Påskfint

Jag hade ett ärende på Konsum efter lunch, så då fick jag anledning att ta mig en promenad dit. Min dator behöver nya högtalare, för de gamla för ett förfärligt oväsen och jag har upptäckt att det är brott på en ledning. Jag beställde ett par nya från HP häromdagen och i dag fick jag ett SMS att de fanns för avhämtning.

När jag kom till Konsum fick jag se att påskriset och påskblommorna är på plats på Torget.

Tänk så fint det blev på Torget, det som förut bara var en grusplan är nu en verklig prydnad för samhället.

När jag sneddade över Åvallegården på hemvägen fick jag se en sädesärla, men den ville inte vara med på bild, eller rättare sagt, jag klantade mig så jag skrämde iväg den innan jag fick fram mobilen. 😉

Trevlig eftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Påsk. Bokmärk permalänken.

14 svar på Påskfint

 1. Znogge skriver:

  Så påskfint det är hos er! Även vårt torg är riktigt fint och mysigt numera. Jag försökte föreviga två duvor i går men det gick sådär…

  Kram

 2. Så fint med påskriset på ert fina torg! Här i Höllviken har dom satt upp påskris längs vägen som går genom samhället, men istället för fjädrar har dom färgade ull-bollar i riset! Ska visst vara mera miljövänligt? Fast inte så snyggt…
  Glad Påsk önskar jag dig!
  Påskkram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Man ska ju inte ha fjädrar nu, så då ligger ni helt rätt till i tiden. Det har nog inte med miljön att göra, utan för att kalkonerna som man tar fjädrarna från föds upp under väldigt otäcka förhållanden och den industrin ska vi inte stödja. Ska man använda fjädrar ska man försäkra sig om att de är syntetiska.
   Påskkramar tillbaka!

 3. Har inte haft en tanke på att det är påsk, förmodligen beroende på att jag haft ont av ryggen – men idag så kände jag mig riktigt bra. 😆 Så vad gör man då? Jo, jag gick ut mitt på dan – fullt vinterklädd med mössa och allt – och satt mig för att rensa några pallkragsrabatter. 😯 Lyckades få till hela två stycken på en timme innan jag kände att det började ta emot i ryggen, så det var bara att gå in igen. 😥 Nu är det 1,5 kvar i den första sektionen, sen ska jag ta den som är längst bort. Men då måste det vara lite varmare….. 🙄
  Jag hoppas verkligen inte att det blir så kallt att det blir snö i morgon som jag hört det varnats för. Hu så hemskt! 🙁
  GLAD PÅSK
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Du som går ut så hårt när det gäller julen är förtjänt av en lite mera avslappnad påsk.
   Vi får verkligen hoppas att vi slipper snö i morgon.
   Kram och Glad Påsk!

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vad påskpyntsmysigt man har gjort på ert torg! PÅ Stora Torget här i stan har man satt ut stor krukor med mängder av lökväxter – väldigt vackert. Riset där med små söta ägg kommer troligen att försvinna med någon klåfingrig påskfirare redan i kväll eller i morgon, tyvärr.
  Ha en skön skärtorsdagskväll – för jag avstår också Blåkullaresan i år. Lite för ”svaligt” i luften och jag har inte hunnit polera kvasten så fin som jag vill ha den.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Nu sitter det ju fjädrar ute på buskar i trädgårdarna både här och där. Det var aldrig något som förekom ”förr”. Första gången jag såg det var när vi var på en bussresa i Tyskland 2005. Visst är det trevligt!
   Kram

 5. Anne-Lie skriver:

  Sädesärlan är svår att fota. Nu är det färdigpyntat överallt, både inne och ute.Roligt när de piffar till det på torgen där mycket människor rör sig. Alla blir glada av lite pynt.
  Önskar dig en fin Påskhelg!

 6. Gunnel skriver:

  Jag har fortfarande inte fått syn på någon sädesärla. Det är jättesvårt att fota fåglar. De går ju inte att regissera så lätt. Så fint med alla blommorna. Ha en mysig påsk.

 7. Helena Sandegren skriver:

  Varför ska man inte ha färgglada påskfjädrar längre? Tar dom inte fjädrarna när dom är slaktade?Men det är klart att ullbollar går lika bra, eller tovade domherrar.
  Ja fåglar är svårt att fota, hade en trana mitt framför mig. Tar upp kameran ur fickan, siktar och då flyger den bara iväg.

  • Ingrid skriver:

   Det är djurrättsaktivisterna som lobbar för att vi inte ska använda kalkonfjädrar eftersom vi inte ska stödja uppfödarna av djuren.
   Tranor är stiliga fåglar. Synd att den smet iväg!

Kommentarer inaktiverade.