Oklart läge

Jag satt uppe sent igår kväll och följde valutvecklingen. Visserligen zappade jag lite, för det blev ganska tjatigt till slut med alla spekulationer; om och hur och varför det gick som det gick, men visst var det spännande. Spänningen släppte dock lite då det blev klart att de båda blocken fick i stort sett lika många röster och ingen blev en självklar vinnare. Som det ser ut i dag är SD de stora vinnarna och kommer att bli tungan på vågen, hur regeringsbildningen än kommer att se ut.  

Trots att jag inte kom i säng förrän fram mot midnatt vaknade jag tidigt och kunde inte somna om. Det var mycket som snurrade runt i huvudet, för den här veckan är ganska intensiv med möten både hit och dit plus Kupanjobbet i morgon. Dessutom grubblade jag över hur jag ska ta mig till Visby flygplats till klockan fem på morgonen den 9 oktober. Var det verkligen så tidigt? Upp ur sängen för att kolla – jo det stämde, men det löser sig säkert. Jag har ju barn som är duktiga organisatörer.?

Höstslåtter

När jag var ute i soprummet på förmiddagen hörde jag ett välkänt ljud. Det var en slåtterkross som slog av allt gräs/hö på de allmänna markerna runt om på Odvalds. Alltid kan det väl bli några balar till hungriga hästar eller kor.

Lugnet har lägrat sig över Klintehamn.
Det är länge sedan det var så här få bilar på Konsums parkering sen förmiddag

Jag tog en promenad ner till Konsum på förmiddagen för att köpa mig lite sallad. Nu går det att ta sig fram till salladsbaren igen, men det har varit helt hopplöst förut i sommar! Nu har jag ätit min lunch och det var riktigt gott.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Odvalds, Politik, Tänkt. Bokmärk permalänken.

16 svar på Oklart läge

 1. Monica skriver:

  Visst följde man valvakan igår, men, som du säger, det blev lite tjatigt med alla spekulationer! Jag är i alla fall glad att SD inre fick de där 25-30 %, som JÅ trodde! Sen får vi ju hoppas att de andra kan enas över blockgränsen, så att SD inte blir tungan på vågen…
  Det är likadant här som hos dig: Lugnet har lagt sig efter alla badgäster, lika skönt varje år! Och lika roligt när dom kommer tillbaka…
  Hoppas att din vecka inte blir alltför jobbig!
  Kram, Monica

 2. skogsnuvan skriver:

  Har jag missat något? Vart ska du flyga? Utomlands igen?

 3. Ingrid skriver:

  Jag har haft två planeringsmöten här i dag och det ser ut att ordna sig till det bästa.
  Kram

 4. Ingrid skriver:

  En liten avstickare till Mallorca, men det blir bara en vecka. Direktflygen från Visby måste man ju utnyttja.
  Kram

 5. Jag har alltid tyckt att man i Sverige gjort bra analyser. Ställt relevanta frågor osv. Men i går var det ett utdraget tjat om det ena och det andra, otroligt långsam rösträkning osv. Helt ofattbart att förhandsrösterna kan räknas först på onsdag om jag förstått saken rätt.
  I Finland får vi resultatet av dem 20.05 på valdagen. Men månne det har med det att göra att ni får ångra förhandsrösten, och jag vet inte om vi får göra det.
  Kram!

 6. Ingrid skriver:

  Säkert är det för att man får ångra förhandsröstning. Då går de ju inte att räkna dem förrän röstningen är över. Men visst kändes det som mycket snack och lite verkstad.
  Kram ♥

 7. znogge skriver:

  När det gäller valet så är det bara att vänta och se. Jag struntade i valvakan efter ett tag och gick och lade mig. Lika bra det för jag hade inte blivit klokare av att sitta uppe.

  Hoppas logistiken löser sig men i värsta fall så får du ta en taxi.

  Kram och ha en fortsatt bra måndag!

 8. Kraft´n skriver:

  Blev sittande framför valvakan hela tiden, swappade lite till 4:an i bland. Blev sittande för till slut väntade jag på att Löwén skulle komma med nåt han omedelbart skulle avgå. Men han löper linan ut verkar det som. Har haft problem med att kommentera, jag är tydligen en robot. Kram/Anders

 9. Ingrid skriver:

  Nej taxi är nog inte aktuellt. Då är det bättre att köra själv och ställa bilen på långtidsparkeringen. Men som sagt, det löser sig nog.
  Kram ♥

 10. Ingrid skriver:

  Men inte kan du väl vara en robot Anders! Det var konstigt!
  Kram ♥

 11. sjusoverskan skriver:

  Ja, spännande var det!
  Kram Inger

 12. Helena skriver:

  Härligt att du ska ut och resa igen. Kan du bada i havet?

 13. Ingrid skriver:

  Jag hoppas det. Annars blir det poolen.

 14. Gerd ♥ skriver:

  Valvakan, ja. Jag gick och lade mig som vanligt, för alla partier utsåg sig själva som vinnare och det verkade tjo och tjim, kanske hade de skålat. Och inte är vi klokare idag.
  Vad kul att du ska ut och resa, det gör du rätt i!
  Kram!

 15. Gunnel skriver:

  Du är en flitig resenär. Låter härligt med en Mallorcatur nu när det går mot höst hos oss. Kram

Kommentarer inaktiverade.