Nu fungerar allt – Gotland på pallplats

Det är en gråmulen, blåsig och ganska ruggig fredag och det är dags att plockar fram dammsugaren och ta en vända med den. Sen kanske jag tar en vända till fots ner till Konsum.

De här skulle ju behöva bytas ut mot något fräschare. Jag fick dem när jag hade grannarna här i förra veckan och nu har de gjort sitt. Tulpaner är som riktiga vårens budbärare och det behöver man den här tiden.

Igår kväll fungerade både bredband och TV, men däremot inte telefonen. Som tur är går telefonsvararen in och hänvisar till min mobil redan vid första signalen om det är fel på den fasta telefonen. Jag var beredd att ringa Telia idag igen, men se det behövdes inte. Idag fungerar även telefonen. 😉

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

En fråga som upprör många gotlänningar idag är hur det kan komma sig att Gotlands nye regiondirektör ska vara tredje högst betalda i landet på den posten. Han kommer att tjäna 127 000 kronor i månaden, 6 000 kronor mer än Sveriges finansminister Anders Borg. Är det till hans lön den aviserade skattehöjningen på 50 öre ska gå? Det känns onekligen surt, speciellt när jag tittar i det där rosa kuvertet som kom igår. Min lilla pension sänks med 91 kronor. Ok, det har inget samband med Jan Björinges höga lön, men ändå…… 👿

Jag undrar om de som gjort den här rekryteringen tänkt på att det är valår i år? 😉

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Nyhetskommentar, Tyckt. Bokmärk permalänken.

16 svar på Nu fungerar allt – Gotland på pallplats

 1. znogge skriver:

  Jag förstår mer än väl din irrititation! Vissa löner är på tok för höga och så ska pensionerna behöva sänkas. Det känns väldigt fel tycker jag. Även pensionärer borde ha en ekonomisk utveckling i rätt riktning.

  Kram

 2. Skogsnuvan skriver:

  Jaha då har ni också ett rekord. Vi har rekordet i Sveriges högsta skatt. Det är ju precis som jag sa igår. De rika får mer och de fattiga mindre. Ser framför mig fogdarna som for runt och tog från dom fattiga och gav till dom rika. Det är precis likadant nu fast mer förfinat.

 3. Christina skriver:

  Jag funderar alltid över hur man kan använda så stora summor varje månad till sin överlevnad. Hur många familjer skall han försörja? Hur stort månadssparande har en sån? Det är ju viktigt att sätta undan till sin pension hör man i alla rådgivningar!? Har alltid funnits personer som roffar åt sig behöver inte vara höginkomsttagare det finns bland låginkomstare oxå men då i annan form. Titta på alla ”proppmätta” fackpampar eller fackfolk som tar sig in I ledningsgruppen och där glömmer bort vad dom ivrade för. Suck!

  • Ingrid skriver:

   Den gamla sortens politiker, som visste vad det innebar att vara arbetare finns inte längre. Nu är det karriäristerna som tagit över och politiken har det blivit ett sätt att tillskansa sig höga löner och arvoden.
   Suck, suck…

 4. Kraka skriver:

  Hmm… hundra tusen mer än jag har i lön… Tänk vad mycket trevligt jag skulle kunna ha för de pengarna…

  Trevlig helg!

  Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Tänk vad tulpaner är vackra i alla stadier, även utblommade. Men visst känns det fräscht att ställa en bukett frasande tulpaner på bordet.

  Vad skönt att alla uppkopplingar fungerar nu. Man känner sig väldigt ”instängd” annars.
  Chefers och direktörers höga löner sticker enormt i ögonen på mig också, framför allt med tanke på våra sänkta pensioner – pengar vi själva tjänat in och en redan skattat för. mer än surt 🙁
  Varm kram,
  Lambergsfrua

 6. Astrid skriver:

  Vet du gamla tulpaner har också en skönhet ,jag har köpt tulpaner idag
  Ha en trevlig helg

 7. ulla laiho skriver:

  Skamligt höga löner för en del, i Nynäshamns kommun dock inte så höga som på Gotland.

  Skamliga sänkningar av pensionen – trots skattesänkning är nettobehållningen sänkt för 2014.

  Men tulpanerna åldras med behag, precis som vi pensionärer.

 8. Suss skriver:

  Jag är så galen, att jag gillar när tulpanerna ser ut så där. Jag säger att de ”beter sig” och brukar spara dem tills blombladen börjar falla av. Fast nu har jag färska och fina mitt på köksbordet, i skuggan av den sista Amaryllisen som just slagit ut. Lite motsägelsefullt. KRAM!

  • Ingrid skriver:

   Tulpanerna kan hänga med länge och sok du säger, de är vackra även om de är lite bedagade.
   Jag har en amaryllisknopp på gång. Trodde bara att det skulle bli en stängel, men den överraskade mig.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.