Paketet är på avvägar

Där står den, tyst och obrukbar! Nu har jag i alla fall fått kontakt med Lena på Telia Kundservice som undersökt vad som hänt och det verkar som om paketet med utrustningen kommit på avvägar. Hon har lovat att se till att ett nytt går iväg idag och förhoppningsvis kan jag få hämta det på Konsum på fredag.

Idag ska vi ta en sväng till Visby igen, för jag måste gå tillbaka med mina nya glasögon och få dem kontrollerade. Är det inte någon felslipning av glasen så får de göra om synundersökningen, för något är helt klart galet.

Man skulle nästan kunna tro att det var fredagen den trettonde, den dagen vi var i Visby och gjorde beställningar på Tells och Telia, men det var det inte, utan en helt vanlig onsdag och ändå kunde det gå så illa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Paketet är på avvägar

 1. skogsnuvan skriver:

  Akta dig för telia. Jag har Bara enbart dåliga erfarenheter av deras så kallade service. Inte går det att få tag i dom heller.

  • Ingrid skriver:

   Nu har jag ju tecknat det där abonnemanget, så det är väl bara att ta skeden i vacker hand och hoppas att allt kommer att fungera.

   Jag tycker inte att det är några större problem att få tag i dem 🙂 om inte annat få man åka till Visby och gå in i butiken, där brukar de kunna ordna det mesta.

 2. Kicki skriver:

  Nu var det länge sen jag var här. Det har inte blivit påhälsning nånstans den här veckan. Lite turbulent hemma och datorn har inte prioriterat, förutom mina traderaaffärer som ju måste skötas dagligen.
  Telia är verkligen en sort för sig. Jag har bredband via dem fortfarande, men har faktiskt tackat ja till Tele2 istället, så jag ska säga upp abonnemanget hos Telia.
  Vi hade bredbandsTV via Telia i Arkhyttan, det fungerade som skrutt.
  Mu har vi parabol med annan leverantör.
  Det är mycket med det jordiska..
  Vad tråkigt med glasögonen, hoppas att det är nåt som går att åtgärde, vore ju inget vidare att få börja om från början med utprovning.
  Nu ska jag skjutsa in Berra till lasarettet i Falun om en liten stund, jag hoppas verkligen att de kommer till rätta med ALLA hans problem.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag håller tummarna för att allt blir bra med Berra!! Hälsan är det viktigaste av allt, annat är bara bagateller.

   Jag har bredbandsTV på prov i 3 månader, funkar det inte går vi väl tillbaka till parabol och väljer nog viasat den här gången.

   Varma kramar till er båda!

 3. Lambergsfrua skriver:

  Ja, man kan bli irriterad, sur och grinig för mindre. Trassel med telefonen OCH glasögonen på samma gång. Vi har både telefoni och uppkoppling via Bredbandsbolaget. Telias kontantkort använder vi i mobilen, för då har vi bra täckning i hela vårt avlånga land, ända upp till Treriksröset. Inte för att vi är där så ofta *fniss*, men en bra täckning känns viktigt.

  Hoppas nu att du får snabb hjälp med glasögonen. Och utan kostnad självklart.
  Varma kramar!

  • Ingrid skriver:

   Vi har just kommit hem efter en snabbvända till Visby. Jag måste in en gång till för en ny synundersökning, för glasögonen var det inget fel på 🙁

   Optikern fattade ingenting!

 4. Åsa! skriver:

  Men så oturligt! Hoppas det kommer ett paket på fredag nu!

 5. Skatan skriver:

  När en sak går fel brukar den sällan komma ensam. Olyckorna hopas sig ofta … 🙁

  Mannens benspricka med efterföljande operation och inställd Thailandsresa följdes nu i rask takt av att yngsta dottern ”slog runt” på cykeln och troligen har en spricka i benet nära armbågen. Allt tyder på det men hon skall skiktröntgas … Nu är i alla fall hela familjen (Sonen m familj också ) på ”hemmaplan” … och det känns skönt för en skata som vill ha de ”sina” omkring sig.

  Kram och hoppas att alla förtretligheter löser sig fortare än kvickt!

  • Ingrid skriver:

   Glasögon och förkomna paket spelar väl mindre roll egentligen, det är värre när man skadar sig.

   Hoppas dotterns arm snart blir bra igen.

 6. anki skriver:

  jag har också telia och dom har alltid varit toppen att ha att göra med, inga problem alls vare sej på supporten via telefon eller mail. 🙂 Jag håller mej till de gamla inom tele och el, ingen idé att byta anser jag så länge allt fungerar som det ska..

  verkar bli snö här, solen försvann i ett nafs och det blåser bra..

  ha en fin dag

  • Ingrid skriver:

   Blåser som attan gör det här också. Vi var i Visby och där kunde man nästan inte gå upprätt!

