Pellisar och pappersarbete

Nu måste jag få skryta lite, för mina pellisar har vuxit till sig enormt och har redan börjat blomma. De behöver planteras om igen, men jag väntar på att det ska bli så varmt så att jag kan hålla till ute och slipper smutsa ner med en massa jord inomhus. Mårbackapelargoniorna, som nu står i vardagsrumsfönstret och trängs, ska också planteras om och flyttas ut i köket. Så jag vill ha vårvärme!!

Så här såg de ut 13 februari

Nu har de vuxit till sig så mycket att de inte får plats i på fönsterbrädan, så jag har fått möblera om och ställt dem på bordet, där jag har suttit i dag på förmiddagen och förberett Bosses deklaration. Bokslutet är färdigt sedan länge, men idag har jag fyllt i näringsbilagorna, så nu kan vi göra allt klart när som helst.

Det var en passande sysselsättning den här sista dagen i mars, för det började regna igår kväll och det har fortsatt på förmiddagen i dag, fast nu tror jag att det i stort sett är uppehållsväder. Jag kanske rent av kan ta en promenad i eftermiddag.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Pellisar och pappersarbete

 1. znogge skriver:

  Men oj, så stora de redan har blivit! Du måste ha extremt gröna fingrar 😀 Jag blir verkligen imponerad. Själv misslyckades jag totalt så det blir till att köpa nya.

  Kram och trevlig fredag!

  • Ingrid skriver:

   Inte har jag speciellt gröna fingrar, för jag har aldrig lyckats övervintra pelargonior förrän vi flyttade hit. Det måste vara Odvaldsluften de gillar. 😉
   Kram

 2. Wow! Så mycket dom har växt på 1 1/2 månad! Jag satte om EN pelargon och den dog…
  Men jag har skolat om mina tomatplantor idag, sådda från ”egna” frön! Det är jag lite stolt över!
  Så skönt för din son att ha en mor som är bokföringskunnig!
  Ha en skön helg, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Tomatplantor är också väldigt roligt att driva upp och jag hade funderingar på det i år, men vi har ju bevattningsförbud här på ön med början redan den 15 april, så jag avstår.
   Kram

 3. Ulla Anderstedt skriver:

  Så roligt att kunna övervintra pelargonerna, och så fina de ser ut. Trevlig helg! kram

  • Ingrid skriver:

   Det är jätteroligt att se dem komma till liv igen, men någon större ekonomisk vinst gör man ju inte, för de finns att köpa överallt sen på sommaren och billiga brukar de också vara.
   Kram

 4. Kraft,n skriver:

  Oj vad de har stuckit i väg dina pelargoner, mycket pyssel så här i vårtider.
  Men kul är det att se när det växer. Kram/Anders

 5. Laila skriver:

  Det är helt otroligt vad dina pelargoner växer. Jag har satt nya skott men tycker inte att de växer alls. Jag hoppas mina fuschiaskott tar sig i alla fall så jag har något att sätta ut.
  Ha en skön lördagkväll.

Kommentarer inaktiverade.