På uppdrag

Dagen började som vanligt på torsdagarna med en morgonpromenad till VC för blodprovstagning. När jag kommit hem och fått i mig frukost och morgonpysslat gjorde jag ett morgonpass på motionscykeln. Det går riktigt bra och nu cyklar jag 5 km varje gång, det är ganska lagom och då är jag ordentligt varm.

Inte behövde jag sitta ensam idag, för Rut, som fyllde 75 år i tisdags, ringde på förmiddagen och ville ha hjälp med att få lite foton av alla vackra blommor hon fått, så jag tog kameran med och gick in till henne.

Det var en rent otrolig blomsterprakt och den här bilden visar bara en liten del av allt det vackra.

Rut bjöd på kaffe och tårta och vi satt och pratade en bra stund om Operation Smile, som ligger henne varmt om hjärtat.

Nu har jag just kommit hem efter en sväng upp till kyrkogården, där jag tände ett ljus för Åke och innan jag åkte hem igen var jag på blomsteraffären och köpte lite nya blommor till köksfönstret. I morse gjorde jag äntligen slag i saken och kastade ut julstjärnorna, som absolut inte var någon större prydnad längre.

Ha en fin fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök. Bokmärk permalänken.

21 svar på På uppdrag

 1. Underbara blommor! Jag måste nog ge mig av till Klintehamn och besöka blomsteraffären där!!
  Vi var ju till Visby i förrgår och jag var faktiskt till Linds och köpte en, alltså en enda( !) kruka med lila våriris i, en svart snygg liten ytterkruka samt en fjäril och lite limegrönt trassel och så gjorde jag en liten uppsättning att ge en god vän; Majsan som fyllde 85!
  Men…jag köpte inte något till mig själv beroende på att vi kunde inte förvara blommorna i bilen i flera timmar. Först skulle jag till frissan och sen var vi hem till Majsan och det tog ju ett tag. Vi åkte 11.00 och kom hem 17.30 – utan blommor! 😥

 2. Lambergsfrua skriver:

  Så vackert! Jag förstår att Ruth ville få prakten förevigad för att kunna njuta av den länge, länge.
  Då kan man säga att du har firat henne rejält, både på födelsedagen och idag.

  Vi har fortfarande kvar våra två julstjärnor. De är så fina, men jag har tröttnat på den, eftersom de så tydligt signalerar advent och jul. Nu vill man ju har något annat, lite vårfräscht i fönstren. Om jag sätter ut den på balkongen kanske de dör av kylan 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Mina julstjärnor såg allt annat än roliga ut. Ibland kan de ju börja växa och bli väldigt gröna och vackra, men de här såg bara dammiga och trötta ut. 🙁
   Sätt du ut dina på balkongen, det hjälper säkert. 😉

 3. Gerd skriver:

  Oh, så härliga blommor! Ja, jag gick allt ut idag och köpte en stor bukett rosor just denna speciella dag! Kram♥

 4. Znogge skriver:

  Det var inte illa! Så mycket blommor. Synd bara att så stora summor vissnar så snabbt…

  Kram

 5. Susan skriver:

  Bra kämpat på din cykel! Tulpaner är så underbart. Jag ska allt kosta på mig en bukett till helgen.
  Kram

 6. mien skriver:

  Ni är för fina, både Rut och du.

 7. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!

  Om en mindre än en timma är det den franska thrillern på SVT2 som jag väntar på, liksom många andra. Verkar riktigt lurig den…!

  Du har som vanligt fullt upp, så jag förstår att det känns skönt att få sitta i kyrkan en dag som denna och se ljusets låga brínna så vackert och värmande.
  Åke fick många år trots hårt kroppsarbete och passerade medelåldern med flera år.
  Ack ja, vi var många som var så otroligt engagerade när han blev sjuk, så det tog på krafterna faktiskt. En tid ingen av oss glömmer.

