Nu har jag haft träff med Gunnar

Och nu är det upp till mig själv att följa hans råd och anvisningar. Just idag är jag riktigt bra i ryggen (typiskt va!), förra veckan när jag ringde och beställde tid var det riktigt besvärligt. Nu ska jag verkligen försöka göra de här övningarna, så kanske jag blir av med surrandet i ben och fötter.

Mindre tid vid datorn och mera tid till promenader och cykling var också ett av hans förslag, samt att ligga och vila en stund mitt på dagen, även om man inte känner sig speciellt trött.

Att se på TV4 eller någon annan reklamfinansierad kanal och så passa på att gå upp och röra sig under reklampauserna i stället för att sitta stilla i fåtöljen flera timmar i sträck på kvällen, var också ett råd jag fick. Det är med andra ord egenvård som gäller.

Nu ska jag gå ut och plocka av lite plommon så att inte grenarna på trädet brister. Är det någon som vill ha, så är det bara att komma hit och hämta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Nu har jag haft träff med Gunnar

 1. Pia skriver:

  Åhh plommon som e så gott Synd du bor så långt bort och att man måste åka båt för att komma till dig (jag blir sjösjuk bara jag ser en båt) Jag vet att man kan flyga oxå men hade det varit meningen att vi människor skulle flyga hade vi blivit födda med vingar 😉 (flygrädd e jag oxå)
  Hoppas nu du sköter din egenvård så du blir bra igen Lycka till . Du får göra det till en vana så ska du se att det går bra Men en liten stund vid datorn får du ta dig Jag gillar din blogg 😀

  • Ingrid skriver:

   Alla häromkring har jättemycket plommon i år. Vår granne kom in med en hel skål häromdagen.
   Lite tid vid datorn måste det allt bli, annars kommer man väl att lida av abstinens 🙂

 2. ingmarie skriver:

  Plommon är så gott,,mumms

  hoppas du blir bra av din egenvård som du blivit ordinerad.

 3. Gunnar skriver:

  Jag har inte fått tag i några svenska plommon ännu i år. Det som är så gott!
  Klart du måste följa Gunnars råd.
  🙂

 4. Znogge skriver:

  Sitta mycket är inte bra fick jag också som råd när jag hade ont i ryggen. Det blir ju gärna lite tid vid datorn…

 5. Doris skriver:

  Synd att det är så långt mellan oss,annars hade jag kommit och hämtat lite plommon hos dig ;o). Hemma hade vi två plommonträd, ett med lila, stora, saftiga plommon och ett med gröngula plommon, de tyckte jag inte var lika goda men tyvärr gillade även getingaran de lila bättre 🙁 …
  Nu har jag snabbt och smidigt läst på vad som hänt hos dig sedan sist, tack för det ;o)
  Det var ju förnuftiga råd som du fick, hoppas att de hjälper mot ditt ryggonda.
  Sköt om dig !
  Kram, Doris

  • Ingrid skriver:

   De här plommonen är jättegoda att äta, men jag har försökt att konservera dem och då smakar de inte alls lika bra. Så vi äter så mycket vi orkar och magarna pallar för 🙂

 6. Skatan skriver:

  Vad bra att du fått ”tips” från din Gunnar. Precis de där rörelserna skall också jag göra (och slarvar med) och nu har jag börjat på Qigong för att stärka mig och min balans.också.

  Jag uppfattar inte dig som ”stillasittande” framför datorn. I och för sig tar den ju väldigt mycket tid (ibland) men om man då tänker på att gå upp och hämta ett glas vatten … sätta på kaffe … göra en eller två av de där rörelserna … motverkar men väl det hela …

  Man förstår att orörlighet inte är så bra för ens rygg för det är ju alltid värst (för mig) på morgnarna …

  Hoppas Gunnars råd ”tar skruv” … fort som sjutton!
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Ja, det är väl det som kommer att bli mitt problem också, att jag kommer att slarva med rörelserna. Nog är det konstigt att man inte kan vara lite disciplinerad, men jag ska verkligen försöka…

 7. Hej Ingrid !

  Jaha, det var bra, kanske de där rörelserna är bra även för mig. Man ska väl inte ligga på golvet,för kommer jag ner, så kommer jag inte upp därifrån.
  Min dåliga balans har gjort att jag fallit handlöst pladask i golvet,slår mig illa, och så tar det lång stund innan jag kan kravla mig upp igen.Slagit i mina knän så många gånger ända sedan barnsben.Konstigt att de håller.Men stel är jag, alltid varit utan då jag dansade när jag var yngre.Gick t.o.m.en Jazzdans-kurs på kvällarna.Det skulle jag fortsatt med.
  Lycka till med Dina rörelser nu,

  Kram Majsan

 8. Kicki skriver:

  Vi fick just inga plommon i år, det ena trädet hade noll frukt ,edan det andra hade litegrann, men det var fåglarna och getingarna som hann först där. tror jag hann få i mig 10 st max.
  Förra året dignade träden av plommon, då hann jag inte ta reda på allt i stället.
  Egenvård är inte helt fel. Jag som haft ont i ryggen sen jag var 18 år vet att det är mycket man kan göra själv för att lätta på besvären. MEN, sen ska det ju bli gjort också 😉
  Men att stå, sitta och framför allt lyfta rätt, det ”sitter i ryggmärgen”, annars skulle ryggskotten vara fler än vad de, (tack o lov) är nu för tien.
  Nu ska jag återgå till röjningen.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Här på Gotland har alla fått massor. Sonen ringde och frågade om vi ville ha för på hans jobb släpar allt dit kassar med plommon, så de börjar tröttna på dem nu. Tänk så olika det kan vara.

 9. Ia skriver:

  Skulle gärna ha tagit några kilon men, det rä nog billigare att köpa några istället! Vi fick inte ett plommon på våra fyra träd i år 🙁

Kommentarer inaktiverade.