Nu har vi tänt ljus på gravarna

Nu har Krister och Thomas och jag varit och tänt ljus på gravarna i Klinte och Fröjel. Det var så vackert där nu på eftermiddagen, stilla och fint och många hade redan tänt lyktorna och många höll på att göra i ordning på sina gravar.

Svanborgs familjegrav där bland annat min mamma och pappa ligger begravda.

Här, i mina svärföräldrars grav, finns även Åke nu. Egentligen ville han i minneslund, men det finns det ingen i Fröjel, så det fick bli så här i stället och jag tycker att det är gott att veta var han är någonstans.

Här ligger Åkes farbror Gustav begravd. Gustav fanns ännu på gården när jag kom till Stenstugu. På andra sidan ligger Åkes farmor Emma, som dog 1908.

Och så måste jag ju visa hur vacker rosenbusken på Fröjel kyrkogård fortfarande är.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen. Bokmärk permalänken.

24 svar på Nu har vi tänt ljus på gravarna

 1. Maj B Berggren skriver:

  Så ”bra” du har det med gravarna så nära att du kan besöka dem så ofta du önskar. Jag är ensam barn och bor ca 40 mil ”hemifrån” men jag har tänt ljus och har kort framme hemma hos mig. //M

 2. Fridfullt !

  Ja den rosenbusken är ihärdig,
  Det är många andar som skyddar den.
  Har ingen grav att gå till,utan får fara långt om jag vill sätta
  ett ljus på Lidingö kyrkogård.Maud har koll.Kyrkoförvaltningen
  ser till den.
  Jag tänder ljus här hemma.Det går lika bra.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Visst går det bara att tända ljus hemma. Jag köpte en liten bukett rosor som står vid Åkes kort och så tänder jag ljus i den fina ljuslyktan som jag vann på Klinte marknad.
   Kram

 3. Gerd skriver:

  Fridfullt och vackert!
  Jag var till vår Minneslund här förut också. Ett otroligt vackert område.
  Varm kram Gerd♥

 4. Znogge skriver:

  Så fint vid era gravar. För första gången sedan min pappa dog blev det inte kyrkogården i dag. Yngsta dottern fick åka akut till grannstaden. Halsfluss… Men syster min var där så det blev fint ändå. Men vissa dagar vill man liksom besöka graven.

  Önskar dig en fin kväll!

  Kram

 5. Lambergsfrua skriver:

  Så vackert och stämningsfull. Eftersom både jag och MiML har våra föräldrars gravs långt bort tänder vi ljus här hemma i stället. De finns med oss i våra tankar.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Rovie skriver:

  Vad fint ni gjort vid gravarna.
  En sådan rosenbuske har vi där jag bor.Blommar året om (om det nu är likadan det vet jag ju inte, vår är mindre med små rosor).
  Vad fint du gjort med blomman och pumpan som ändras till text.
  Du är jätteduktig på sådant.

  Hoppas helgen blir fin 🙂

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Tack Rovie!
   De där skära rosorna är helt förtjusande och den här busken har blommat hela sommaren och är ännu så vacker trots att det varit både mycket regn och frostnätter.
   Kram!

 7. Rovie skriver:

  Tack för din kommentar. Jag köpte den kokosnöten i en zooaffär så det är inget jag gjort själv.

  Angående rosorna så är det inte samma sort vi har. De heter winter-rose, tror jag. Har köpt hem två i kruka förra året för 15:- st och de växer och växer men ännu inga blommor. 🙄

  kram

 8. Bettan skriver:

  Ja det är så vackert då alla ljusen är tända på gravplatserna. Å för att int glömma alla vackra kreationer som det smyckas med.
  Hoppas att du ska få en fortsatt fin helg vännen min. Kramis

 9. Louise skriver:

  Oj, så vackert och pyntat … underbara färger!

 10. Anita Brehlin skriver:

  Å såna fina gravar. Rosbusken som fortfarande blommar. Jag sa det förut och säger det igen. Vilken underbar plats du bor på.

 11. Rigmor skriver:

  Vackert smyckat på gravarna, en helg i stillhetens tecken för många. Själv tycker jag om att promenera i mörkret på kyrkogården och se ljusen fladdra lite,njuta av tystnaden och lugnet, minnas…och försöka ta fram alla roliga och vackra minnen också. Att några gått i förväg, det kan vi inte göra något åt, men vi kan minnas allt det goda och vackra som representerade dom, och på så vis hedra dom.
  Vilken härdig ros detta måtte vara, som finns på Fröjel kyrkogård!! Så vacker, inte några bruna blad heller. Otroligt i november månad.
  Ha en fin söndag vännen!!
  Kram kram

 12. Raija skriver:

  Det är så fint på kyrkogårdarna nu, så jag funderar på att ta en sväng dit idag också för att kika. Glömde ta med mig granris, som jag brukar täcka jorden med för att det ska bli riktigt fint.

Kommentarer inaktiverade.