På heder och samvete

Nu har jag utfört diverse plikter. Först och främst har jag sopat bort vinterns sand och småsten från uppfarten och jag har varit ute och sopat ur garaget också, allt enligt uppmaningen som kom häromdagen. I morgon ska området vårstädas. Bilen står ute på parkeringen och lite senare på förmiddagen ska jag ta en sväng upp på kyrkogården och åka och handla. SMHI hotar med blötsnö eller regn senare idag, men jag hoppas komma iväg innan dess.

Klickbar bild

Plikt nr två är också utförd, för nu har jag deklarerat för år 2015. Jag var ju tvungen att försöka göra som förra året, e-deklarera redan första dagen. Något som verkligen blev uppmärksammat.

Nu på morgonen hörde jag på radion att det var svårt att ta sig in på Skatteverkets sida och när jag loggade in första gången fick jag besked om att det var fullt på deklarationsportalen och att jag skulle återkomma, vilket jag gjorde och då gick det bättre.

Den där försäkran På heder och samvete finns inte kvar längre när man undertecknar/skickar in sin deklaration, men visst känns det lite så ändå. På heder och samvete intygar man att man ingenting förtigit, uteslutit eller lagt till för att få ner skatten. Som pensionär är det ju inte så mycket man kan fiffla med, inga reseavdrag och inga avdrag för inkomsternas förvärvande. Det är bara att betala det man blir ålagd. Jag slapp lindrigt undan i år, för 9:- i restskatt får man väl stå ut med.

Ha en skön tisdag och lycka till med deklarationen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tänkt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

36 svar på På heder och samvete

 1. Birgitta skriver:

  Grattis! Själv fick jag 40 kr tillbaka. Inte illa! 🙂

 2. Skogsnuvan skriver:

  Jag har så mycket klater när jag har en jordbruksfastighet så jag låter min vän PappersBeda som är revisor att fixa det till mig och då måste jag vänta på blanketter och stök så det blir väl senare

 3. Karin skriver:

  Du är duktig på att utöva dina plikter! 🙂
  Jag har i minst en vecka haft föresatsen att ta ner julgardinen (vit/röd rutig) men som sagt i dag ska det ske. Strykbrädan står framme och jag ska stryka den vita vår/sommar/höst gardinen.
  Bäst att skynda till skott….. 😕
  Kramar Karin

 4. Znogge skriver:

  Du var verkligen snabb i år igen! Just nu är sidan överbelastad så vi väntar några dagar. Men nog är det skönt att ha det avklarat snabbt!

  Kram och ha en härlig dag 😀

 5. Gunnel skriver:

  Jag har försökt flera gånger men kommer inte in. De vill kanske inte ha min deklaration i år. Kram

 6. Susie Bloom skriver:

  Jag brukar också vara snabb när det gäller deklarationen, men jag använder mig av papper och våra har inte kommit ännu. 🙁 Däremot har jag varit ”duktig” idag och fortsatt med den tråkiga vårstädningen. 😕 Men man är ju tvungen, all skit syns så bra i vårljuset! 🙄
  Nu har jag tagit fram en hel påse med påskvippor, men jag vet inte var eller vad jag ska sätta dom på. Förr kunde man ju lätt ta björkris mitt emot huset, men nu finns det ju inget att ta ifrån….. Hmm! Jag får väl knipsa några grenar från någon av alla våra buskar – även om det tar emot! 👿
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Det dröjer väl ett tag innan pappersupplagan kommer. Nu ska jag sätta igång med Bosses bokslut och fylla i lite näringsblanketter och det vill jag alltid gör på papper, sen lämnar vi in det också via e-tjänsten.
   Lycka till med städningen!
   Kram

 7. Agneta skriver:

  Så duktig du är, fullföljer den ena plikten efter den andra! Och det var intressant att se reportaget. Och jag har inte deklarerat. Ska jag berätta något jag inte brukar nämna i bloggsammanhang, jag hade genom en radda lyckliga omständigheter förmånen att kunna sluta arbeta ganska tidigt i mitt liv, men när jag arbetade var det som skatterättsjurist. Smaka på den……Inte populärt bland oss människor direkt……och nu tycker jag det är så tråkigt, så tråkigt och jag stönar och jag stånkar när jag ska göra våra deklarationer. Det beror nog till största delen på att jag inte är uppdaterad längre. Människan, jag menar jag, är lat.
  Vi har märkliga molnbankar runt omkring oss vi också, undras vad som finns i dom…..
  Det blir vi nog varse framöver!
  Kram från Agneta

