Nu har jag troskris

Torsdag 7 augusti 2008 | 16:30 | 22&#176

Nej, det är inte min tro det är något fel på, utan det börjar bli tomt i byrålådan efter en vecka med dåligt väder. Nu är man ju bortskämd med att tvätta, hänga ut och sedan plocka in tvätten torr och fin efter ett par timmar. Slutar inte det här regnandet upp blir jag tvungen att hänga inne och det är inte alls lockande. Det är svårt att få tvätten torr inomhus på sommaren. På vintern har jag en garderob, som det går en varm skorstensstock igenom, som torkskåp, men den här tiden är det ju ingen värme där. Ett alternativ är att göra som kokerskan på St Karlsö.

1959 jobbade jag i restaurangen på St Karlsö och bodde därute hela sommaren. Varje kväll stod vi tjejer och skrubbade och tvättad underkläder och annat för att ha något rent att sätta på oss. I restaurangen jobbade också en glad och pigg samt något alkoholiserad kokerska och hon fnös föraktfullt, när hon såg oss där vi plaskade i våra handfat.
-Ska det där vara nödvändigt, varför gör ni inte som jag, sa hon.
På kvällen, när hon klätt av sig, tog hon sina stora skära underbyxor och bredde ut dem på en enebuske till vädring och när sedan morgonen kom, tog hon in dem, fräscha och fina, och tog dem på sig. Brrrrr…
I morgon ser det dock ut att bli lite bättre väder, så då kan jag säkert få tvätta några maskiner.

Idag har det regnat på förmiddagen, 5 mm fick vi, men efter lunch har det varit ganska hyfsat. Åke åkte ner till sin blinde kompis och pratade med honom en stund och jag tog mig en promenad. Jag hade jacka på mig när jag gick, men det blev varmare och varmare, så jag fick ta av den till slut. Det var skönt att komma ut ett tag. Det är väldigt mycket salmbär nu längs vägkanterna. Egentligen borde man ju plocka och göra sylt, men jag tycker att det är lite äckligt att plocka längs vägrenarna vid stora landsvägen.

Nu är det OS för hela slanten på TV. Invigningen är ju inte förrän i morgon, men fotbollsmatcherna har redan startat. Sverige – China t e x där de svenska damerna så snöpligt åkte på stryk. Ikväll vet jag inte riktigt vad maken har för planer för TV-tittandet, men jag ska i alla fall se “Solens Mat”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Humoristiskt, Väderprat, Vardag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.