Nu är vi redo…

…för ett besök hos våra sommargrannar söderut. De har bjudit oss på en bit mat i kväll. Paté och goda ostar och ett glas vin, lockar de med och det tackar man ju inte nej till. Så nu är vi nyduschade och väldoftande. Maken vilar upp sig inför marschen, för vi hade tänkt ta oss dit till fots och vad jag gör, medan jag väntar på att det ska bli dags att gå, framgår ju ganska tydligt 😉

Vädret ordnade till sig idag, trots att det såg dystert ut i morse. Det blev inte så många stänk regn och jag har fått klippa de gräsmattor som behövde ansas. När jag klippt färdigt och duschat av mig tog vi en sväng ner till hamnen för en svankontroll.

Läget är oförändrat, svanen ligger där ensam och övergiven och ruvar sina två ägg. Det är tät trafik ute på hamnen nu när trafiken till Stora Karlsö är igång för fullt och det är många bilar som stannar till och tar sig en titt på svanen, som ligger där totalt oberörd av uppmärksamheten.

Idag på gotlandsradion var det en ilsken gotlänning som ringde in och frågade hur SMHI kan våga ge sig på att lämna femdygnsprognoser, när de inte ens kan ”spå” rätt väder sex timmar framåt. Man förklarade hur komplext och besvärligt det är att ställa rätt prognoser så här på sommaren och hur stora lokala variationer det kan vara.

I morse till exempel hade vi regn, medan det i Roma, som bara ligger ett par mil härifrån, var solsken. Och när jag har kollat Klintehamns midsommarväder på olika vädersiter så varierar det väldigt. Det är alltifrån mest soligt hela helgen till massor av regn. Så nog kan man bli lite förvirrad. Numera gör det inte så mycket, men förr när vi höll på med hö var vi verkligen beroende av att ha kolla på vilket väder som väntades.

NU REGNAR DET!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Midsommar, Stenstugu, Trädgård, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Nu är vi redo…

 1. Åsa! skriver:

  Hoppas ni får en trevlig kväll!

 2. BARBRO skriver:

  Nej men berätta vad du gör i väntans tider.

 3. Gun skriver:

  Låter som att ni har en fin kväll. Inga regn i dag, bara solsken:)

 4. eva skriver:

  Hoppas att ni har haft en mycket trevlig kvàll, hàr àr det bara jobb som gàller just nu, vàgar inte beràtta hur mycket jag jobbar…………… 🙂

  Om efternamnet pà grannarna sòderut bòrjar pà D sà màste ni hàlsa sà hemskt mycket, jag hoppas verkligen att vi skall kunna tràffas nàsta gàng jag kommer hem, till hòsten hoppas jag.

  GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA FRAN OSS ALLA

  eva

  • Ingrid skriver:

   Det stämmer, efternamnet börjar på D. De hade haft en liten tanke på att de skulle åka ner till vår guldbröllopsdag, dels för att gratulera och dels för att få träffa dig, men det blev bara en tanke.

   Glad midsommar till er också, fast jag vet ju att ni inte firar den helgen.

   Var rädd om dig så att du inte går i väggen Eva!

 5. Ailas skriver:

  Vilken tur att du fick så pass mycket uträttat! En trevlig kväll blev det också, gissar jag.

  Här var det en del regn på förmiddagen, men sedan tittade faktiskt solen fram. Men, när jag väl kom ut, så då började det droppa på nytt! Efter ett jag blev det sol och jag ut igen. Samma sak upprepades. På kvällen blev det sol, men då hade jag hunnit bli sur. Hann alltså inte göra särskilt mycket i trädgården idag, men hann läsa desto mer…. 🙂

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Vi hade en riktigt trevlig kväll!

   Vädret är som det är och det kan vi som tur är inte göra så mycket åt. Hoppas du får tillfälle att vara i trädgården idag i stället!
   Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Jag antar ni haft en trevlig kväll.

  Det kan ta några gånger innan det blir en bra surdeg, men sen sparar man vecka för vecka och då är det inte komplicerat. Jag gör oftast degen på kvällen och då är den redo att bakas ut på morgonen. Vid 11-kaffet kan man provsmaka det ljumna brödet. Smaskens! Ha dé!

 7. Agneta skriver:

  God lväll, Ingrid!
  Tack för svar på min förra kommentar 🙂 Så praktiskt att få både mitt inlägg samt ditt svar i min brevlåda. Inte alltid man kommer ihåg exakt vad man skriver, så det är en superbra funktion som vore bra om alla bloggare hade.

  Men så trevligt det låter med en liten visit hos grannar som bjuder på kalas. Blir man glad av.

  Klart att ingen kan förutsäga hur vädret ska bli. Satelitfoton strömmar in till SMHI och inte katten kan man veta om vindarna vänder helt plötsligt! Kunde man veta till 100% så hade ju alla varit förvarnade när en tusnami eller annat hemskt ska inträffa. Men så är ju inte fallet. Men regnmolnen ligger tätt över stora dela av Sverige och det förväntas regn i mängder i östra delarna av Sverige hela midsommarhelgen.
  Här ligger svarta moln och styrker över hustaken så hjärnkontoret snart spricker för visst känns lågtrycken i huvudet.
  Ha det så gott Ingrid och trevlig midsommar ifall vi inte hörs innan!
  Kramen, Agneta

 8. Vad kul att bli bortbjuden nu till Midsommar, det unnar jag Dig och Din Åke verkligen.

  Finns det taxi att få tag på för hemfärden ?

  Allt beror på vädret om jag företar mig något.Har ju firat tillräckligt under årens lopp.
  Får leva på det.

  Kram och ha en skön Midsommarhelg !

Kommentarer inaktiverade.