Pingstdagen…

…den kristna kyrkans födelsedag, dagen då Den Helige Ande gav sig tillkänna för apostlarna i Jerusalem.

De såg hur tungor som av eld fördelade sig och stannade på var och en av dem. Alla fylldes av helig ande och började tala andra tungomål, med de ord som Anden ingav dem. … Förvirringen blev stor när var och en hörde just sitt språk talas. Utom sig av förvåning sade de: ”Men är de inte galileer allesammans, dessa som talar? Hur kan då var och en av oss höra sitt eget modersmål talas?

Vi glömmer nog ofta vad den här helgen egentligen innebär och tror kanske att hänryckningens tid – Pingsten – bara är ett sätt att fira att våren äntligen kommit, men den innebär ju en hel del annat också!

Det regnar idag, ett stilla strilande som inte ger speciellt mycket i regnmätaren, men det blir ordentligt vått ute i alla fall.

Det är gott för växtligheten i alla fall och vi slipper vattna.

Det blev ju sent igår kväll, för jag satt uppe to the bitter end och såg på ESC, så klockan var nästan ett innan jag kommit till ro, men vad gör det, jag sover ju så länge jag vill. Visst var det ganska tidigt klart att Danmark skulle vinna, men det var ändå spännande att följa röstningen. Sverige och Robin Stjernberg fick några poäng i alla fall och hamnade på 14:de plats. Man måste ju vara artig mot värdlandet. 😉

Petra Mede har jag alltid haft svårt för, men jag får nog ta och omvärdera henne, för hon har gjort ett helt strålande proffsigt jobb i den här konstiga tävlingen. För nog är det ganska konstigt att tävla i musik. 😉

Idag kommer Carina o Bosse hit och äter lunch. Jag kan få akutsug efter färsk ugnsstekt kyckling och då är det väldigt praktiskt att få hjälp med den, annars får jag inte äta annat på en hel vecka.

Ha en fin pingstdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Pingst, TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Pingstdagen…

 1. Lambergsfrua skriver:

  Du har så rätt i att vi inte ofta tänker på pingsten egentliga budskap. Vi känner oss kanske mer hänryckta inför den ljuvliga blomstertid som kommer. Det är dessutom lätt att missa pingsten helt numera, då den har reducerats till en vanlig helg utan annandag.

  Vi satt också uppe och såg ESC. Jag förstår inte varför hela spektaklet börjar så sent. Tävlingen kunde ju ha börjar direkt kl. 20. Jag håller med dig om att Petra Mede gjorde ett bra jobb, proffsigt som bara den.

  ha en skön pingstdag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har också förargat mig över oskicket att ha ”studio” en hel timme, men någon förklarade varför själva tävlingarna inte börjar förrän kl 21, det beror på tidskillnaden. Skulle tävlingen börja redan 20.00 är kl 1 el 2 timmar tidigare i ex Finland o Ryssland.

   Kram

 2. snawitz skriver:

  SV ja denna helg känns precis som vilken helg som helst nu när annandag pingst är borttagen
  Hoppas du har bättre väder än vi i Stockholm. Här är det grått och kallt

  kram Susanne

 3. Skatan skriver:

  Jag rycks nog med av att det är vår och tänker inte så mycket på Pingstens egentliga mening. I Småland där vi hade sommarstuga som barn var vi omgivna av pingstvänner som kunde ”tala i tungor” på sina möten. Det var nästan skrämmande när man var barn.
  Inte heller jag är ett fan av Petra Mede men här gjorde hon bra ifrån sig. Höll igen med skämten som ofta kan bli tarvliga. Underhållningen var suverän men jag önskar jag hade lagt mig tidigare … direkt efter Loreens nummer. Så hade jag inte varit så trött idag. Jag vaknar tidigt hur sent jag än lägger mig och har faktiskt också svårt att ta en tupplur på dan. Det är det värsta.

  Kram!

 4. Inger Maryissa skriver:

  eftersom jag är uppväxt i en frikyrka så vet jag vad Pingsthelgen innebär
  Här regnade det igår men idag skiner solen och det är varmare
  kram och ha en fin ny vecka

Kommentarer inaktiverade.