Nytt husdjur

Det är varmt i dag också, men jag tog ändå en promenad på förmiddagen. Man kan ju inte bara sitta här på Odvalds och häcka. Jag gick ner på samhället och på Donnersgatan stannade jag till och beundrade stora krukor med blommande agapantus, som står längs staketet i en trädgård. De brukar vara fina och det är de i år också.

Afrikas blå lilja trivs gott i värmen

Igår kväll när jag höll på och rustade i köket och sedan skulle gå ut och duka, mötte jag igelkotten i vardagsrummet igen. Jag sjasade ut den och sedan bjöd jag den på lite kattmat, men det passade inte och efter en stund gick den iväg.

Mitt nya husdjur

Min gäster anlände och när vi lagom hade ätit färdigt kom igelkotten tillbaka. Jag bjöd den på lite kyckling och det åt den lite av och den var totalt orädd. Den tog maten direkt från mina fingrar och Göran strök den över ryggen utan att den reagerade. Uppenbarligen tyckte den att vi var ett trevligt gäng, för den gick och nosade och undersökte allting väldigt noga och in ville den flera gånger.

Fast det är flera som anser att den är deras husdjur, för jag pratade med en granne längre bort på gatan och den där igelkotten går in till dem så fort de lämnar dörren öppen. På ett ställe hade den fått en ordentlig portion kattmat och efter det skrovmålet gick den upp på deras farstubro och la sig där och sov middag.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Odvalds och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Nytt husdjur

 1. Znogge skriver:

  Det var verkligen en tam igelkott det! Kan tänka mig att den gör sig hemmastadd 😉

  Kram och god kväll!

 2. Helena skriver:

  Så mysigt med Kotten. Kanske inte att den går in i din lägenhet, men den blir nog fort tam om flera matar den.
  34 grader hos oss just nu, men med fläkt inne överlever jag.

 3. Geddfish skriver:

  Mysigt med Igel Kotte 😀
  Varmt idag, men ändå en aning av lite svalare nu till kvällen. Sägs att helgen ska svalna och regna.
  Jag har tyckt det varit skönt, än har inte just jag klagat.
  Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag klagar inte över värmen, utan över bristen på regn som gör att många bönder nu måste nödslakta sina kreatur. Det är en stor tragedi och det bildas stödgrupper bland lantbrukarna för att hjälpa dem som inte orkar se sina företag gå under.
   Kram

 4. Ulla Attlerud skriver:

  Igelkotten letar kanske redan nu efter ett bra vinterboende. ???? I går kväll fick vi besök av en räv på campingen men han försvann fortare än kvickt när ett gäng ungar fick syn på honom och försökte komma nära.

 5. Det är klart att igelkotten kommer tillbaka när den får både mat och omvårdnad! Klok igelkott, går från hus till hus och får mat…Det är ju ert landskapsdjur, så det är klart att den trivs där!
  Jättevarmt här idag igen, jag har mest hållit mig inne, det är FÖR varmt ute.
  Spänstigt av dig att gå promenad!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Promenaden var inte speciellt trevlig, men ändå känns det bra att inte bara sitta inne. Få se om jag vågar mig ut i dag, för nu är det ännu varmare än igår. Just nu har jag 27 grader på skuggsidan.
   Kram

 6. skogsnuvan skriver:

  Så jag underbart. Jag älskar igelkottar. När jag var liten fanns det många här men nu finns det inga Undrar varför dom försvann

 7. Kraka skriver:

  Jag vill också ha en kotte!

  Kram

 8. wiolettan skriver:

  Förstår att du inte vill ha in den, men det är onekligen mysigt med vilda djur som verkar kunna bli tama. Jag har aldrig träffat på en tam igelkott.
  Fint att den får mat och förhoppningsvis vatten också.
  Klappa en igelkott, är det inte vasst, eller? Kanske de bara ser vassa ut, taggarna.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag har ett fat med vatten ute på gräsmatta under ett träd och där har jag sett kotte, så det gillar han. Ska man klappa en igelkott får man nog se till att man klappar ”medtaggs”. 😉
   Kram

Kommentarer inaktiverade.