Nu har vi härligt sommarväder

null 25&#176. Helt underbara dagar har det varit både fredag och lördag. Egentligen är det väl inte så mycket att orda om för jag har inte gjort något speciellt utan sysselsatt mig med städning, tvätt, strykning och så trädgården förstås. Nu vill jag bara vara ute, men man måste ju röja lite inne också, annars blir det inte trivsamt.
Åke hjälper vår granne med att köra sädvagnar och så håller han på med gräsklippning och röjning. Igår passade vi på att tömma min skräphög där jag lägger trädgårdsavfall. Arrendatorn har tröskat åkern här utanför så det var behändigt att köra över den med skräpet ner till komposten i hagen.
Idag har jag klippt gräsmattorna och det var riktigt svettigt. Om nu någon händelsevis skulle erinra sig att jag tidigare skrivit om att jag har haft gödning på gräset, så kan jag berätta att det är lika grönt och fint överallt, även där jag inte sådde gödning. Vill vår herre hjälpa till med vattningen, då blir det grönt och vackert med eller utan konstgödning. Efter gräsklippningen blev jag tvungen att ta mig en dusch och efter lunchen låg jag ute i solstolen i skuggan under ett äppelträd och lyssnade på Bodil Malmsten och hennes sommarprogram. Hon var jättebra tycker jag, musikvalet var väl inte helt i min smak, men det gjorde inte så mycket.
Nu ska jag gå och sätta på potatis, ikväll blir det rökt lax med en örtsås till ”pärerna” och ett glas vitt vin därtill.

Ha en trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu, Vardag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

0 svar på Nu har vi härligt sommarväder

 1. Ann-charlott skriver:

  Hejsan min vän. Kommer bara in och läser vad du har hittat på i veckan. Ser att du har att göra. Låter gott med rökt lax och örtsås, tänk om man var lite fågel..s.s Fisk är så gott tycker jag. Här har vi lika vart som hos dig, känns underbart gott att vi fick lite sol. Ha nu en fin helg och en skön lördag. Ta väl hand om dig. kram Ac

 2. Ulla-Britt skriver:

  Hejsan Ingrid!
  Skönt att ni också har så varmt och härligt väder.
  Jag håller helt med dig att man bara vill vara ute nu men tyvärr så finns det innesysslor också som måste göras.
  Kul ändå att du fick lite vila under äppelträdet.
  Må så gott och trevlig helg.
  Kram U-B

 3. Mien skriver:

  Ni har så fina gräsmattor. Har du åkklippare eller vanlig handjagare?

  • IngridL skriver:

   Maken har en åkklipparen som han använder ute bakom ladugården och inne på storgården, men jag använder en vanlig inne i trädgården.

 4. Åsa! skriver:

  I år har vi fått vara flitiga med gräsklipparen Ingrid, men jag klipper så gärna, bara det håller sig grönt.

  • IngridL skriver:

   Jag tycker att det är riktigt trevlig med gräsklippning, det finns väl nästan ingenting annat man gör som ger så synbart resultat. Bra motion är det också!