Blogga

BLOGGA

När jag växte upp fanns det ju inte begreppet blogg och det tog många år innan intresset för bloggandet växte. 2004 började jag fundera över att jag ville ha en egen hemsida. Jag hade slutat jobba, men tyckte att det var väldigt roligt och spännande med datorer.

Jag har haft dator hemma sedan 1988 och jobbat med datorstöd sedan 1987 och jag förstod ju att det gällde att hänga med i utvecklingen för att inte halka efter.

Jag visste inte riktigt hur jag skulle få till en hemsida, så jag startade med en blogg och efterhand som jag lärde mig mer och mer så växte även en hemsida, Ingrids Sida, fram. Där ingick även en dagbok som jag kallade Dagens rapport från Stenstugu.

Flera olika bloggar har jag haft under årens lopp, men jag har lyckats samla ihop alla inläggen från 2004 och framåt i WP-bloggen Livet på Stenstugu. Den bloggen får ligga kvar som ett arkiv, för jag har den på min domän hos one.com och där är det ännu gott om utrymme, men jag kommer inte att uppdatera den mera.

Hemsidan, Ingrids Sida känns det också som om jag är färdig med och en del av sidorna har jag fört över till den här bloggen, men den får ligga kvar och där finns en hel del under Personligt om du vill veta mera om mig. Nu är det den här bloggen, Livet efter 70, som jag ska försöka uppdatera dagligen och den kommer att fungera som min dagbok. Även om dagarna som pensionär är lite enahanda ibland, så brukar det alltid finnas något att skriva om.

Jag har haft den stora glädjen att bli uppmärksammad för mitt bloggande. Den här artikeln var införd i GA den 26 oktober 2009. Klickar du på bilden så blir den större och lättare att läsa.

Tilläggas kan att jag faktiskt vann min kategori och fick åka till Stockholm och ta emot priset, en laptop, vid en fest där Annika Jankell var prisutdelare. Inte kunde jag väl ana, när jag startade mitt bloggande 2004, att det skulle kunna ge mig sådan uppmärksamhet.

Sedan kanske någon undrar varför jag startar upp en ny blogg när jag nu har en som blivit prisbelönad? Ja, vad ska jag säga – det känns som om vi håller på att gå in i en ny fas i livet och vad passar bättre då än en ny blogg.

Färdig blir man aldrig och jag funderar hela tiden på nya lösningar och nya layouter och nya fiffiga plugins som ska göra bloggen intressantare. För även om jag brukar säga att jag skriver för min egen del, för att bloggen är min dagbok och mitt arkiv där det är enkelt att hitta uppgifter på vad som hänt när och var, så är det ju kontakten med de som läser bloggen som är grädden på moset. En blogg är ingenting utan kommentarerna man får på inläggen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

FAKTA OM BLOGGEN

Jag har den här WordPressbloggen på min domän hos one.com och använder version 3.4.2. Jag har läst så mycket om att det är svårt att få de senare versionerna av WordPress att fungera hos just one.com, men det går alldeles utmärkt och jag fick god hjälp från dem när jag skulle uppgradera till den här versionen.

Temat jag använder just nu (14/4 2011) heter Arjuna X 1.3.9 av SRS Solutions. Det är ett tema som det är lätt att ändra färger och headers i och det passar mig bra.

Här i bloggen har jag nu lagt upp en ny gästbok som ligger på en egen sida genom att jag använt en iframe efter ett tips jag hittade hos Micke kludd.se. Micke har många bra tips för såna som jag, som behöver hjälp med att få WordPress att fungera. Gästboken och Kontaktformuläret kommer från Dina Webbtjänster. Jag använder Susnet för besöksstatistiken.

Några plugins använder jag också:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Mina gamla bloggar

I bloggen Livet på Stenstugu har jag fört över alla blogginlägg från de övriga:

Dagens rapport från Stenstugu, min egenkodade blogg

Veckans Fototeman

Tjejsnack

Våra Katter

Våra Resor

Ingen av de här bloggarna uppdateras längre!

Lämna ett svar