Nu blir det fest!

Solen skiner från en klarblå himmel och det är +6° och hade det inte varit för blåsten kunde man nästan få riktiga vårkänslor. Det är verkligen härligt så länge det kan få vara så här. Då kan till och med jag tycka om vintern. 😉

Nu har jag fått riktigt stora problem. Jag fick mitt pensionsbesked för det nya året idag och fick se att jag fått höjd pension jämfört med föregående år. Hela 56 kronor i månaden blev det och den ökningen på 0.57% får man väl tacka och niga så ödmjukt för. Nu måste jag bara försöka tänka ut vad jag ska kunna göra för dem.

Ska jag festa upp dem eller ska jag försöka investera dem på något sätt? I och för sig räcker det till två trisslotter om jag betalar till 4:- och det skulle ju vara en lösning på mitt problem, men det där med trisslotter har jag ganska negativa erfarenheter av. Jag tror att jag köper en flaska vin i stället, då blir jag i alla fall lite glad en stund.

Tulpanens dag var det igår och jag köpte årets första bukett. Den såg lite slokörad ut när jag kom hem med den, men har piggnat till betydligt. Idag är det tre år sedan Åke fick sin stroke och lämnade Odvalds för alltid, så buketten passar bra vid hans foto.

Dagens gutamålsord: Ganbindningsdagen

En vanlig sysselsättning på vinterkvällarna förr var att binde gan, dvs. knyta fiskegarn eller nät. Innan det blev allmänt med fabrikstillverkat bomullsgarn använde man lin och hampa.

Hoppas att solen lyser på dig också!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Nostalgi, Odvalds. Bokmärk permalänken.

30 svar på Nu blir det fest!

 1. Geddfish skriver:

  Jag såg att min ålderspension var höjd med 100 kr men så var skatten också höjd med 100 kr (?), alltså 0 kr löneförhöjning netto. Har inte fått besked från SPV än, men ser att netto 3 kr mer i månaden. 😳
  Det räcker inte ens till ett kålhuvud, som de sa, förr i tiden… raktes inte en flaska vin 🙂
  Kram, Gerd och ha en fin fredag!

 2. Birgitta skriver:

  Har det gått tre år!
  Det är skamligt att ens skicka ut en upplysning om en sån liten höjning. Det är förjäkligt att människor som arbetat i hela sitt liv inte kan få en rejäl pension på ålderns höst. Det är ju då man har tid, och förhoppningsvis ork, att göra något med sin fritid. En skam är vad det är! Grrrrrrrrrr……..

 3. Znogge skriver:

  Jag ber att få gratulera till den enorma ökningen! Härligt med klackarna i taket och klirr i kassan 🙂

  Kram

 4. Syster Kerstin skriver:

  Vilken lyxlirare du är, jag fick bara 20kr.
  Har ingen aning om vad jag skall göra, tror jag får överlägga med maken. Pengar ger då bara en massa bekymmer !

  Tre år redan , vi tänker på er… Kram.

 5. Gunnar skriver:

  Vin låter bra även du nog skulle behöva det dubbla för en god flaska vin

 6. Marlene skriver:

  Hej på Er, min vinst blev 42:-, men då fick jag även en hyreshöjning på 160:-. Blir lite trött på politiker som står i TV och lovar pensionärerna vidd och bred.Tror jag gör som Ingrid köper en flaska vin för 42:- (finns det ?).

  Ni såg väl gotländskan som vann 10 miljoner förra veckan på Svenska Spel ?

  Solen skiner och jag är glad i alla fall, tak över huvudet och mat på bordet.

 7. Gunnel skriver:

  Lyckost som fick till en flaska vin! Jag fick bara 5 kr, och Göran 75kr, så vi kan klart slå oss ihop och dela på en flaska. Kram

 8. Kicki skriver:

  Oj! Nästan två Trisslotter! Min höjning räcker inte ens till en. Jag får ut + 19 kr/mån. Berra + 15 kr Om vi lägger ihop våra båda ökningar så kan vi ju faktiskt köpa en Trisslott i månaden.
  Ja, nog får vi fattigpensionärer veta att vi lever. Det är då en evig tur att man tidigt lärt sig leva under små omständigheter.
  Kram/Kicki

 9. Bia skriver:

  Grattis till påökningen! 🙂 Kollade mitt besked och det verkar som jag får 840 kr mer, netto. Vad har jag gjort för den stora ökningen…?
  Tulpaner unnade jag mig också på Tulpanens dag. De var så ”slaka” när jag köpte dem, men med lite vatten och en isbit så blev de pigga! Ha en fin helg, Ingrid!

