Nu är vi på plats på Odvalds

Nu har vi sovit första natten på Odvalds och även om det var lite svårt att komma till ro igår kväll, så känns det bra.

Flytten igår gick i flygande fläng. Sönerna, Bosse och Krister, och deras partners, Carina och Thomas, var verkligen effektiva och fram på eftermiddagen var det mesta på plats. Idag har Åke och jag tömt de sista kassarna och varit en vända på Stenstugu och hämtat ännu mera grejor. Det är otroligt så mycket det ska till för att få ett hem att fungera. Och jag som varit van vid ett stort skafferi har lite svårt att veta hur jag ska kunna stuva in allt i vanliga köksskåp, men ännu finns det gott om plats.

Här kommer några precis nytagna bilder från vår lägenhet. Ännu har vi inte satt upp några tavlor och lampor saknas på flera ställen, men det är bra att tänka till en extra gång, så att man är säker på att allting kommer på rätt plats.

Just nu använder jag det mobila bredbandet, men i morgon ska jag förhoppningsvis kunna koppla in det vanliga bredbandet, bredbandstelefonin och Telias digitaltv-box.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Flytten. Bokmärk permalänken.

33 svar på Nu är vi på plats på Odvalds

 1. Znogge skriver:

  Så fint ni har fått det och så mycket redan på plats. Imponerande minst sagt. Hoppas ni ska komma att trivas mycket bra.

  Kram

 2. Karlavagnen skriver:

  Grattis till nya boendet! Är djupt imponerad över hur fort ni kommit iordning! Var rädd om dig mitt i allt, glöm inte det! Var rädda om varandra! Stor kram!

 3. Anne-Lie skriver:

  Vad fint ni fått det i lägenheten, hoppas ni kommer att trivas.
  Kram!

 4. Gunnel skriver:

  Vad kul att se hur det ser ut i ert nya boende. Och så snabba ni har varit.
  Kram

 5. Marika skriver:

  Oj, så fint ni har fått det 🙂 Bra jobbat!

 6. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Så fort det gått och så fint ni har fått det och så snabbt. Jag tror att ni båda kommer att trivas jättebra i denna fina lägenhet.

  Jag önskar er båda Lycka till med nya boendet!

  Kramar
  Berit

  Lennart hälsar också

 7. Eva skriver:

  jàttefint,

  kramar

  eva

 8. Tina skriver:

  Vad fint ni har fått det!

  Lycka till med boendet där!! ;o))

 9. Laila skriver:

  Det ser jättefint ut. Ni har ju redan allt på plats frånsett tavlor och lampor men som du säger det behöver man ju fundera lite på innan man spikar upp dem. Lycka till i nya boendet.

 10. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Här har det verkligen gått undan och go hjälp har ni fått förstår jag.
  Som jag skrev tidigare så gillar jag fondtapeten i sovrummet och tänkte för mig själv att hoppas nu bara att det blir gröna överkast..och så blev det så 🙂 Smakfullt m.a.o.
  Den där pigtittaren är ljuvligt vacker i formen, lite om ett instrument vid sidorna!
  När du sa att det behövdes ett nytt soffbord så tänkte jag att det behöver jag med men då gärna ett med hjul på som är lätt att flytta på och vad ser jag att du köpt 🙂
  Var hittar man ett sådant ? Mitt är av glas och så tungt så jag klara inte av att flytta det.Mattna under har sett bättre dar m.a.o.
  Det ser en aning trångt ut mellen köksstolarna och ugnen…men bordet går väl att flytta på en bit. Men kanske det är annorlunda i verkligheten.
  Jättetrevlig bostad och där kommer ni att trivas bra ser det ut som. Det är ju de kära gamla möblerna som gör hemmet välbekant.

  Återstår ”finliret” med tavlor och lite annat men det får man ta med ro. Fula hål i tapten vill ju ingen ha så det gäller att mäta rätt.
  Hoppas att ditt bredband fungerar i morgon och att du får en bekväm plats att sitta på vid datorn med en sittvänlig stol för ryggen!

  Grattis och lycka till med allt!
  Kramen, Agneta

 11. skogsnuvan skriver:

  Lycka till nu och hoppas att det blir bra med nya boendet. Ett extra lycka till med teleiagrejorna. Jag har äntligen fått till mitt mobila bredband efter veckor av strul så nu slipper jag få grejorna förstörda av åskan i alla fall.