   Det var inte en tanke på att ströva omkring utan rakt till bilen och hem bara.

 7. Hej Igen !

  Håller tummen att det ordnar upp sig med både glasögonen och telefonen.
  Du såg vad skatan skrev, hon hade tre otursdagar , alla goda ting är tre. Heter det ju då ska det väl inte vara otursförföljt med tre gånger jag kanske fel där.
  Det får vi googla på.Det gör jag med allt numera, förr slog jag upp i böckerna.
  Ska snart ut i solskenet en andra gång.Men det var isande kall blåst,inte skönt.Men ska ju till stan för mötet på Hälsoenheten.

  kram så länge.
  Majsan

 8. Pia skriver:

  Telia har jag döpt om till Felia det passar mycket bättre

 9. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Skönt att det ordnar sig. Med Telia har jag aldrig haft problem då jag har mitt gamla modem via telejacket och supporten ringer jag upp. Vill tala med en människa! Kan man faktiskt ”prata sig till*” bra avtal samt plåster på såren, som du ska ha, då du varit utan telefon för länge!

  Ta med dig dina gamla läsglas, det gjorde jag. Då kan dom se vilken skillnad det är på styrkan samt annat som behövs, för t.ex. brytnignsfel.

  På kvittot står även styrkan på de nya glasen så kan man jämföra med det gamla kvittot. Lätt hänt att dom satt in fel glas, för bråttom har dom och inget fattar optikern när man klagar 🙁

  Jag använder just nu vanliga billiga glasögon som förstorar. Köpta på macken för 135 :-. Bra att ha som reserv så att man kan läsa! Ögonläkaren sa att det är helt ok, med sådana, inte förstör man ögonen alls.
  Min giftiga struma gör ju att mina ögonmuskler sväller när jag rör ögonen (!) så att ögat ”står ut” så jag skulle behöva byta glasögon många ggr. per dag med olika styrkor m.m. Sådant får man betala själv trots att det ingår i sjukdomen.

  Här har vi snöoväder och halv storm…suck!

  Lycka till med allt!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Jag hade väl lite krångel med Telia när jag skulle ha dem som bredbandsleverantör, men det ordnade sig den gången också. Jag tycker att jag fått bra hjälp från dem, så det må väl ordna sig den här gången också.

   Det blev en ny synundersökning som ska gå av stapel nästa vecka. (Jag har skrivit ett nytt inlägg om det)

   Det blåser halv storm här också 🙁 och det drar kallt om benen, tur att jag har mina nya skor. De blev alla fall bra;)

   Kram Ingrid

   • Agneta skriver:

    Märkligt att dom inte kunde gör synundersökningen när du ändå var där! Lite service borde dom kunna ge, för dyrt som attan är det.

    Jag tänkte på detta med olika operatörer. Jag tror att det beror en hel del på var/hur vi bor. I en hyresrätt mitt inne i stan är det annorlunda än i ett hus ute på landet.

    Här fick vi kabeltv för sisådär 23 år sedan och ingen extra ”synlig” avgift. Bakades väl in i hyran kan jag tro. Så paraboler och annat behövs inte. TV:s grundutbud ( 16 kanaler) kräver ingen box eller annat.
    Jag har en vanlig s.k. ”tjockTV” som fungerar utmärkt bra ( ta i trä ) än så länge.
    Visserligen hade jag en analog box då på 80-talet för att jag ville ha några utländska kanaler och den byttes ut till en digital som ej används. Det räcker så bra med 16 TV-kanaler, radio samt Internet….Någon måtta får det ju vara.
    Måste ju göra lite annat också 🙂
    Kram, Agneta

    • Ingrid skriver:

     Det är som du säger Agneta, väldigt beroende på hur man bor vad man har för valmöjligheter.

     Det var först 2004, som vi på landet kunde få internet och då genom vår elleverantör.

     Nu går det också att få det genom Telia och andra operatörer. TV måste vi ha via parabol eller då Telia om vi vill ha andra kanaler än SVT1 och 2, TV4 eller TV6.

     Utvecklingen går framåt hela tiden.

     Kram Ingrid

     • Ingrid skriver:

      Jag ser att jag uttryckte mig klantigt. Visst hade vi tillgång till internet före 2004, men då var det uppringt modem som gällde, inget bredband alltså!!

 10. Inger Maryissa skriver:

  Vilken otur att Telia-paketet kom på avvägar men hoppas det kommer på fredag som de lovat
  och hoppas det ordnar sig med glasögonen också.
  det är nog dags för mig att skaffa nya glasögon också, och nu även inte bara läsglasögon.
  Ha det så gott
  kram

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas att allt ordnar sig till det bästa, det brukar göra det om man lugnar ner sig lite.

   Jag har ju brillorna på hela dagarna, så det vill till att man trivs med dem.

Kommentarer inaktiverade.