Påskafton och Påskdagen

Söndagen den 12 april 2009 | 10:50 | 10°

strong>Påskdagens morgon började med dimma och kylig väder och det såg ut som om solen skulle svika oss idag. Det är ju flaggdag på påskdagen och maken tog ut den nya flagga för att hissa den för första gången. Förra sommaren hade vi en vimpel uppe, så det blev aldrig av att flagga “på riktigt”.

Klockan är åtta och Åke håller på att hissa flaggan, trots dimma och trots att det inte blåser någonting. Flaggan blir hängande rakt ner, han var lite missnöjd över det, men jag övertalade honom att hissa den i alla fall.

Nu är klockan tio, det har klarnat upp, solen skiner och himlen är nästan blå och nu håller flaggan på att veckla ut sig. Visst är den vacker vår svenska flagga!

Igår på påskafton var sönerna med sambos här på kvällen och åt påskmat. Det var ett helt fantastiska skönt väder på dagen och eftersom det inte var så avancerad matlagning, så hann jag sitta ute i solen och läsa färdigt boken jag började läsa på långfredagen. Det var Åsa Larssons bok “Till dess din vrede upphör”. Den är mycket bra och en riktigt sträckläsare, som jag verkligen kan rekommendera för de som gillar spännande deckare. Jag läser inte så mycket som jag egentligen skulle vilja, det är nästan bara på sommaren när man kan sitta ute i solen, som det blir av. Men jag har alltid svårt att släppa en bok om jag väl har börjat på den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Helger, Påsk och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.