Nytt försök med Porträttet

Idag är det inneväder, för det småregnar, blåser och är bara ett par grader varmt. Jag satte igång och planterade om blommor i förmiddags, för nu har amaryllisen i julgruppen blommat färdigt.

De här vårstjärnorna fick jag syn på i gräsmattan när jag gick ut i förrådet för att hämta jord och krukor. Jag går ju förbi där i stort sett varje dag, men har inte sett dem förut, så de kan inte ha funnits så många dagar.

Jag har en massa småflugor (bananflugor?) flygande omkring överallt i lägenheten och en hel del av dem kommer nog från den där gruppen, för det flög upp ett helt litet stim när jag började riva av mossan. Jag har försökt att bekämpa de här småflugorna genom att fånga dem i olika blandningar av vinäger, vinskvättar och sirap, men det bryr de sig inte alls om, utan det är bara att försöka slå ihjäl dem efterhand som de dyker upp. De är väldigt irriterande!

När jag var färdig återstod det att städa av i köket, för hur försiktig man än är så blir det jord och skräp överallt.

I morgon ska Radio Gotland sända programmet Porträttet med Eva som gäst och nu hoppas jag att det inte kommer att bli något krångel. Själv ska jag till Kupan i Hemse och jobba, men jag får väl lyssna via mobilen. Det går ju att lyssna i efterhand också, men jag är ju så hemskt nyfiken, så jag ställer mig nog vid strykbrädan, så att jag kan lyssna på sändningen medan jag jobbar.

Nu tror jag att jag ska ta och sätta in en sockerkaka i ugnen. Det var länge sedan jag hade något nybakat.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Odvalds. Bokmärk permalänken.

18 svar på Nytt försök med Porträttet

 1. Znogge skriver:

  Så trevligt att det är dags för programmet med Eva. Då måste du självklart lyssna direkt och pigga upp strykningsarbetet!

  Kram

 2. Ja urk, bananflugor gör väl ingen glad? Eller kanske det finns nån som gillar dem… nåt slags funktion har de väl ändå då Gubben Gud skapat dem 🙄

 3. Kraka skriver:

  Det lät gott med sockerkaka! Men jag har väl ätit nog med sötsaker idag…

  Kram

 4. Hillevi skriver:

  Det programmet ska jag lyssna på! Det är så behändigt numera att man kan höra på vilken P4-kanal som helst via mobilen. 🙂

  Tror att du antingen har sorgmyggor eller vattenflugor som lägger ägg i jorden. De förra (larverna av dem) skadar rötterna, de senare är bara irriterande. Tips om hur man blir av med dem finns t ex här:
  http://www.odla.nu/inspiration/smaflugor-i-krukjorden

 5. Oldmolly skriver:

  Skulle tro att det är blomflugor du drabbats av. Jag läste nån gång att man skulle bryta av svavlet på tändstickorna och stoppa i jorden. Inte vet jag, men om du har den rätta diagnosen, kanske du kan googla den rätta medicinen. (lite yrkesskadat bara 🙂 )

 6. Kicki skriver:

  Jag säger som här ovan att det är jordflugor, dom bryr sig inte om våra fällor för bananflugorna.
  Jag har dom i stora rummet, nån enstaka sitter på bordet då och då. Jag trodde först att det var bananflugor, men dom brukar aldrig lämna köket, så då kom jag på att dom kommer från nån blomkruka.
  Nu ska jag kolla länken med tips som du fick.
  Jag ska kolla om jag kan lyssna på Eva.
  Kram/Kicki

 7. Kicki skriver:

  Nu har jag lyssnat på Eva. Det var ett toppenbra program. Kul att jag träffat henne, för det blev så personligt. Jag älskade musiken hon valt, precis i min smak.
  Hälsa till henne!
  Kram/Kicki

 8. Ann-Marie skriver:

  Det var ett bra inslag, intressant och ärligt och fin musik. Men så lika röst ni har Du och Dotera.Kram

 9. Gunnar skriver:

  Kul att hon är med i lokalradion. Ser av kommentarerna att det var bra.
  Småflugor har vi här också från och till. Jag har aldrig förstått var dom kommer från och hur man blir av med dom.

Kommentarer inaktiverade.