Nu kommer vintern

Ännu har jag adventsstakar och julpynt kvar här i lägenheten, men på bloggen och hemsidan har jag stoppat undan det och placerat det i julmappen. I stället blir det vinterlayout nu, för fram mot helgen kommer kylan och snön tillbaka igen och då kommer det säkert att se ut som på mina foton från Klintehamn med omnejd som jag har som bildspel i headern.

Det har varit så skönt med den här långa perioden av blidväder, men det visste man väl att det inte kunde hålla i sig hur länge som helst. Man får trösta sig med att det blir lite ljusare i alla fall.

Jag vaknade i natt och mådde inte helt bra, somnade om igen och drömde att jag låg på sjukhus. En sköterska kom och satte dropp, men jag var tvungen att ta ut det igen, för jag måste åka hem och gå på toa. Hoppas att drömmen inte är något dåligt omen! Jag har en tid för årskontroll på VC i mitten av månaden och vill verkligen inte behöva gå till läkare innan dess.

Jag är lite besviken på Gutamålsgillets app, för på deras hemsida uppdateras dagens ord varje dag, men inte i appen. Idag är det t ex A-kusinars dag:

Släkt är viktigt på Gotland, och många vet vilka som är deras a-kusinar. Men så heter det bara här. Sysslingar är det vanligaste uttrycket på svenska, men i norra Sverige säger man tremänningar, och på finlandssvenska kan man få höra uttrycket småkusiner.

Jag tycker att vi har ett bra system när det gäller kusiner, för efter A-kusiner kommer B-kusiner osv.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat, Hälsan, Klintehamn och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Nu kommer vintern

 1. Hoppas bara att det hinner torka upp lite på vägarna innan det fryser. Så mycket regn som det kommit nu så kan det bli vansinnigt halt! Usch!! 👿
  KRAM
  Susie

 2. GeddFish skriver:

  Ja, fort hit med smällkalla vintern, om den nu måste komma, för jag vill har vår i stället nu.
  Ha en finfin tisdag dag 7, är väl lite heligt tal. Kram, Gerd♥

 3. Laila Östergren skriver:

  Tycker det är mycket redigare med att använda A- och B-kusiner men det är ju inte många som gör idag. De håller knappt reda på kusiner tycker jag.

 4. Bjørg skriver:

  Her i Norge sier man kusine til jenter, og fetter til gutter. Tremenning, firmenning osv.
  Ditt gotlanske system var fint.

Kommentarer inaktiverade.