 10. Kraka skriver:

  Så fint det blev med tulpanerna vid Åkes foto!
  Festa nu inte för mycket, nu när du blivit så rik!
  Ha en trevlig helg!
  Kram

 11. Musikanta skriver:

  Bra med 56 kr i månaden – du vet direkt vad du ska investera i. Jobbigt om man skulle vinna tio miljoner, då skulle man inte få en lugn stund. Bara bekymmer tror jag i den här åldern som jag är i. På banken får man ju ingen ränta, så då måste man kanske köpa aktier eller något hus som man inte kan sköta själv. En miljon hade varit bättre. Då kunde man handla lite nytt och åka på någon resa.
  Men man kan ju undra när man hör på ekot att 30 miljarder (!) går till assistentarvoden.
  Kram från Ingrid

 12. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Fattar inte att det redan gått hela 3 år sedan din Åke vandrade vidare 🙁 Så fint du gjort med tulpanerna vid hans foto. Dom värmer säkert er båda på något vis som vi inte kan förklara….

  Ja du, hela 19,-/mån, netto blev min höjning så om folkpensionen tycker jag inte ty den följer ju inte övrigt. Avgiften för hemtjänst stiger dock så jag vet inte hur det är tänkt. Har redan fått hyreshöjning på 120,-/mån. för att dom satt in en ny port samt lägenhetsdörr ….något som vi alla varit emot. Var så bra som det var innan och majoriteten har svarat NEJ på alla brev som kommit med förfrågningar men trots det så…. 🙁
  Har sökt i flera år efter en billigare bostad men attans så svårt det är i denna stan. När dom tar 8000,-/mån. för 46 kvm så börjar man undra vem som vill/kan bo så ?
  Tycker att myndigheterna biter sig själva i svansen för det är ju dyrt och krångligt att söka Bostadsbidrag men alltfler måste ju och hyresvärdarna vet ju om det så dom kan snart ta betalt vad dom vill…märkligt!
  Nåja, man får rätta sig i ledet.
  Kan du tänka dig att här hade jag åska och blixt i går natt inkl. halv storm och det är ju ovanligt denna årstiden med tanke på snöblandat regn utan paus hela dagen i går.
  Tur att vi kan ta en slummer när det behövs…
  Må gott! Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Vi slapp som tur är avgiftshöjning i år också.
   Visst är det hemska priser, speciellt på nyproducerat.
   Åska och blixtar den här årstiden är väl inte så vanligt precis.
   Hoppas att du fick en lugn och skön sömn!
   Själv fick jag förmaksflimmer igår kväll, men lyckades somna i alla fall och har sovit ganska gott och idag är allt lugnt igen.
   Kram

   • Agneta skriver:

    Tycker att du ska kontakta läkaren i morgon för det är lite väl tätt nu med flimmret 😥 Kanske det bara behövs en justering av medicinerna. Hoppas innerligt att det ordnar sig så att du slipper detta elände som tar på krafterna! Varm kram, Agneta

 13. Margaretha skriver:

  Javisst ska det bli härligt att festa om nu när det blev en sådan enorm mängd pengar i plånboken.
  Sen säger politikerna att de har höjt pensionen med si och så många miljoner …. Men vi är många och blir inte färre. 🙄

  • Ingrid skriver:

   Det är klart att vi är många, men vi är många som jobbat och slitit under många år för att få en pension som man ska kunna leva av och inte bara överleva utan kunna leva ett gott liv.
   Kram

 14. Tove Olberg skriver:

  Ett härligt inlägg 🙂 grattis till löneökningen! Dina gutemålsord är spännande. Innan jag läste betydelsen tänkte jag garn, garnnystan … :)Vackert är tulpanerna bredvid din älskades bild.
  Kram och trevlig söndag till dig!

Kommentarer inaktiverade.