 12. Karin skriver:

  Så fint det blev min vän! Snygga tapeter!
  Var nu rädd om dig, be maken om hjälp, när det ska lyftas.
  Kram Karin

 13. Lambergsfrua skriver:

  Så snabbt ni har fått ordning på saker och ting – imponerande! Det ser ut att vara en riktigt trevlig lägenhet och där tror jag att ni kommer att trivas gott, när allt blivit klart med tavlor och annat småpyssel.
  Så skönt att ni fick god hjälp av sönerna med respektive. Då slapp du i alla fall att bära tungt.
  Önskar er fortsatt lycka till med nya boendet!
  Varma kramar,

 14. Godkväll på nya stället !
  Nå räknade Du fönstren första natten.
  Ser ut som någon redan ligger i den ena sängen, den närmast fönstret.En osynlig.
  Det syns att det är ett mycket väl inrett och verkar redan nu trivsamt.Kanske mindre än Du o. Din Åke är van vid.
  Jag tror att det kommer att bli alla tiders vad det lider.När allt fått sin plats.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Visst är det mycket mindre, men ändå, när man tänker på det så är det ju köket, sovrummet och vardagsrummet man använder. De andra rummen hemma på Stenstugu är ju bara extrautrymmen.
   Det här blir nog bra 🙂

 15. Mien skriver:

  Tack för att ni delar med er av ert nya hem! Det ser redan mysigt och ombonat ut. Ser fram emot nya blogginlägg framöver från Odvalds!

 16. elisabeth skriver:

  vad mysigt det låter ’på osvalds’…. vad kul få se ert nya hem. Vackra gamla saker och praktiskt med byråeer ha saker i. Det känns så genomtänkt var du ställt sakerna, vardagsrummet så ljust och fint där kommer ni vara mycket 🙂
  Tittar in igen senare 🙂

 17. Henry skriver:

  Hej!

  Det gick snabbt att flytta när man har bra hjälpare! Och så fint ni har fått, ni kommer säkert att trivas här.

  Kramar!

 18. Birgitta skriver:

  Men oj vad fort det gått! Så där såg det inte ut hemma hos mig när jag flyttade för 3,5 år sen. Fortfarande har jag inte fått upp gardinerna i vardagsrummet :-). Och vissa tavlor ligger fortfarande i en garderob. Jag har nog blivit hemmablind tror jag.

  Så himla skönt med så mycket flytthjälp!

  Ha det nu så gott och boa in dig ordentligt. Tror ni kommer trivas alldeles förträffligt!

  Kram!

 19. Eleonora skriver:

  Så fint ni har fått det! Och så snabbt! Härligt med så många hjälpande händer! Ni kommer att trivas utmärkt här och så slipper ni undra över gräsklippning, trädgårdsstädning, vedhuggning o dyl.!!!

  Ett varmt Lycka Till i ert nya hem. Kram till er båda.
  Eleonora

 20. Kicki skriver:

  Åh, kära nån vad jag missar. Jag har ju inte besökt några bloggar på ett bra tag, det har varir så mycket med valparna och mycket folk här och sen och skogen varje ledig stund däremellan.
  Försenat grattis på födelsedan önskar jag dig! Sen måste jag ju beklaga det tråkiga beskedet med benskörheten. Tur i eländet är ju att flytten är klar och att du kommer att få det mycket lättare med allting i lägenheten. Ingen gräsmatta, ingen trädgård och inget stort hus att hålla ordning i.
  Vad jättefint ni redan fått i lägenheten. Jag hoppas verkligen att du ska trivas där.
  Stor försenad grattiskram
  Kicki

  • Ingrid skriver:

   Tack Kicki!
   Inte undra på att du inte hunnit med bloggandet när du haft så mycket omkring dig och jag har inte hunnit bloggvandra något heller. Jag blev ju dessutom sittande med ett skruttigt mobilt bredband och det kunde man ju inte hålla på med, men nu är jag ”på banan” igen 🙂

 21. Suss skriver:

  Ni har verkligen fått det fint på en gång. Jag är van att ha kvar flyttkartonger länge efter en flytt, men det måste vara skönt att allt är på plats och så fräscht och fint. Jag önskar jag hade kvar det stora skafferi jag hade när jag var 25. Då bodde jag i ett gammalt hus med ett skafferi under trappan upp. Det hade ett minilitet fönster på 15 x 15 cm och man kunde gå in i det och sitta en stund om man kände för det. (Det gjorde jag ibland, bara för att det var möjligt.) Stora hyllor och bra kyla – perfekt! Varför gör de inte sådana idag? Lycka till nu med det nya boendet. Kram!

 22. Doris skriver:

  Grattis till flytten, så fint ni har det !
  Läste att bentätheten inte är bra, trist …
  Sköt om dig, kram.

 23. Ama de casa skriver:

  Det var snabbt jobbat 🙂

  Så fint ni har fått det!

Kommentarer inaktiverade.