På förekommen anledning…

…tänkte jag att jag skulle berätta om och visa några bilder från täppan bakom ladugården, som idag kallas för ”dårskapen”. Det är elisabeth, som så ofta tittar in här och lämnar rara kommentarer, som undrade hur det ser ut där egentligen. Klicka på bilden så ser du lite bättre hur det såg ut där idag på morgonen. I skjulet bortom balbanen var det förut hönshus, idag är det förråd för vedpallar.

Förr gick det kor och kalvar där och betade. Mest kalvar förresten, för korna flyttades ganska snabbt iväg till ställen där det fanns bättre beten, men kalvarna gick därute hela somrarna och höll efter gräset. Så slutade vi med mjölkkor och efter något år byggde äldste sonen om inne i ladugården så vi fick fyra fina hästboxar där och så hyrde vi ut boxplatserna till hästägare från Klintehamn. Nu blev det hästar i stället för kalvar i täppan.Sommaren 2003


Våren 2004

Det var trevligt med hästarna, man marken är inte riktigt lämplig för hästar som går ute året runt. Det är alldeles för lerigt och blir fort jockigt när hästarna går där och trampar, så efter några år sa vi upp arrendet med hästägarna.

Det innebar att gräset nu växte vilt och Åke försökte slå med slåtterbalk och räfsa för hand, men det var jättejobbigt. Att bara låta det växa ville han ju inte, det såg alldeles för ovårdat ut.

En dag kom äldste sonen upp med sin åkgräsklippare och visade hur behändigt det var att klippa med den och sedan stod det inte länge på så hade Åke köpte en egen. Och nu är det hans projekt om sommaren att hålla fint bakom ladugården. Nere bland träden där det inte går att komma fram med klipparen använder han röjningsaggregat i stället. Varför vi kallar täppan för ”dårskapen” kanske kräver en förklaring. Det var så att Åke en dag föreslog att jag kanske skulle kunna sitta där ute och klippa och då svarade jag: ”Om du vill hålla på med den där dårskapen, så gör då det, men jag nekar”. Sedan den dagen bytte täppan namn.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Det har varit en solig och fin dag idag också och rätt varmt, men inte så där friskt och gott i luften, utan lite kvalmigt. Det känns nästan som om det är åska i luften. Vi har inte gjort så många knop idag varken Åke eller jag. I kväll ska vi gå på cirkus Brazil Jack – det är kanske barnsligt – men vi var där förra sommaren och tyckte att det var riktigt trevligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.