Påskdagskvällen

söndag, april 16, 2006

En ganska härlig helg har det varit så här långt i alla fall. Påskafton sken solen hur tjusigt som helst, men idag har den varit lite svag. Det har varit mellan 6 och 8 grader varmt.

Långfredagen, som ju också var månadens Efitdag, tog vi det med ro. Åt en god lunch på ungststekt laxöring och sedan på eftermiddagen hade vi några grannar här på kaffe.

Dagen började med gråväder, men mot eftermiddagen sken solen så vackert, så det blev en stund ute med DN:s torsdagskryss när våra gäster gått hem. Det är så härligt, när man kan få sitta ute och njuta av solen och lyssna på fågelsången. Vi har många bofinkar runt omkring och de sjunger som galningar just nu. Lite tjatiga är de när de håller på timme efter timme med i stort sett samma strof, men fågelsång är alltid fågelsång och man är tacksam så länge man kan höra den.

Påskafton sken solen och det var hyfsat varmt ute. Bosse och Krister med respektive skulle komma hit på kvällen och äta ägg, så jag hade en del att ordna med under dagen, men det blev minsann några sköna stunder på terrassen också. På eftermiddagen åkte Bosse och Åke ner till stranden och satte nät. Bosse ville ha en påsklax.

Idag på påskdagen gav sig Åke och Bosse iväg tidigt på morgonen och drog näten och de fick några flundror, en abborre, en stor torsk och en liten laxöring. Så det blev fisk till lunch idag. Bosse rensade fisken, så den var klar att lägga i stekpannan.

När jag fått mitt morgonkaffe och fixat till här hemma, tog jag en promenad ner till stranden och det var skönt i solen. Blåsipporna har slagit ut och på en del ställen lyser det alldeles blått och en massa tussilago har också kommit upp. Lärkorna höll morgonkonsert och det var så härligt!

När jag kom hem var det dags att laga lunch och efter den blev det en stund till ute i solen.   Jag har också gjort i ordning Efit-korten från långfredagen och lagt in några nya vårtecken. Nu har det varit TV-tittande några timmar och nu väntar sängen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Helger, Påsk och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.