Nu är ”det vita helvetet” här!

Jag misstänkte det, när jag vaknade och det var ovanligt ljust – det har snöat i natt och det snöar fortfarande. Ännu är det plusgrader, +0,2 för att vara exakt, men det ska bli kallare. Vintern är här!


Webkameran i Visby visar följande vy nu klockan åtta.


Och så här ser det ut när jag tittar ut genom sovrumsfönstret.

En förklaring till ”svärordet” i rubriken kommer här.

För många år sedan åkte vi ospecificerat till Las Palmas och hamnade på ett litet hotell där det fanns många pensionärer från Sverige som bodde där på lång tid. Det var ett hotell utan matsal, men man fick in en fruktostbricka på morgonen och det räckte bra för vår del. Halva nöjet med att åka bort är ju att äta på olika restauranger och prova en massa olika lokala rätter och det kan man ju unna sig när man bara åker på en vecka. För långliggarna fanns det ett kök i korridoren, som de fick samsas om och där fixade de sina luncher och middagar.

På takterrassen rådde militärisk ordning och nåde den som flyttade på en solstol eller tog någon annans plats. Lappar med regler för vad som gällde fanns uppsatta och askkoppar var utsatta på strategiska ställen. Där diskuterades allt från träffarna på Svenska kyrkan, spanska språkkurser och vart man skulle gå för att få tag i resårband och säkerhetsnålar. Det var där en man, när han fick höra att någon skulle åka hem till Sverige, sa:

-Vad har du hemma i det där vita helvetet att göra!

Och sedan dess använder vi hans uttryck om snön, för det är ungefär så vi ser på den också.

Idag är det en hel del på gång, men det är EFIT (Ett foto i timmen) idag, så dagen kommer att finnas dokumenterad i bilder fram mot kvällen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Väder och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Nu är ”det vita helvetet” här!

 1. Annette skriver:

  God morgon och tack för trevliga foton och trevlig läsning så här innan promenaden i vårt lite mindre vita helvete;) Fast jag älskar det ju så jag vill gärna ha mer.
  Låter faktiskt inte så trivsamt att ”övervintra” på nån av de stora öarna, nån vecka eller två får nog räcka för min del, men flytta till ett ”riktigt” boende i värmen vore inte helt otänkbart.

  Njut nu av det vackra vintervita och ha en skön dag.
  Kram,
  Annette

 2. Skatan skriver:

  Snön är underbart vacker och fin så här ”initialt” men det dröjer inte länge förrän jag instämmer i den där mannens ord.

  Vad har man egentligen hemma i det här vita helvetet att göra?

  Kram!

 3. HEJSAN INGRID !

  Förr tyckte jag så.Men nu har jag bestämt mig för att tycka om det lite.Kan ju inte göra något åt det i alla fall.Det är som det är.Hör årstiden till.Det var en vacker bild över Visby.

  Hoppas allt är bra med Dig.
  Min närmsta butik har brunnit på tre ställen inne i butiken.Igår morse förmodligen anlagd.Nu har vi ingen affär på 6 månader.Måste fara till Maxi-Coop el.stan. det finns en butik i Ronna,Hovsjö. men dit vågar jag mig inte.
  Lilla butiken där Dennis bor har inte mycket på hyllorna som jag vill ha.
  Eländes elände.

  Ha det så bra Du kan, trots det” vita helvetet”.

  KRAM MAJSAN

 4. Ailas skriver:

  Ingen kommer undan i längden, Ingrid… så är det. Men när jag tittar på din bild, så ser det riktigt vackert ut. Även om jag också hatar vintern och snön, så tycker jag ändå att den åtminstone är ljusare och vackrare än det mörka regnet och slasket.

  Det har yrt ihop en del under natten, har ingen aning om hur mycket vi har… men det är åtskilligt. Måste ut och frigöra bilen och borsta undan igen.

  Skulle gott kunna tänka mig att flytta söderöver, men min längtan efter barnen och vännerna hindrar mig. Det är den värmen man får njuta av nu under vintern.

  Hoppas att du får en trevlig dag.
  Kram!

 5. Ia skriver:

  Vilken tur att vi människor är olika….jag gillar vädret som är nu även om det skulle kunna få blåsa lite mindre…ops, nu var jag typiskt svensk..nåt måste man gnälla på 😉
  Men, jag bor i stan och har det ganska bra. Jag behöver inte skotta, jag behöver inte elda…det enda jag behöver är att klä mig ordentligt när jag går ut 😀

  Vackra bilder från ön i alla fall!!!

 6. skogsnuvan skriver:

  Vita helvetet Alldeles rätt. Kalla helvetet finns också och det värsta är att det är både vita helvet och kalla helvetet och blåsiga helvetet just nu. Undrar hur det här ska bli.

 7. Inger Maryissa skriver:

  toppen-fina bilder
  Ja, nu är vintern här, och den började med stormsteg….
  har också hört att det ska bli kallare…
  Det ska bli spännande att se hur resten av denna vinter blir…det är alltid lika spännande varje år 😉
  Kram

 8. Inger Maryissa skriver:

  Ps. vilken mysig bild du har högst upp här i din blogg
  kram igen

 9. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Så fint du har ”julpyntat” på din sida här 🙂 Det ser så hemtrevligt och varmt ut och snö gillar jag. Här i stan har vi dåligt av den varan just nu, men det blåser ordentligt och kallt är det. Bor man i lägenehet blir det ju lite annorlunda, inget jobb med snön, det sköter fastighetsägaren om.

  Ha det så bra!
  Kramen, Agneta

Kommentarer inaktiverade.