Påskdagen – Som mest handlar om påskafton

Solen kommer och går, eller rättare sagt molnen, för solen håller sig nog på plats, men det är kylslaget ute. Nu är det ett par plusgrader, men vi hade -3° i natt och det hade kommit lite snö också, men den har töat bort, som tur är.

Så här såg det ut i morse

Vi hade en jättetrevlig påskafton på Stenstugu och Eva och Alessia hade påskpyntat och gjort så fint i salen. Jag glömde min mobil hemma, men Krister skickade över några av sina foton till mig.

Här har Krister tagit ett foto av buffébordet där förrätterna är framdukade tillsammans med de läckra påsktårtorna som han och Thomas hade med sig. Däremellan åt vi en underbara lammstek med ”Maggans potatis”, som var en smördegsinbakad potatis och så parmigiana.

Efter maten blev det tv-underhållning och inte vilket program som helst; Edoardo (eller var det Gaetano?) hade fört över ett videoband med en inspelning från Eva och Claudios bröllop 1989 till DVD och det satt vi och såg. Du milde tid så unga och vackra vi var allihop!

Krister, som bodde hos Eva den sommaren och jobbade på La Spelonca, var 17 år, jag och Åke var med och min syster Kerstin och hennes man Hassine också. Borgmästaren i Gaggi vigde Eva och Claudio och sedan var det bröllopsmiddag på La Cambusa i Giardini Naxos med god middag och massor av sång och musik. Den här videon/dvd:n har jag sett förut, för vi fick den i present av Eva, men varken hon heller Claudio hade sett den tidigare.

På bilden sitter Edoardo med lilla Keila i knät. Hon är jättesöt och älskar Fridolf, som är måttligt intresserad av hennes uppvaktning, men matte Carina vet hur det ska vara och hade Fridolfs bur med sig, så att han fick var i fred för Keila medan vi åt.

Tack alla barn och barnbarn för en trevlig kväll!

Nu ska jag uppdatera det här och fixa till lite lunch och sen ska jag ta mig en påskdagspromenad. Klär man sig bara ordentligt och inte inbillar sig att det är vår, kan det nog bli ganska behagligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk. Bokmärk permalänken.

14 svar på Påskdagen – Som mest handlar om påskafton

 1. Vilken jättetrevlig påskafton ni måste ha haft! Jättegod mat ser det ut att vara och så vackert dukat! Och så roligt att se en film från din dotters bröllop på Sicilien!
  Sommaren 1989 var vi faktiskt på Sicilien och besökte ofta La Spelonca, som vi bodde nära! Vi kanske har träffat din son Krister?
  Här är det soligt och fint idag men bara 7 grader varmt nu och någon minusgrad i natt!
  Men en promenad ska det bli i vårsolen!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   På La Spelonca har Claudio också varit och jobbat en hel del. Det är hans bror Pippo som driver de tillsamman med en kompajon och på under många år hade de uppträdanden tillsammans på kvällarna för turisterna. Så du har säkert träffat dem allihop.
   Kram

 2. Laila skriver:

  Påskbuffén ser väldigt fin och god ut. Roligt att få se filmen från bröllopet. Vi har varit ute på en promenad idag och som du skrev klär man sig ordentligt så är det skönt.
  Ha en skön fortsatt helg.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag gick ut en runda i skogen och det var rätt skönt när man var ordentligt påpälsad. Märkligt att det ska vara så kallt i andra halvan av april.
   Kram

 3. Glad Påsk och god fortsättning Ingrid !

  Oj så vackert dukat med många smårätter intill,
  så ska en Påsk firas, Prinzen och jag gör som en vanlig dag
  Slutfirat för vår del. Dennis sitter där i sin tvåa i Lina, lägger patiens och ser på cykellopp eller snooker. Han är inte mycket för att fira heller.
  Madeleine firar säkert som man ska, Även vegan mat för F1 är det.

  Så länge sedan jag tog mig an bloggen.
  Kan ju få lite tid till det, får vi hoppas, lovar inget.

  Kram Mi

 4. Musikanta skriver:

  Kent har varit kyrkvärd i Sankt Anna stora kyrka idag så där har vi firat påskdagsmässa. Halsbandet – en Söderköpingskör – sjöng och förhöjde stämningen. Annars är det inte så mycket folk i kyrkan under påsken som det var förr trots att det egentligen är kyrkoårets största högtid. Julen har tagit dess plats istället.
  Er påskbuffé ser helt underbar ut. Roligt också för er att uppleva gamla minnen med CD:n.
  Kram från Ingrid

 5. znogge skriver:

  Vilken trevlig afton ni fick tillsammans!

  Kram

 6. Viket underbart påskbord! Det är inte utan att jag som alltid brukar bjuda hit några vänner åtminstone två dagar under påsken känner mig jättedeppig. Vi har varken haft gäster, god mat eller blommor/dekorationer! Vart är livet på väg…..!? 🙄
  Fast det kanske är som du skrev att jag som satsar så hårt på julen behöver ta det lilla lugna åtminstone en högtid….. 😆
  Idag gav vi oss iväg uppåt Visby på en liten tur, men halvvägs dit fick vi vända. Det snöade helt otroligt – och det är ju inte heller kul, man ser ju ingenting. 😥
  Så vi åkte tillbaka till Klinte och köpte lite god mat. Få se om jag får till nåt aptitligt till Rolle, han ville ha lax i foliepaket. Det brukar vi ha på grillen som naturligtvis inte är framme i det här vädret, men det går att fixa i ugnen också! 😉
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Här i Klinte blev det inte mycket snö, men jag satt inne och tryckte och drömde om varmare nejder. Ibland behöver man faktiskt bara slappa lite. I morgon är det jobb på Kupan och på kvällen ska jag vara med och förbereda för bostadsrättsföreningens årsstämma som ska gå av stapel på onsdag. Det blev ju en kort vecka det här.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.