Nu har de ryska lössen nått Stenstugu

Inte blev det mycket regn igår inte och idag skiner solen igen, men det är lite kallare. När jag kom ut i morse, såg jag några små konstiga insekter på trädgårdsbordet. Jag tog en trasa och sopade ner dem och sedan glömde jag alltihop.

Efter frukosten tog jag ner gardinerna i vardagsrummet och tvättade dem och hängde ut dem till tork och när jag sedan skulle ta in dem igen förstod jag vad det var för insekter jag sett i morse, för på min röda tvättbalja kryllade det av små bladlöss. Tidigare i veckan har man ju larmat om att Östersjön är nedlusad av löss som kommit med vindarna från Ryssland. En hoper av dem har tydligen blåst iväg med vindarna och lyckats ta över Östersjön och hit till Gotland, för sådana mängder av bladlöss har jag aldrig sett förut. De är överallt!


Man skriver i artikeln att det är björkbladlöss, men att man tror att de inte ska göra någon större skada på våra björkar här i Sverige, det är bara att hoppas att det är så, för björkarna här på Stenstugu vill jag inte vara utan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.