Nu behöver jag inget insynsskydd

Det är grått och blåsigt idag och jag har hållit mig inomhus. Enda utevistelsen var när jag var ute och tömde regnmätaren (6 mm) och det räckte. Dessutom är jag lite lätt förkyld. Jag har ont i halsen och hostar lite, så det känns gott att ta på en extra tröja och sitta inne och läsa.

Jag laddade hem Helene Turstens Jaktmark efter lunch och den börjar lovande tycker jag. Den förra boken jag läste var Ann Rosmans Fyrmästarens dotter och den var också bra, men en aning rörig. Det gäller att hänga med i svängarna när berättelsen rör sig i flera olika tidsåldrar.

7 februari

Åke gillade aldrig såna där gardinkappor nere i fönsterna, han ville obehindrat kunna titta ut, men bor man på nedre våningen och bara har en gardinkappa upptill är det bra med lite insynsskydd, speciellt vintertid när man har lyset tänt. Då sitter man ju annars som i ett skyltfönster.

7 mars

Nu klarar jag mig bra utan den där nedre gardinkappan. Nu kan jag sitta vid köksfönstret och gömma mig bakom de största pelargonerna. Kommer det någon ute på vägen hukar jag mig bara lite! När det blir dags att plantera om dem byter jag ut gardinkappan mot långgardiner under sommaren. Det är kul att byta om lite.

Egentligen skulle jag ju blogga om Ansikte idag, men jag får inte till det, så jag avstår. Ibland tryter fantasin!

Ha en trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Odvalds. Bokmärk permalänken.

32 svar på Nu behöver jag inget insynsskydd

 1. Iréne Eskilsson skriver:

  Mycket snygga gröna gardiner, tycker jag

 2. Skogsnuvan skriver:

  Så fint dina pelargoner har grönskat till. Här är dom piriga och ljusgröna och dålig fart på dom men det blir väl bra snart. Jag har också toppat dom och satt skott för en del av mina fina gamla pelargoner dog i höstas när det plötsligt blev kallgrader på natten. Få se vad det blir av de nya skotten. Jag är ju lite rädd om dom gamla pelargonerna för de sorterna är nästan omöjliga att få tag i numera.

  • Ingrid skriver:

   Egentligen ska man ju hellre ta skott än att hålla på att försöka hålla de gamla vid liv. Man får mycket mera blommor av de nya skotten sägs det. 😉
   Kram

 3. Eftersom jag har lite ”hatkärlek” till gardiner så bestämde jag mig för att inte ha några när vi flyttade hit. Men…det ekade nästan och så blev det alldeles för tomt, så nu har jag några som hänger som tarmar i köket och matrummet. Men i vardagsrummet, där är det bara en bfred stång klädd med tyg och sen vita draggardiner i alla fönster. Jätteskönt….. 🙄
  KRAM
  Susie

 4. Znogge skriver:

  Jag tycker som Åke tyckte! Här blir det inga kappor utan fri insyn 🙂 Dina pelargoner växer verkligen så det knakar! Trots allt är vi inte mer än i början av mars…

  Kram och trevlig lördag 🙂

 5. ulla laiho skriver:

  Så fint med blommor i fönstret. På övervåningen, där vi är mest, har jag inga fönsterbrädor för att få mera ’space’, få bättre luftcirkulation för elementen och slippa städa/damma … men oj vad det är fint med blommor i fönstret.

 6. Astrid skriver:

  Så vacker gardin du hade
  Dina Pelargoner måste jag säga var fina. jag har dom i garaget och är nog rätt skrangliga än
  Jag skulle vinka om någon tittar för 🙂 mycket

 7. Laila Östergren skriver:

  Dina pelargoner är jättefina. Jag har 2 som har överlevt och börjat grönska. De vill nog ha lite ny jord misstänker jag.
  Ha en skön lördagskväll.

 8. Kraka skriver:

  Det var välväxta pelargonier! Jaktmark har jag inte läst/hört, lyssnade igenom alla Turstens i somras, men den kom ju ut efter sommaren. Nu är den sparad i mobilen och blir nästa bok jag lyssnar på.

  Önskar dig en fin lördagskväll!
  Kram

 9. Gunnar skriver:

  Pelargoner är bättre än gardiner tycker jag.
  Var ett tag sen jag läste fyrmästarens dotter men jag vill minnas att jag gillade den.
  Nu blire det andra chansen. Jag följer din hjärtröstning i appen. Får se om vi tycker nåt lika.

 10. Karin skriver:

  Man kan ju säga såhär, att du gömmer ditt ansikte bakom dina fina gröna pelargoner. Och vips är lördagstemat fixat! Vilken fart på pelargonerna. Mina är fortfarande lite tveksamma. mer näring, kanske?

 11. Gunnel skriver:

  Så stora dina pelargonier är. Göran har planterat om våra och de står nu i hans datarum, men det är mest lite spretiga grenar, tycker jag. Fast det brukar bli bra i slutändan. Kram

 12. Hillevi skriver:

  Ja, det var verkligen frodiga pelargoner! Jag ska plantera om och ta några sticklingar av min enda – en mårbacka – idag. Så där fina kommer de nog aldrig att bli härhemma!

 13. Geddfish skriver:

  Vilka gröna fingrar du har med pelargoner, då! Så frodiga. Jag tycker pelargoner är riktigt hemtrevliga och särskilt Mårbacka. Trevlig med lite liv i fönstren.
  En fin söndag till dig, kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Mårbacka är jag inte så förtjust i, men jag har två stycken som jag fått som skott av en granne. Nu har jag klippt ner dem också, så får vi se om det blir några blommor till sommaren.
   Kram

 14. Karin skriver:

  Oj, oj vad dina pelargoner har växt! Hoppas att de gläder dig med mycket blommor till sommaren!
  Ha en fin söndag som börjar bra i varje fall här i sydskåne, med en blå himmel, och 5 gr som jag hoppas stiger till 10 gr under dagen.
  Kramar Karin

 15. Karin på Pettas skriver:

  Så kraftiga fina pelargoner du har! Det påminner mig om att jag borde ta fram mina och låta dem växa till sig efter vårklippningen som inte är gjord ännu.
  Växter istället för gardiner är vackert!
  Ansikte är inte så lätt tema, jag funderade också på att avstå men fick till det på något sätt i alla fall. Ha en bra söndag och kvinnodag!

 16. Tove Olberg skriver:

  Du har gett dina pelargoner ett ansikte Ingrid!
  Tycker det blev ett fint inlägg om ansikte fast du inte tänkte det så!
  Hipp Hipp Pelargon.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.