Petesgården

I dag tog jag mig själv på orden och bestämde mig för att ta en biltur och mitt mål var Petesgården i Hablingbo. Där har jag inte varit på många år, men nu hade jag ett ärende. Jag hade, via en kommentar i bloggen, fått en propå från de som arrenderar Petes nu:

Hej Ingrid. Tomas här som arrenderar Petesgården och guidar om Ada och hennes fantastiska gärning. Den boken du talar om som Victor skrivit på. Det vore fantastiskt att få se den. Tänk om den var möjlig att visa i samband med guidningen? Hör gärna av dig eller kom förbi. Med vänlig hälsning, Tomas Petesgården

Så när frukosten var avklarad och jag hade gått runt med vattenkannan ett par vändor, tog jag med mig boken och gav mig i väg. Jag började med att åka till kyrkogårdarna och kolla att det fanns vatten i lådorna och det behövdes faktiskt fyllas på både i Klinte och i Fröjel.

Rosenskäran som såg lite tanig ut förra gången jag var på kyrkogården är hur fin som helst.

Jag blev bjuden på kaffe och saffranspannkaka

Sedan fortsatte jag till Petes och där blev jag väl mottagen och efter kaffet var det dags för en av de guidade visningarna och då gick jag med. Där träffade jag en gammal bekant som Åke och jag varit ute på bussresa tillsammans med.

Det var varmt! Vi har haft temperaturer på runt 30° i dag, men inne i det stora stenhuset fanns det lite svalka, så länge man höll sig på nedre plan i alla fall. Efter rundvandringen åkte jag därifrån och det var gott att sitta i svalkan i bilen ett tag. Jag åkte via Hemse hem, var och handlade på Högbyhallen och Gröna skylten och på hemvägen tog jag en sväng in till Gahms i Fardhem för att få en ny regnmätare. När jag kom hem mullrade åskan, men nu är det tyst igen, så jag kanske inte får användning för mitt nyförvärv i dag.

Vill du har mera information om Ada, Victor och Petesgården finns det i inlägget på Ada-dagen 10 mars 2018, se Ada nr 2.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Petesgården

 1. Saffranspannkaka, det är gott det! Med salmbärssylt och grädde! Det måste jag göra snart, jag har salmbärssylt kvar sen i fjor! Så trevligt att du blev bjuden på det, men du var ju också snäll nog att låna ut din bok! Minns ditt inlägg om Ada och hennes tragiska öde.
  I förmiddags fick vi 3 mm regn, men nu skiner solen igen, lika varmt som förut. Det är ingen ände på den här torrperioden och värmen…
  Må så gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag var nästa säker på att vi skulle få regn igår eftermiddag, men det kom ingenting och i dag är det lika varmt som förut, runt 30 grader med andra ord.
   Kram

 2. Gunnar skriver:

  Trevlig utflykt. Det verkar finnas en hel del intressanta utflyktsmål på ön. Värmen är ju jobbig men man vänjer sig nästan. Det är värre med torkan.

 3. Elisabeth skriver:

  En trevlig dag och så god saffranspannkaka! Ha dé fortsatt bra i värmen.

 4. skogsnuvan skriver:

  Det är just det som är värsta med hettan. man orkar inte göra så mycket speciellt på eftermiddagen då solen gassar som värst. Jag har klivit upp tidigt nu för att orka med att plocka blåbär och rödvinbär och kasta in ved. Tyvärr så är det dimma och jätteblött så här tidigt så det är inte lätt att göra så mycket innan det har torkat upp och efter de få regn som kommit så börjar myggen bli vansinniga när man går i skogen

Kommentarer inaktiverade.