eller svartmes borde kunna hålla till godo tycker jag. Förra vinter var det rätt många pilfinkar här och de är också trevliga.

Ha en trevlig måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

20 svar på Nu är det serverat

 1. Laila Östergren skriver:

  Så fint du gjort! Det kommer säkert en massa fåglar och tar för sig av godiset som du hängt ut.

 2. Gerd skriver:

  Jättefint, det du åstadkommit! Hoppas du får många pippisar nu på besök, dom är så gulliga att titta på. Vi ska vara rädda om dom små. Kram Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker mycket om att sitta och titta på småfåglar och på vid köksbordet har jag alltid haft en fågelbok i fall det skulle dyka upp någon okänd pippi. 😉

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Så vackert du har gjort med Silverek och ljung. En fin färgkombination. Fåglarna i området lär inte lida brist på mat att döma av allt gott du serverar dom och så vackert också med lyktan. Det där hörnet ser ut som den perfekta platsen för ett litet inglasat uterum 🙂
  Jag todde faktiskt att man inte gav fåglarna mat förrän snön kommit och ingen mat fanns för dom att få. Mycket ska man lära sig och det är bra. Här får vi inte mata fåglarna då dom smutsar ner balkongerna och kan vara störande också för det är oftast bara kråkor, skator och fiskmåsar som dyker upp.
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Kajor har vi här, men de vågar sig inte fram till de här matställena.
   Det gäller minsann att börja mata i tid, så att småfåglarna lär sig var maten finns.
   Kram!

 4. Karin skriver:

  Fin och rolig ställning för fågelmat!
  Vi har alltid matat här hemma under alla år, men ifjor, så såg vi var dag en mus som klättrade på terasstaketet och åt upp maten. Det gillade inte jag!
  Så iår måste vi hitta på en annan sorts matanordning, som skyddar mot möss och kråkfåglar.
  Kram Karin

  • Ingrid skriver:

   I vintras hade jag en mus som käkade fågelmat, men den tog jag i fälla.
   Förhoppningsvis ska i alla fall inga kråkfåglar våga sig på den här ställningen. De lät den vara i fred förra vintern i alla fall. 😀
   Kram!

 5. Åsa! skriver:

  Så fint Ingrid! Perfekt utanför köksfönstret 🙂

 6. Anne-Lie skriver:

  Ja, nu måste vi vara snälla mot fåglarna och börja mata dem. Sidensvansar har jag inte sett runt mitt fågelbord men jag har haft besök av stenknäck.

 7. Talgoxarna brukar också kalasa på rönnbär i trädet som finns granne med vårt hus. Annars är det kul att höra folk berätta om fåglars beteende, hur de små liven nu brukar sätta sig på fönsterbräden och med blicken fråga ”var dröjer maten?” 😀

 8. Rigmor skriver:

  Usch…nu får jag ändå lite dåligt samvete att jag inte laddat fågelbordet med mat än…men de har ju vindruvor att kalas på!! Det rasslar och prasslar väldeliga bland vindruvsrankans blad, fullt med fåglar, stora som små…Men några sidensvansar, nej det var det länge sen jag såg. Ändå har vi rönnbär i skogskanten.
  Ha en fotsatt skön kväll, och vi får hoppas att vi slipper den värsta stormen…
  Kram kram

 9. Janne skriver:

  Här får vi inte mata fåglarna då vi bor i lägenhet. Men fåglarna brukar sitta i nyponhäcken och plocka bär. Ha det bra !

 10. Har hängt ut i syrenbusken nedanför mitt sovrumsfönster och en boll i Forsytian utanför kösfönstret.

  Vet inte om någon sett dem än.

  Grannen närmast med hunden ville inte jag skulle mata i björken i år, det drar dit råttor sa hon,grannarna högst upp i min trapp ville att jag skulle mata. men nu har jag Prinsen, det kostar.
  Så en och annan boll blir det nog, börjar jag får jag ju hålla på.Inga buskar finns att söka skydd i numera,

  I Eken hade de sågat ner de lägsta grenarna så nu når jag inte upp att hänga dom där.

  Då får det bli i skogen, men då ser vi inte.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.