Nu har dom fått flytta ut

Idag flyttade jag ut pelargoniorna till växthuset. De stora har jag beskurit lite och de mindre har jag planterat i lådorna där de ska stå i sommar. Nu får de stå i växthuset tills det blir dags att sätta ut dem och så får man hoppas att alla vill trivas och växa till sig.

Ingen morgonbloggning blev det idag, för jag satte igång direkt i morse och började städa i pannrummet. Nu när Åke har slutat elda var det läge för sanering och det känns gott att ha det gjort, nu är det vårfräscht där också.

Tvättmaskinen har snurrat många varv idag också, för jag har tvättat en massa vinterkläder, gardiner, stolsdynor och annat ”skumt”. Med det här fina vädret, så hängde jag ut tvätten och fick jag allting torrt. Att plocka ner tvätt som hängt ute och ta in det och stryka med en gång är halva jobbet.

I morgon väntar ett besök hos tandläkaren i Visby igen, men som tur är så är det inte jag som ska plågas den här gången 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

25 svar på Nu har dom fått flytta ut

 1. Margaretha skriver:

  Åh vad härligt att ha ett växthus. Det är svårt att ha ett (som i vårt torp i Småland) eftersom vi inte är där hela tiden. Det man sätter in där måste ju passas så de inte står för varmt och soligt bland annat.
  Vi får snällt vänta med våra pelargonier på fönsterbrädet tills det är dags att sätta ut dem. Eller så köper vi nya … 🙂

  • Ingrid skriver:

   Vi har bara ett lite växthus på 4kvm. Egentligen skulle jag vilja ha ett större, men jag vet ju hur mycket passande det är. Nu känner jag att när jag inte har lust längre, så är det bara att låta bli.

 2. anki skriver:

  Så vackra pelargoner du har, jag lyckas aldrig få dom att överleva vintern så jag slänger dom på hösten och överlever dom ser dom ut som sju svåra år på våren. 🙂

  ja det är härligt när det går åt rätt håll nu, mulet och kallt i luften här men jag har fixat lite i rabatterna så det känns skönt. 🙂

  ha en fin kväll

 3. Znogge skriver:

  Blommorna ser ju lovande ut så här långt måste jag säga. Underbar färg.

  Kram

 4. Åsa! skriver:

  Så fina dina pelargoner redan är! Visst är det skönt att kunna hänga ut tvätten å tork, det är vardagslyx!

 5. Mien skriver:

  Jag brukar skylla min växande tvätthög på att det är så svårt att få tvätten torr. Men det kan man verkligen inte skylla på längre. Så jag tvättar också ”skumma” saker nu. Ponnyns vojlock och ladugårdskläder.

 6. Godkväll Ingrid !
  Vilken härlig dag, lite kyligare än i går.Jag tog ingen jacka på mig när jag for till stan för att möta Britt som redan stod och väntade på mig.Vi åt lunch på Meltons, det talas om hur god mat de har.Men inte min, jo god med sega,träiga kotletter är inte detsamma som medaljonger.De ska väl vara från file´n.Sen drack vi kaffe på Tratten.Sen ville Britt promt köpa mg en blomma, jag valde en pelargon,det blev två.Finns på fotobloggen att skåda. Så nu är det bara hunden som fattas.För att platsa hos Kerstin W.

  Måtte jag inte ta dö på dom.

  Hela dagen gick åt.

  Mer i morgon.

  Kram Majsan

 7. Skatan skriver:

  Ååh vilka fina pelargoner … i morgon är det torgdag här i Nyköping och då skall jag inhandla mig några. När jag ser dina tror jag att jag väljer rosa i år. Jag brukar ha röda annars men … Rosa är liksom mera ”somrigt”.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar röda, men de överlevde inte vintern, så jag kommer nog att köpa mig några stycken lite senare när man kan sätta ut dem direkt.
   Kram

 8. Ailas skriver:

  Nu har du varit så där jätteduktig igen!
  Jag hade också tänkte att tvätta lite idag, men sedan fick jag oväntat besök av en väninna som passerade stan, så vi gjorde lite andra saker. Klagar inte alls. 🙂
  Men jag vet hur gott det är att ta in tvätt som torkat ute. Det får bli en annan gång för min del, tvätten lär inte springa bort.
  I morgon ska jag… men säger inte vad! Svaret kommer sedan.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Nej tvätten ligger nog snällt och väntar tills du får ett bättre tillfälle att ta hand om den 😉
   Undrar vad det nu är du ska hitta på i morgon ??

 9. skogsnuvan skriver:

  Jag har också tänkt sätta ut mina i växthuset men behöver städa och täta sprickor i det först. Fåglarna har dragit ut allt jag tätat med och tagit det som stoppning i sina fågelbon och det är dom väl unt. Tids nog hinner pelargonerna ut. Jag har köpt lite frö idag som ska fördrivas i växthuset. Än kan det bli många grader kallt här hos mig så det gör inte mycket att jag väntar. Inget kan sättas ut fören strax före midssommar i alla fall

  • Ingrid skriver:

   Jag ska sätta ut min lilla frostvakt i växthuset, det brukar fungera bra ifall det skulle bli kallt någon natt. Den slår på om det blir under +5 grader.

   Runt midsommar brukar vi kunna få riktigt kallt nattetid, järnnätterna slår till och då får man springa och täcka över allt som är känsligt för kyla varenda kväll. Ja,ja det är ett pyssel….

 10. Gun skriver:

  Vad härligt med växthus och pelargonerna påminner mej så, om min barndom och min mormor <3

 11. Eleonora skriver:

  Du är allt en riktig liten arbetsmyra! Så ambitiöst det låter med all tvätt du har gjort och jag kan gissa att det doftar sommarsol inne hos dig nu!

  Jag har just varit hos tandläkaren och hade inga hål – bara en liten fyllning som behövdes läggas i. Men dyrt blev det i alla fall – efter mitt mått mätt.

  Du får väl göra en shoppingtur medan Åke är hos tandläkaren!?
  Sköt om dig och må så gott söta Ingrid.

 12. elisabeth skriver:

  fin bild från växthuset, jag har blivit mer och mer förtjust de senaste åren på just de här pelargonerna som har bladen i 2 färger, gillar och den grönvita varianten också som ger olika färgnyanser i blommorna, de är ju inte klokt så många pelargonsorter det finns, undrar hur många……. kommer nya hela tiden, man blir alldeles kring kring när man ska välja några sommarpelargoner tycker jag – svårt bestämma sig….” vilka ska man ta i år då”……..brukar frågan bli 🙂
  ha en fin dag

  • Ingrid skriver:

   Visst är det härligt med alla olika pelargonsorterna. Jag var på Lind´s växthus idag och kunde inte bestämma mig, så jag kom ut utan någon 😉

 13. Ia skriver:

  Visst har Du en frostvakt i Ditt växthus? Funderar på att ta ut mina i helgen och sätta ut vårt element där så de klarar sig…är bra lite osäker på om frostvakten fungerar 😉

  Jag lyckades få många pelargoner att överleva i vinter i trapphuset, fördelen med att bo i lägenhet 😀 Sen var jag ”tvungen” att köpa ett helt gäng på COOP Forum förra veckan då de sålde fantastiskt vackra, fem för 79….nästan gratis ju 😉

  • Ingrid skriver:

   Det stämmer, jag har en lite frostvakt som slår till om det skulle bli kallt. Det har fungerat bra och skulle det bli riktigt kallt brukar jag täcka växterna på nätterna med lite odlingsväv.

Kommentarer inaktiverade.