  Gott att du har alla barnen med respektive! Det är ingen ersättning såklart, men gener lever vidare i dom och nästa generation ska ju ta vid, sån´t är ju livet. Känns säkert tung för dom också en dag som denna.
  Sänder mina allra hjärtevarmaste tankar till er alla med en riktig bamsekraaaam!
  *******************************************************************

  Men det var väl tur att du fick tårta av Rut som kompensation för det där som ICA sålde som Semla….vad nu det var för något hemskt! Usch, det är ju buffel&båg. Den skulle du returnerat och visat upp!

  Nåja, någon har väl tillgång till din blogg, hoppas jag, annars får du väl visa dom både foto och alla kommentarer som finns här så att det blir lite ordning på torpet! För sådan smörja krävs kompensation! Man behandlar inte kunder hur som helst för då har man snart inga kvar och det vore ju illa det. Har just sett foton på bloggar av ”bagerisemlor” så som dom SKA se ut.

  Men jösses då…..hela 5 km på cykeln redan! Du har då kondition som en häst och verkar ligga i hårdträning för en cykeltävling 🙂 Bra jobbat, Ingrid!

  Men hur länge ska du tvingas upp i ottan för att ränna till VC för blodprovstagning?? Blir det ingen ordning på detta snart ? Visserligen är det bättre med ett prov för mycket än tvärtom men ändå…man vill ju se ett positivt resultat snart. Men sådant här tar väl sin lilla tid kanske.

  Nu vännen ska jag faktiskt ta mig en kopp kaffe och bänka mig framför TV:n snart!
  Ha det så gott som det går!
  Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Den där franska thrillern har jag missat. Jag får kolla om den finns på SVTr 😉

   Åke fick många år och när det nu blev som det blev är jag tacksam för att han fick sluta sitt långa liv och inte behövde bli liggande någon längre tid på något hem. Det var nog bäst som skedde, hur tråkigt det än var. 🙁

   Stödet som jag fick från er alla via bloggen var helt fantastiskt och jag följer förra årets blogginlägg varje dag nu och återupplever de dagarna och läser alla medkännande kommentarer. ♥

   På måndag har jag bokat in en tid med min ordinarie läkare. Den jag var hos senast var en vikarie och jag kände inte fullt förtroende för henne. 😕

   Få se om jag kan få någon ändring i medicineringen och kanske ännu en utredning av mitt förmaksflimmer.

   Ha en skön fredag Agneta!
   Kram, Ingrid

 8. Kia skriver:

  Vackert, vackert med alla underbara blommor.
  Jag unnar mej en tulpanbukett i veckan och har köpt lite annat nytt blommande.
  Känns som vår inomhus iaf.
  Beundrar dej som använder motionscykeln så flitigt!
  Här står min gåbräda och varje dag tittar jag på den men avstår!!!!
  Men snart så…

 9. Gun skriver:

  Vilken härlig vårkänsla med så fina tulpaner, förstår bra att hon ville föreviga dom på bild 🙂

 10. Kicki skriver:

  Kasta bort blommor, är nåt som jag har jättesvårt för (dom lever ju), men jag har funderat ett tag nu på att göra en större rensning i fönstrerna, för det är så många, som knappt går att kalla för blommor ens, dom ser bedrövliga ut. När det blir lite varmare ska jag åka och inhandla ett antal nya.
  Duktigt av dig att hålla igång på motionscyckeln.
  Men du, kan inte du få en pickline insatt, så du slipper bli stucken i armen varje gång, när du nu tar dina blodprover så ofta?
  Kram/Kicki

 11. Suss skriver:

  Det är väl skönt när den sista julblomman har gjort sitt. Jag tog bort den röda Amaryllisen ur fönstret i veckan och idag ståtar 3 höga, vackert rosa rosor på bordet. Det var kärestans bidrag till utsmyckning. Han är helt otrolig på att köpa blommor till mig, det har jag inte varit bortskämd med tidigare. Jag uppskattar det mycket, men nu när de vissnat blir det tulpaner. KRAM!

Kommentarer inaktiverade.