  • Ingrid skriver:

   Ett så spännande yrke! Det måste ha varit väldigt intressant.
   Hur gick det med dina molnbankar? Här svepte några snöflingor förbi på eftermiddagen, men den var inte många.
   Kram

   • Agneta skriver:

    Det blev inget av molnbankarna, dom löste liksom upp sig och idag har vi lite blå himmel, men det är kallt ute. Men det är bara att ta på sig en extra tröja, för det där med den lilla solen överväger det mesta!
    Trevlig dag!

 8. Geddfish skriver:

  Heja dig! Duktigt gjort! Jag hade en förflugen tanke, men jag avvaktar lite. Kanske sms-deklarerar. Jag har annars använt e-legitimation sedan det året det kom, jobbade med detta också.
  Tror att jag som pensionär har blivit lite mer olydig 😉
  Solig kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Jag använder mest Mobil e-legitimation, för det tycker jag är väldigt smidigt, fast jag måste medge att jag inte riktigt fattar hur det fungerar.
   Kram

 9. Så roligt att se artikeln om dig i Aftonbladet! Du blev säkert ett föredöme för många äldre, som inte vågat deklarera på nätet. Själv har jag faktiskt gjort det de senaste åren.
  Skönt att få bortsopat vinterns grus och sand; det har de inte gjort på vår väg än…
  Ha en fortsatt fin Stilla vecka!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen behändigt att e-deklarera eller använda sms eller telefonen när man inte har några ändringar.
   Vi får väl se hur det går för dem i morgon med sopandet. Det skulle visst kunna bli snö. 😉
   Kram

 10. Kicki skriver:

  Min deklaration kom idag, drygt 1.800 i restskatt. Berras har inte kommit än, men han får troligen ungefär samma restskatt som jag.
  Kram Kicki

 11. Hillevi skriver:

  Läste om artikeln i Aftonbladet – så bra och så fin bild. Hoppas att jag får en enkel deklaration i r, det har varit lite krångligt med husförsäljning och aktiediton ett par år nu. E-deklarationen har verkligen underlättat, även om jag gärna vill ha pappersvarianten när jag måste grubbla. Men resultatet skickas in e-igt ändå.

  • Ingrid skriver:

   Jag gillar också pappersvarianten och har den minsann kvar. Den granskar jag noga och kollar att allt verkligen är rätt, för har man e-deklarerat kan man ju alltid gå in och ändra om något blivit fel.
   Kram, Ingrid

 12. Gunnar skriver:

  Kul med tidningsartikeln. Jag kom också in efter ett slag. Men avvaktar lite med att slutföra deklarationen. Det är en enkel uppgift nu sen vi började spara i investeringssparkonto. Man behöver ju inte fylla några siffror på aktieförsäljning etc.
  Hustru är dock per def. företagare med skog så hennes deklaration sköter en revisionsbyrå.

  • Ingrid skriver:

   Ja, har man jordbruks- eller skogsfastighet blir det genast lite mera komplicerat, men det är väldigt behändigit att lämna in även de uppgifterna via e-deklaration.

 13. Elisabeth skriver:

  Bra med en påminnelse om deklarationen. Har inte haft en tanke åt det hållet.

 14. bella skriver:

  så snabb du är. jag menar, dom där blå kuverten hr ju inte ens kommit. jag brukar aldrig få tillbaka, men det beror väl på att jag är pansis.

 15. Skatan skriver:

  Oj då,… Du var allt bra snabb i vändningen. Men det känns förstås skönt att ha det avklarat.
  Kram … och

  Glad Påsk!

  Du hänger väl med till Blåkulla på torsdag?

 16. Leontina skriver:

  BRA gjort, inte har vi testat att e-deklarera, men jag antar att det är ganska enkelt, bara man har gjort det en gång.
  Vi har inte fått några skattebesked än, så vi vilar i skön ovisshet om hur det gått.
  Kram

 17. Anna/notonmusic skriver:

  Jag lämnar bort min deklaration sedan många år, men det är bara för att jag har företag, det är lite mer pyssel med det hela. Nio spänn till skattmasen! Det kan man stå ut med 🙂

Kommentarer inaktiverade.