Onsdagsträffen

Det har varit en ganska grå och blåsig dag idag, men milt. +7° var det på förmiddagen. Jag pysslade med lite av varje när frukosten var avklarad och i eftermiddag har jag varit med på Onsdagsträffen i Eksta Bygdegård och när vi körde dit tittade faktiskt solen fram mellan molnen.

Om du klickar på bilden så blir vårens program läsbart och jag tycker att det låter väldigt trevligt. Mötena inleds alltid med en kort andakt och en psalm, sen blir det föredrag/underhållning och så kaffe och smörgås. Allt helt kostnadsfritt – Sensus och Svenska kyrkan bjuder oss daglediga på några trevliga timmar en gång i månaden. Jag är ju inte speciellt kyrklig av mig, men jag säger som Åke brukade säga: ”en stunds andakt och en psalm kan aldrig skada.” Och det känns alltid lite gott när välsignelsen läses.

Jan Olander som underhöll oss idag var väldigt intressant och lättsam att lyssna till, då han berättade om sitt liv från handelsbodsdisken till predikstolen. Sjöng bra gjorde han också och spelade dragspel därtill. Nu är han pensionär, men har arbetat som pastor i Pingstkyrkan i Visby.

Vi var nog ett 25-tal som deltog idag, samtliga pensionärer, men det är ju vi som är daglediga. 😉

Ha en trevlig onsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Onsdagsträffen. Bokmärk permalänken.

10 svar på Onsdagsträffen

 1. Znogge skriver:

  Vilket trevligt program Roligt med en aktiv förening och kyrka som ordnar olika saker. Tror det är en del aktiviteter här med men jag brukar bara skumma igenom programmet eftersom jag inte är ledig dagtid.

  Kram och trevlig kväll!

 2. Nej, jag är nog alldeles för okyrklig – även om jag gillar själva byggnaderna – för att tycka programmet var intressant. Sorry! 😉 Och är det inget om växter, så skulle jag aldrig gå! 😕 KRAM 😉
  Susie

 3. Det låter trevligt alltihop – även om jag inte heller är så kyrklig av mig.
  Ni verkar ha samma väder som vi, utom att vi inte haft någon sol alls idag.
  Men det kändes faktiskt lite som vår…
  Kram, Monica

 4. Skogsnuvan skriver:

  Nog ska man ta till vara det stunder av nöjen som man kan komma i närheten av. Jag brukar faktiskt gå på PRO och andra små grejor när det är tillfälle om jag nu har bil som går och om jag kommer iväg. Idag är det vattengympa och jag hoppas att jag kan åka. Det är timmerbilar som kör hela tiden och vägen är smal så man kan inte mötas och dom kör fort.

 5. wiolettan skriver:

  Här är det också lite gråtrist ute, med stark blåst och småregn.
  Vilket bra initiativ av Svenska Kyrkan, då det finns så många som vill ha en liten stund i ro och stillhet och sång och musik är inte fel. Lite blandat med underhållning.
  Jag går ju sällan till stadskyrkan eftersom jag tillhör en ekumenisk församling och jag hinner ju sällan både ock. Jag känner att det är viktigt med en Gudstro.
  Hoppas att du får en bra dag.
  Varm kram!

Kommentarer inaktiverade.