Pensionärsstress / Tandläkarbesök / Åke på reumatologen

Tisdag 15 april 2008 | 14:50 | 11&#176

Vi pensionärer har det inte lätt! Det är ett evigt farande den ena dagen efter den andra. Igår var vi i Visby hos tandläkaren, eller rättare sagt jag, men maken följde naturligtvis med.

Jag parkerade bilen och honom på Östercentrum och sedan gick jag ner genom Visby till tandläkaren. Hon var snäll emot mig, röntgade, undersökte (det fanns inga hål), tog bort tandsten och lagade min trasiga tand snabbt och smärtfritt. En halvtimme satt jag i stolen och svettades och sedan lämnade jag mottagningen 1772:- kronor fattigare. Man kan undra över varför det ska behöva kosta så mycket, men det är väl all avancerad utrustning de har, som kostar en massa pengar. Nu är det bara att hoppas att man inte behöver hälsa på henne förrän om ett år.

När jag kom upp på Öster igen, satt Åke på en soffa och solade sig, för det blev riktigt vackert väder på eftermiddagen. Han fick sitta där ett tag till, medan jag snurrade runt lite i affärerna och sedan gick vi och drack kaffe och festade på en bakelse på Siesta innan vi åkte hem igen.

Idag skulle Åke in på reumatologen för en rutinkontroll, så vi åkte hemifrån redan vid 8.30-tiden. Läkarbesöket gick bra, det var en ung läkare som vi aldrig sett tidigare. Han var glad och trevlig och föreslog att Åke skulle försöka sluta med en av medicinerna på prov för att se om det går att vara utan den. Det är ju värt att göra ett försök, för att äta mediciner, som man kanske inte behöver, är ju ganska onödigt.

Vi kom hem redan vid 11-tiden och efter lunch har Åke åkt ner i skogen och jag har suttit här vid datorn nu en stund. Diskmaskinen diskar så snällt där ner i köket och tvättmaskinen håller på att tvätta badrumsmattor, så då kan jag ju lyxa till det och sitta och datera i lugn och ro. Några räkningar har jag betalat också.

I morgon ska Åke till vårdcentralen och kolla blodtrycket på förmiddagen och sedan ska han och klippa sig på eftermiddagen, så det är fullt upp!!

Nu ska jag gå och se om tvättmaskinen är klar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp och själ och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.