Nu bekänner den färg

Det har varit en disig och mulen morgon och det har kommit någon mm regn också, men nu har molnen lättat och solen tittar fram. Jag vaknade tidigt i morse av någon anledning, så jag har haft gott om tid att ladda inför eftermiddagens pass på Kupan.

Det gick dåligt för mina pelargonior i år, för det var bara en som vill vara med ett år till och nu bekänner den färg. Jag trodde att den skulle vara röd, men det var fel.

Rosa blir den

I förrådet börjar dahlierötterna växa med långa vita skott. Hur kan de veta att det är vår? Temperaturen är i stort sett konstant och mörkret också, ändå vet de att de snart ska få komma ut och i jorden. Jag slutar aldrig att förvånas över naturens under.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds. Bokmärk permalänken.

8 svar på Nu bekänner den färg

 1. Nej, naturen är fantastisk – det är samma under varje år! Och att jag har fått 18 st stora kraftiga tomatplantor av frön, som var mindre än en halv mm…
  Men hur kan dahliaknölarna veta???
  ha det så trevligt på Kupan idag!
  Kram, Monica

 2. Iréne skriver:

  Här är det fortfarande molnigt, ingen sol i sikte.
  I dag har jag planterat om några pelargonsticklingar som jag tog i höstas, när jag klippte ner min enda överlevande pelargon jag hade med från huset. Man får vara glad för det lilla.

 3. Znogge skriver:

  Visst är naturen alldeles fantastisk! Att växterna liksom vet…

  Kram

 4. Astrid skriver:

  Men vilken vacker färg på blomman
  Det har jag också funderat över hur kan de veta när de ska börja växa
  Det är ju samma med potatis

 5. Ölandsvindar skriver:

  Här blommar gurkplantorna i vardagsrumsfönstret! Sådde nog lite för tidigt och trodde att värmen skulle koma lite snabbare. Nu har jag börjat flytta ut dem i växthuset men mycket lirkande eftersom de har tagit stöd av varandra och snott in klättertrådarna ordentligt. Någon proffsig trädgårdsmästare blir jag aldrig!

 6. Gunnel skriver:

  Även om blomman inte var röd så tycker jag den är fin. Det sticker upp lite saker här och där i trädgården nu och det är alltid lika spännande och se. Äntligen är våren på väg. Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det roligt att se vad som har överlevt. Jag är lite besviken på mina tulpaner. Jag satte inte några nya lökar i höstas och det ser väldigt glest ut i rabatten.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.