Nu är julpyntet undanstuvat

Idag har jagvarit ute i salen och plockat i ordning där, tagit bort juldukarna och sedan stuvat undan alla julsakerna, som jag ställt på salsbordet när jag städade undan i resten av huset. Det tog lite längre tid än jag tänkt mig för jag tömde lådorna, dammsög dem och lade i nytt papper i botten. Det har inte varit gjort på många år, så det behövdes verkligen.

Fram emot lunch klarnade det upp och man kunde faktiskt ana solen en stund. Åke ville köra på Klinte för att få tag i några spann sand till storgården, så då tog jag på mig och gick före. Det var riktigt skönt och jag vill försöka komma ut så ofta som möjligt. En halvtimmes promenad om dagen ska ju vara så nyttigt och det borde man ju kunna skärpa till sig och se till att man gör. Jag tror att det är bra för konditionen och också bra för att man får komma ut och få ordentligt dagsljus i ögonen.

Jag har fotokromatiska glas i mina vanliga glasögon och tyvärr blir det bruna även om det är mulet, speciellt nu när det är snö, men jag brukar ta mina gamla på mig när jag går ut och det är mulet. De fungerar alldeles utmärkt att se med, särskilt på långt håll.

Nu sitter Åke och ser på fotboll och jag ska gå och göra potatisplättar till middagen. Ha en trevlig tisdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Nu är julpyntet undanstuvat

 1. Henry skriver:

  Det är en hel vecka sedan vi tog bort julpyntet.

  Nu är det dags för fotbollen!

  Vi hörs.

  Kramar!

 2. Henry skriver:

  FEL! Jag menade handbollen!

 3. elisabeth skriver:

  visst är det skönt när man får bort julen, och hos mig ska det vara vår vid 17 mars, meterologiskt men som de sa på radion idag, det kan man ju lite själv få tycka när våren på gång……För mig känns det så härligt när ljuset återvänder och då glömmer man mera vad en vinter innebär. Och visst är det bra vara ute, inte att förglömma det melantonin som kroppen bildar som behövs för bl a för en bra sömn. Har du bra broddar, tydligen är det slutsålt 🙂 roligt att även yngre vill ha dessa. jag har ännu inte fixat några men nästa vinter är det min tur också 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har jättebra broddar som jag använt flera vintrar. Här på Gotland saltar man inte vägarna och sanden är man ytterst sparsam med, så ska man kunna gå på landsvägen så måste man ha broddar. Jag tycker absolut att du ska skaffa dig det!

 4. Znogge skriver:

  Skönt att få stuvat undan allt tycker jag men det tar sin tid…

  God natt får det bli nu!

  kram

 5. Hejsan Ingrid !

  Så förståndig Du är som går ut och promenerar.Den lilla rundan jag går räcker egentligen inte, fast igår till o.från busshållplatserna i Lina till Dennis är det bra långt.Får väl ta en runda ner till Myrornas plåtskåp med det som textilinsamlingen skulle ta till de Baltiska länderna, men de hämtade den aldrig, tre veckor stod den i trapphuset.Vi får inte ha något brandfarligt där.Så jag tog in min, hade glömt bort vad jag lagt i.En jacka jag fick av Madeleine svart, missklädsam, Marcopolo.Nu hänger den i hallen igen.Får väl ha den som slängkappa.Bara jag fått bort det värsta omfånget, ska jag köpa nytt.Bara 2 kg ner.än så länge.
  Jobbigt att inte få äta några som helst kolhydrater.inget sött heller.

  kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.