Påskdagspromenad

Söndagen den 12 april 2009 | 22:30 |

Det blev inte rikigt så fint väder som jag förväntat mig idag. Dimman rullade in från havet och emellanåt var det riktigt mulet. Jag satt ute en stund efter lunch och lästa Dagens Nyheter, men det blev kallt så jag gick in igen och knäppte på TV:n. Babben & Co gick ju igår kväll och det missade vi, så nu passade vi på att se reprisen. Peter Stormare var med och honom gillar jag. Jag skrattade så att tårarna rann när han berättade om sitt inträdesprov till Dramatens elevskola. När programmet var slut hade det klarnat lite igen så då tog jag mig en promenad till Klintehamn. Jag hade bara en sommarjacka på mig och det var faktiskt ganska kyligt så jag fick snabba på för att hålla värmen.

Nu är det väldigt vad det händer mycket i naturen, jag är ute och promenerar flera gånger i veckan och varje gång har det hänt något nytt.

Idag såg jag så söta violer som växte på dikesrenen tillsammans med tussilago, blåsippor och vitsippor.

Den här är väl kanske inte så söt precis, men tänk vilken lycka för en gris att få gå ute och böka. Den grävde och kastade jord omkring sig så att det stod härliga till.

När jag närmade mig Klintehamn blev det allt dimmigare och kallare, så jag började nästan fundera på att vända och gå hemåt igen, men då kom Åke med bilen och hämtade upp mig. Vi körde en sväng ut på hamnen för att se hur det såg ut över havet och det drev in tjocka moln med dimma.

Det här kan man nästan klassa som ett vårtecken! Karlsöbåten som legat upplagd under vintern har hamnat i sitt rätta element igen. Den 1 maj börjar den gå till Stora Karlsö, till en början lite sporadiskt, men från och med 15 maj går den dagliga turer. Reser du till Gotland i sommar ska du absolut göra en tur till Stora Karlsö, det är en upplevelse.

Jag tog ett foto över hamnbassängen och här kan man se hur Lantmännen ligger i dimma dolt (nästan i alla fall).

Nu körde vi hem och hemma var det lite soligare igen, så det blev en kopp kaffe ute, med jacka på visserligen, men det är skönt att sitta ute även om det är lite kyligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Påsk, Promenader och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.